Gå til innhold

Hjelp til valg av ny 120hz spilleskjerm


Crank

Anbefalte innlegg

Heisann. Har fått meg ny pc og trenger ny spilleskjerm.

Hadde Samsung SyncMaster 2233RZ før og var i grunn godt fornøyd med den. Men kunne tenke meg og prøve en annen spilleskjem denne gangen. Håper noen her har noen anbefalinger eller erfaringer med noen av de jeg har sett på.

 

De jeg har sett på:

ACER GD245HQBID

BenQ XL2410T

LG W2363D

Alienware OPTX

 

* Skjerm størrelse: 22-24”

* Prisklasse: Maksimum 5000,-

* Bruksområde: Gaming

 

Vennlig hilsen

Christian

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 1 måned senere...

Har prøvd å finne ut av det selv, dog jeg skal ha 3x120Hz 1080p skjermer i et nVIDIA Surround oppsett.

Skriver ned mine kriterier da de kanskje kan hjelpe deg og andre, mine kriterier er som følger:

 

1. USB-Kontakter for 3D Dongel som forenkler sending av 3D signaler til 3D brillene.

2. 90 graders tilt med portrettmodus for å kunne se mere i både bredden og høyden og unngå overdrevne krav for skrivebordsplass samt at man kan sitte nærmere uten å måtte være avhengig av å bruke side-synet under spilling.

3. HDMI 1.4 kontakter er ønskelig for å slippe Dual-DVI for å få 1080p signaler i 120Hz, 75Hz er grensen for de fleste skjermer av denne typen med HDMI 1.3 da i 800x600 men Dual-DVI går også så lenge skjermen har mulighet for det.

4. En skjerm med LED framfor LCD er også ønskelig da 3 skjermer kommer til å trekke en del strøm og kontrasten er såklart også generelt bedre på LED skjermer.

5. Foten skjermen står på må ikke være bredere enn skjermen når den er i portrettmodus for å unngå mellomrom mellom skjermen.

 

 

Med det sagt og 3 dager med research er dette mine konklusjoner om de nevnte skjermene pluss et par ekstra :

 

Alienware OPTX AW2310: Den beste skjermen med tanke på bildekvalitet, den oppfyller også kriteriet 1 da den har 4 USB kontakter men oppfyller ingen av de andre kriteriene.

Men om du bare skal ha en skjerm og ikke utvide til noe som benytter nVIDIA Surround eller AMD Eyefinity er det den beste skjermen og du trenger ikke lese videre.

 

Acer GD245: Denne ligger hakket under Alienware's sin når det kommer til bildekvalitet men har til gjengjeld marginalt bedre responshastighet, den møter dog ingen av mine kriterier men for en singel skjerm oppsett som ikke skal koste skjorta er den rundt 1000-1500kr billigere enn Alienware sin.

Må legge til at den er veldig vanskelig å få tak i nettbutikker her til lands men butikker som Elkjøp og Lefdal skal ha den inne dog den koster et par hundrelapper mer enn den normalt ville på nett der.

 

LG W2363D: Ligger på samme nivå som Acer sitt bidrag men har svakere farger/bilde ut uten at du kalibrerer/konfigurerer den selv, dog når/om du gjør det er den et bedre valg da baklyset ikke skinner like lett igjennom som på de fleste flatskjermer.

Tar man også i betraktning at den går for litt over 2000kr per stk hos DustinHome som ikke bare gjør den til den billigste men også den nest beste 120Hz 1080p 3D PC skjermen, som gjør at selv jeg vurderer å droppe planene om 3 skjermer i portrettmodus og heller bruke pengene spart på en større PC-benk som de får plass i bredden på.

Det mangler også USB hub men jeg (og flere andre) har det i tastaturet så det skulle ikke være noe problem.

 

ASUS VG236H: Enda en på samme nivå som de to tidligere som har ca like spesifikasjoner og igjen ikke oppfyller noen av kriteriene.

Den er priset et minihakk over Acer'en og et standardhakk over LG'en, skal nevnes at den er billigst hos Netshop og ikke har en så avskrekkende pris der dog det ikke ligger i prisguiden men jeg har informert om det nå så det blir forhåpentligvis snart lagt til.

http://www.netshop.n...VI-D-45862.aspx

Mulig den er et nano-hakk bedre enn de to over men det virker så marginalt at om man er villig til å betale ekstra er man like gjerne villig til å gå for Alienware sin.

Anbefaler uansett å lese Anandtech sin test: http://www.anandtech...t-look-at-120hz

 

BENQ XL2410T: Hittil den eneste 120Hz skjermen som bruker LED framfor LCD teknologi og den kan settes i portrettmodus som gjør den ideell for nVIDIA Surround/AMD Eyefinity oppsett om man må være konservativ med skrivebordsplassen eller bare ønsker litt mer i høyden også.

Det er ikke til å komme bort ifra at den er dyr, den nest dyreste etter Alienware skjermen og skal man ha 3stk blir det fort 4500kr mer enn det vil koste for 3 av LG sitt bidrag.

De tre over skal visstnok være hakket kvassere på bildekvalitet så om du har mitt dilemma så må du vurdere om du skal gå for det mer pratiske eller det mest estetiske.

 

Samsung R2233Z: Den første 120Hz 3D skjermen designet for data, den har ikke 1080p oppløsning og begynner har fått et par rynker teknologisk sett, den ligger på rundt samme prisnivå som LG's skjerm og derfor er LG's skjerm et bedre valg.

 

Så for å oppsummere...

Hvis du skal ha 1 bra skjerm for 120Hz 3D spilling er Alienware sin OptX AW2310 den beste men den koster minimum 4000kr, for halve prisen er LG sin W2363D nesten like bra dog uten USB hub.

Hvis du ønsker 3 skjermer i portrettmodus for å få mer i både bredden og høyden er BenQ XL2410T veien og gå.

Med det sagt er innspill, kommentarer, spørsmål, erfaringer og rettelser til denne posten velkomne og jeg håper det var til hjelp.

 

EDIT:

Oppdaget nettopp at Samsung har lansert tre nye 120Hz LED 3D 1080p skjermer på (1)23 og (2)27 tommer.

Det er litt for tidlig for å finne noe fullstendig informasjon men det virker som den også har en tiltbar stand.

Litt merkverdig er det at det ser ut som om den ikke har noen DVI tilkoblinger men isteden DisplayPort og HDMI.

Skal prøve å oppdatere denne posten når mer informasjon er tilgjengelig, kanskje også bygge opp en mer oversiktelig struktur.

Hadde vært konge om hardware.no kunne ta på seg en samletest av denne typen skjermer da disse spørsmålene er av sorten fler og fler begynner og spørre.

Inntil videre her er den på 23 tommer: http://www.dustinhome.no/pd_5010589646.aspx

 

EDIT2:

La ved et Excel dokument som rangerer spesifikasjonene til de forskjellige alternativene på markedet.

120hz 3D Skjermtabbel.zip

Endret av Myque
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Hei.

Jeg har et spørsmål som kanskje noen av dere kan svare på?

Er kanskje litt off-topic, men føler at det ikke er nødvendig å lage en ny post.

Jeg har en ASUS G73SW som jeg ønsker kople en større skjerm til.

Jeg vurderer å kjøpe en 3D-Skjerm(120hz) om det fungerer.

Det jeg lurer på er; får jeg 120hz når jeg kopler skjermen til min laptop?

Har søkt litt rundt på internett, noen skriver at det ikke går og andre skriver at det går.

Så jeg blir ikke så mye klokere av det, derfor håper jeg noen her kan svare meg.

Lenke til kommentar

Må først nevnes at jeg ikke har noen kilder eller fakter som jeg kan støtte mine tanker til men til tross for det har jeg sterk tvil om at de benytter seg av noen som helst form for ny teknologi som påvirker bildekvaliteten på et hardware-nivå.

Alle produsenter sin programvare, funksjoner og algoritme rutiner varier såklart men siden det ligger i programvaren vil en gjennomsnittlig kalibrering gjøre langt større mirakler enn noen som helst preset som justerer et ferdig signal.

Samsung skal ha et klapp på skulderen for at de nye skjermene benytter LED dioder kan gi bedre kontrast men det ser ikke ut til å påvirke strømforbruket versus de andre alternativene, ihvertfall ikke på papiret.

Er også skeptisk til hellingen bakover skjermen får av foten som kan gjøre at mye baklys skinner igjennom om man sitter i samme høyde som skjermen, igjen har jeg ikke noen praktisk erfaring eller andre sine å vise til men det skaper et klø-seg-i-skjegget øyeblikk.

Med en sunn skepsis etablert så er det sikkert en veldig god skjerm men i skrivende øyeblikk går LG sin for 1600kr hos Dustinhome og da skulle bruke over dobbelt så mye på Samsung sin der LED er den eneste fordelen er rett og slett pur galskap definert.

Må også nevne at LG sin har overlegen lysstyrke som når man ser logisk på det gjør det naturlig å gjette at med samme kalibrering vil LG sin skjerm ha minne baklys med tanke på at den er bygget for å kunne kjøre med skarpere lys men igjen så er det ren spekulasjon.

På dette punktet er vel det meste det fram til noen tar på seg å utføre en god round-up test.

Lenke til kommentar

Ingen av dagens 120Hz skjermer for PC bruk vil det siden de ikke har HDMI 1.4, du må bruke den 24-Pins DVI-D (Dual Link) kablen som følger med for å få 120Hz.

 

Driver å skal ha meg ny pc og 30 surround nå og snublet over ny skjerm fra Asus. de har dette å si om den på Computex 2011. In the monitor segment, we have the new VG278 27-inch 3D monitor with LED backlighting. It comes with 3DVision built right into the bezel and an HDMI 1.4 jack.

 

Har ikke funnet mer info om den enda, men kommer vel i kveld eller morgen vil jeg tro :)

Lenke til kommentar

Har fått meg en selv, har en Samsung Xl2370 ved siden av som er så optimalt kalibert som man får det uten noe utstyr.

Klarer ikke helt å oppnå like bra bilde med LG'en men det er nærme nok om man ikke er så altfor kresen.

Vil anbefale å sette skarphet til 3 da 5 er standard innstillingen men det er altfor skarpt, såpass at det skaper ringer rundt elementer som står i kontrast til hverandre.

Ta å sammenligne teksten du leser her forskjellen mellom 3 og 5.

Skru også på Thru-Mode da den nøytraliserer all input-lag.

Ble med andre ord ikke en skjerm med tilt-fot for portrett-modus men jeg har bestemt meg for å bestille en slik fot: http://www.amazon.com/XFX-Triple-Display-Monitor-FXTRISTANDX/dp/B0050BOCY4/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1305934966&sr=8-2

Går da ann å tilte alle 3 skjermene 90 grader og velge portrett-modus i nVIDIA (sansynligvis også AMD) kontrollpanelet.

 

For å lettere kunne følge med på aktuelle skjermer for 3D/120Hz anbefaler jeg nVIDIA's liste her da den burde bli tilstrekkelig oppdatert framover:

http://www.nvidia.co.uk/object/3d-vision-requirements-uk.html

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Kjøper 120hz mtp singelskjerm for gaming om ca 1 mnd. Flott liste og sammendrag i toppen! Kom med flere brukererfaringer takk :)

 

Alienware blir for dyrt for meg og Benq sin, som jeg har hatt i kikkerten lenge er i grenseland mtp pris.

 

Da gjenstår det Acer sin og LG, men LG'n finner jeg ikke til salgs noen steder....

Lenke til kommentar

LG W2363D selger de bl.a. på ps.no.

 

Har selv lyst på 120HZ skjerm, men 23" blir også for snett for meg. Iallefall nå som alle kommer med den horrible oppløsningen 1920x1080.

Ikke mange 120hz 27" å velge i enda. Samsung S27A750D og S27A950D er to av dem. Ikke mange tester å finne enda, så vet ikke noe om kvaliteten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...