Gå til innhold

Lønnsproblem Rema 1000


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har et lite problem, eller eit spørsmål igrunn. For å få UB-tillegg må ein jobbe enten 12 eller 13 timar i veka. Må ein ha ei viss antal timar i månaden óg for å få denne tilleggen?

 

I min situasjon er det slik at eg har 32 timar, der 3 av vekene har eg jobba 5 timar og den eine veka 16 timar. Men har ikkje fått tillegg i det heile tatt. Den veka den dagen eg kom over 12 timar var på en lørdag, og det var seinvakt. Burde eg ha fått UB-tillegg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet er at sjefen ikkje gidder å sjekke opp dette. Han seier berre at kronos rekna dette ut automatisk og at det derfor vil stemmer "håper han". Eg forklart at eg jobba 16 timar den eine veka, men så kjem han med påstandar om at eg kun har jobba 32 timar og derfor burde lønna stemme. MAO han gidder ikkje sjekke opp dette.

 

Eg vil derfor gå direkte til han og høre med han. Kva skal eg gjere hvis han nekta?

 

Akkurat nå er det ikkje pengane det gjelder, men det er heller en prinsipp sak. Hvis han skal svindle meg på denne måten kvar månad, blir det plutseleg 5k i året....

Lenke til kommentar

Var på jobben idag tidlig, men sjefen var ikkje der. Så spurt ei anna ansatt som ringte til broren sin som driver rema butikk. Han sjekka dette opp og meinte at det var GJENNOMSNITTLEG 12 timar pr. veke, som vil seier 48 timar månad. Håpløst....

 

Men eg er bestemt på at ved Rema 1000 Stryn så fekk eg tillegg berre eg var over 12 timar på ei veke. Dette er eg 99.9% sikker på då eg passar alltid på at eg jobbar lørdagar kun hvis eg får tillegg :p

 

Men nå gjer eg det så enkelt at eg ventar. Eg håpar at eg får under 48 timar neste månad, så får vi sjå korleis lønninga blir då. Mongo reglar spør du meg. Håplaust å jobbe som student.

Lenke til kommentar

Og då fekk eg bekrefta det. Reglane seier 48 timar i mnd for å få tillegg. Så kan kjøpmennene faktisk ha sine eigne avtaler. F.eks. slik som det var i Stryn, 12 timar pr. veke.

 

Er berre tull at ein må jobbe 48 timar for å få tillegg. Kor mange av studentane har tida til det? Sleipe kjøpmenn seier eg berre.

Lenke til kommentar

Jeg sniker meg inn i denne tråden og spør:

Jeg jobber på en Spar-butikk, og har denne mnd ca 70 timer. Er dog ikke alle uker jeg har jobbet over 12 timer pr uke. Gjelder de samme reglene i Spar-kjeden, og har jeg krav på UB-tillegg? Jeg spurte sjefen, men han mente det var 17 timer, og dermed uaktuelt i andre mnd enn sommerferien. Dermed føler jeg at jeg bør ha dokumentasjon på mine påstander. Har dere noken paragrafer ol. å vise til? (er ekstrahjelp)

Har forresten hatt over 12 timer i snitt på halvparten av mnd jeg har jobbet der, men tror ikke jeg vil begynne å bitche om det akkurat :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...