Gå til innhold

Tråden for sous vide, en moderne form for matlaging.


Anbefalte innlegg

Takk for svar.

 

Kan en tilberede for eksempel biff eller koteletter ved at de ligger i vann i fra morgen til ettermiddag slik at de er klar til en er hjemme i fra jobb, eller vil det ikke være mulig å tilpasse på den måten?

Det du da ideelt burde ha er denne, men den kommer ikke med 220V med det første, dessverre. Men det virker som et kult konsept.

 

Ellers fikk jeg mail fra Nomiku, de sender min på tirsdag. Endelig! :dribble:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan blir det med å tilberede maten dagen i forkant for å varme opp på samme dag? Eventuelt gjøre de neste ferdig? Er dette noe alternativ i det hele tatt og fortsatt få ett bra resultat?

 

Det går fint, men husk å lese deg litt opp på nedkjøling av mat og sous-vide først.

Lenke til kommentar

Har ett par spørsmål her:

 

Har det noe å si om en kjøper en maskin eller en sirkulator?

 

Er det noen steder de selger poser til OBH Nordica Supreme vakumpakker billigere enn her i Norge?

 

Dere som har slike maskiner, bruker dere de jevnt, eller blir de bare stående i skapet når den første måneden er unnagjort?

 

Jeg ville valgt sirkulator. Større fleksibilitet og mindre lagringsplass.

 

Denne koreaneren på eBay har jeg brukt flere ganger til poser.

 

Min rigg er i bruk hver uke, også på hverdager. Den første ble bygget for tre år siden, nummer to er litt over to år gammel og stadig i bruk. Min Nomiku er nå på vei fra UK, gleder meg stort til å pensjonere min selvlagde. På hverdager bruker jeg den til fisk, og til å varme opp ferdiglagde varianter fra fryseren. Av og til timer jeg også flerdagersprosjekter slik at de er ferdige til middag på en hverdag.

 

K

Lenke til kommentar

- 199 dollar for maskinen, jeg fikk regning på 509,50 fra fedex i etterkant. Så ca. 2000 kroner totalt.

- Jeg opplever noe mer støy enn jeg hadde håpet på, spesielt på høye temperaturer. Har dog ikke noe sammenligningsgrunnlag, så hvordan den er i forhold til andre kan jeg ikke svare på. Vært å merke seg er at jeg har en åpen kjøkken/stue-løsning, så det er jo ikke optimalt.

Lenke til kommentar

I skrivende stund er det fortsatt mulig å kjøpe den til $149 inkludert frakt. Det er 233 igjen av 1000 til denne prisen.

 

Det tilkommer ikke noe annet enn moms og fortollingsgebyr på denne prisen, leveranse er estimert til oktober. Men det forundrer meg ikke om det går enda et par måneder før de som bestiller nå har sin 220V versjon tilgjengelig.

Endret av byggeren
Lenke til kommentar

Det virker sånn at du sponser dem med en pengesum, og alt etter størrelsen lover de å gi deg noe i retur. Det ligner på et kjøp, men er strengt tatt ikke det.

 

Hvis du går for "Hacker special" ville jeg ha dobbeltsjekket med dem at det er free world wide shipping, det står ikke nevnt på det nivået. Mens de andre nivåene som er lagt til med to enheter spesifiserer at det kun er free shipping til us.

 

K

Lenke til kommentar

Ca 1700 blir det vel da. Det vil jo si at jeg får sirkulator og vakumpakker for ca samme prisen som billigste maskin på elkjøp går for.

 

Hvor mye støy er det snakk om, om du skal sammenligne med noe?

 

Beklager sent svar.

 

Bedrøvelig forsøk på addisjon der gitt.

Vanskelig å sammenligne støyen med noe, kan muligens sammenlignes med kjøkkenviften på laveste hastighet. Nok til at min bedre halvdel ikke er helt fornøyd.

 

Over til mat, har med hell fått til okse indrefilet, entrecote, svinenakke og svineknoke. Lammestek derrimot, ikke like heldig. Hva anbefaler dere av tid/temp på en lammestek (uten ben, ca. 1kg). Mine forsøk hittil har resultert i noe kjip konsistens.

Lenke til kommentar
Over til mat, har med hell fått til okse indrefilet, entrecote, svinenakke og svineknoke. Lammestek derrimot, ikke like heldig. Hva anbefaler dere av tid/temp på en lammestek (uten ben, ca. 1kg). Mine forsøk hittil har resultert i noe kjip konsistens.

 

Hva innebar dine forsøk?

Lenke til kommentar

Kjip som i mushy/leverposteiaktig? Opplevde det en gang med lammelår som ble liggende for lenge.

 

Etter det har jeg kun hatt dem der lenge nok til å få kjernetemp ~56.

 

K

 

Det er korrekt. Hva burde jeg gjøre neste gang? Kutte tid er vel det jeg går for, kanskje temp også?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...