Gå til innhold

[Løst] Techno fra 50-90 tallet


Spuurv

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ettersom techno oppstå på midten av åttitallet har du tatt deg litt vann over hodet. Men da får vi ta i litt da, og ta med de som la grunnlaget i tillegg.

 

Karlheinz Stockhausen:

- Studie I & II (Grunnlaget for elektronisk musikk)

- Hymnen (sitater, blir et tidlig eksempel på sampling)

 

Krautrock: Kraftwerk, Can, Tangerine Dream og Neu!

 

Giorgio Moroder (discoish)

 

Belleville Three (Juan Atkins aka. Model 500 spesielt, Eddie Flashin Fowlkes, Kevin Saunderson og Derrick May aka. Rhythim is Rhythim) - opphavet av techno, medførte en rekke kjedereaksjoner overalt

 

House, et barn av discomusikken ble født rundt 87-88 og det hadde jo en innvirkning på techno. Låta under her er et slags bindeledd mellom techno og house.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qiCEGXGm-z0

 

EDIT: I tillegg må noen produsenter legges til, ettersom techno grunnleggende er ren tweaking av lyd - og musikeren bare er en som trykker på knapper og skaper nye lyder ved å manipulere gamle.

 

King Tubby (Dub) - Han manipulerte lyden for å skape spenning etc - grunnlaget for remixer i det store og det hele. Videreført av Lee "Scratch" Perry, og kombinert med vestlig musikk av Adrian Sherwood

 

Brian Eno er en lydskulptør av de sjeldne, dessuten kan han også kalles for ambients far. Og ambient har en ikke ubetydelig rolle i techno.

 

Grunnlaget for alle disse produsentene er Pierre Henry og Pierre Schaefer, men de er fra 40-tallet.

Endret av Kakofoni
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...