Gå til innhold

Venninnetur til Berlin


Anbefalte innlegg

Hei!

Vi er tre venninner på 18 år som skal til Berlin i fem dager, og lurer på hva som er mest aktuelt for oss å besøke? Vi skal ihvertfall til Sachsenhausen, og se på restene fra Berlinmuren, men vi vil naturligvis besøke andre steder også. Så hva anbefaler du?

 

Setter stor pris på svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kopiert fra en annen tråd:

Hvis du er noenlunde ung (men gammel nok til å komme inn på utesteder) og ute etter en absurd kveld: Dr. Pong. Nattklubb og bordtennismesterskap i ett. East side gallery er obligatorisk, likeså Holocaust-minnesmerket, Brandenburger Tor og omkringliggende herligheter. En gratsi byvandring begynner på Starbucks rett bak Brandenburger Tor noen ganger om dagen, gjør gjerne dette så tidlig som mulig i oppholdet. Finn deg en fin kafé i Kreuzberg. Pergamon-museet om interessene heller i den retning. KaDeWe og KuDamm for tradisjonell shopping.

 

Frekventerer Starbucks -- greit å ha noe kjent og forutsigbart når alt er fremmed -- men det lar seg gjøre å få langt bedre mat andre steder, tyskerne er generelt gode på dette med å spise frokost på kafé.

 

Har dere flaks med været kjøper dere en flaske vin, brød og litt ost og labber ut i Tiergarten, eventuelt gressletten foran Riksdagen.

Lenke til kommentar

Har bodd et år i berlin, så kan komme med en del tips. Men er du interessert i severdigheter er det lettere å sjekke lonely planet bare. Men først og fremst, hør på euklid og dropp starbucks. Finnes enormt mange hyggelige kafeer.

 

Er dere interessert i nattliv er berlin noe helt utenom det vanlige. Berghain er den mest kjente klubben og ble i fjor kåret til verdens beste klubb. Den ligger i et nedlagt kraftverk, 20 meter under taket. Åpner fredag kveld holder det gående til mandag ettermiddag uten å stenge. Men dra med et åpent sinn og ikke rot dere inn i dark room hvis dere ikke er klar for hva som kan komme. Kan være vanskelig å komme inn, og dørvaktene skiller ikke på de vanlige tingene. Hjelper ikke om du er en verdenskjent DJ, hvis du ikke er på gjestelisten må du i kø med de andre. Og ikke stikk dit for tidlig, klubben tar ikke noe særlig av før i 5-tiden om natta og kan som sagt være vanskelig å komme inn. De fleste stikker ikke dit før utpå morgenkvisten.

Lenke til kommentar

Det er også verdt å se på Brandenburger tor, Potsdamer Platz og Checkpoint Charlie. Man kan også ta en båt langs elven Spree, der får man se en del av byen, men jeg personelig syntes turen ble litt lang og kjedelig. TV-tårnet er også populært, men alt for lange køer gjør at jeg syntes det ikke er verdt det.

 

Det er også morro bare å dra rundt i vest og øst-berlin for å se på forskjellene. Selvom muren falt for lenge siden, er det fortsatt nesten som to forskjellige byer. En kul ting og få med seg er de tre gigantiske piecene graffitiartisten BLU har laget i Øst-Berlin.

 

 

 

http://www.suso.co.uk/blog/image/content/179/0/52-l-a1220867826

Endret av lolidude
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...