Gå til innhold

Trenger reisetips


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vi er noen 22-årige studenter som planlegger å reise til syden sammen og trenger i denne anledning tips til hvordan vi skal planlegge og om hvor vi bør reise! Slikke sol om dagen og ta en pils eller 7 mot kvelden står høyt på agendaen :innocent:

 

Vi blir mellom 3-5 stykker som reiser. Burde vi lete etter charter-reiser eller ordne reisen selv? Når vi er så mange som vi er - er det da lurere å leie leilighet enn å bo på hotell?

 

Hvor bør vi lete på nettet etter gode men billige reiser? Om jeg har glemt noe relevant informasjon er det bare å spørre i vei!

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når dere (bare) er 3-5 som reiser ville jeg uten tvil valgt charter. 1 hotellrom om dere er 3, 2 om dere er 4 eller 5.

 

Jeg var på Mallorca i fjor sommer, og vi bestilte fra Ving via finn.no. Det var relativt lettvint å finne en bra reise til gunstig pris, mange avanserte søkemuligheter.

 

Eneste ulempen var vel at vi havnet på den "tyske" delen av Mallorca, hvor innkasterne, de afrikanske "ekte"-solbrilleselgerne, og Time-Share-folkene snakket tysk. Og som nordmenn blir vi fornærmet av å bli kalt tysk..

Lenke til kommentar

Bulgaria er jo veldig "i vinden" for tiden. Jeg har dog aldri vært der, men sånn jeg har forstått det er det en del kriminalitet der. De innfødte som helhet har ikke innsett at de kan tjene enorme pengesummer i fremtiden om turistene blir fornøyd og anbefaler stedet for venner og kjente. I stedenfor er det mange lange fingre som stikker av med vesker og mobiltelefoner.

 

De spanske øyene er jo som siviliserte å regne - jeg kjenner mange som har blitt litt overrasket over hvordan det er i Hellas f.eks. Ios har ikke flyplass, så om dere reiser der må dere ta en liten jalla-ferge for å komme helt frem. For oss nordmenn føles det ikke så kurant å ta en gammel, overfyllt ferge med en potensielt halvfull kaptein.

 

Spanjolene er dessuten betydelig bedre i engelsk enn de innfødte i mange andre "syden-land" er. Spania/Mallorca er på en måte "minste motstands vei". Dere får en helt "A4"-sydentur, på godt og vondt: dere blir brune, og dere lærer at "cerveza" er øl på spansk. Ingen unike og banebrytende bilder av pyramider, kameler og delfiner dere kan legge ut på Facebook i ettertid.

 

Men apropos pyramider, med dette som skjer i Nord-Afrika og Midt-Østen for tiden ville jeg holdt meg langt unna land som Egypt og Jordan. :p

Lenke til kommentar
Men apropos pyramider, med dette som skjer i Nord-Afrika og Midt-Østen for tiden ville jeg holdt meg langt unna land som Egypt og Jordan. :p
For Egypt og Jordan:

-urolighetene er over der

-urolighetene var langt unna hvor charterturistene drar

-turistene har blitt skjermet ved slike hendelser da begge sider vet hvor viktig turismen er for dem. I Egypt har jeg sett ambulanser under utrukkning bli stoppet for å slippe fram turistbusser.

 

Trafikkuhell er noe som er langt mer sannsynlig at turister skal bli rammet av i disse landene. og så er det alt for varmt der midtsommers.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...