Gå til innhold

Skjermkort til gamer


Anbefalte innlegg

Hei, jeg står mellom nok et vanskelig valg for en gamepc. Har sett på xfx radeon 6970 på komplett, men har også vurdert gigabyte geforce 570/ zotac gtx 570. Hva ville dere valgt? Eventuelt kom med innspill i andre kort:) Vil ha et kraftig kort som holder en stund for f.eks crysis,bf3, black ops, yeah you name it. Trenger også hjelp om jeg skal ta sabertooth p67 eller p8p67 pro.

Endret av yrian90
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På den testen der Hugo, er det der 1 GTX560Ti Super overclocked kort?

Jeg tenkte å flashe 2x 6950 til 6970, for å så kjøre i crossfire, men hvis det der er 1 kort, burde jeg da heller kjøre 2x GTX560Ti Superover clocked i SLI?

-----

Beklager yrian90 for at jeg spurte om dette her

Lenke til kommentar

Du sier lite om budsjettet ditt? Hadde jeg hatt råd ville jeg gått for et Gtx580, men det kommer seg på rundt 4000kr. Gtx570 har jeg selv og det yter godt nok til BFBC2, Crysis, COD etc. Mer enn nok kraft til å spille i 1920x1080 selv om ikke alt kjøres på maks.

 

Lydnivået blir dessverre relativt høyt etterhvert som tempen stiger med vanlig kjøleløsning.

Dette er nok stillegående, men enormt.

 

Ang. Gtx570 kontra 6970 så må du nesten se på tester ol hvordan de yter i ulike spill da de er ganske like. Mengde ram på kortet behøver du ikke tenke på så lenge du ikke skal spille i ekstreme oppløsninger. 1Gb er mer enn nok pr i dag.

 

Kortet Hugo nevner slår faktisk et stock Gtx570 i flere tester så absolutt noe å vurdere til mindre penger.

 

Pmiddy: Man har ingen garanti for at flashing av 6950 vil få det til å yte som et 6970. Det er et sjansespill. Hvis du går for en slik relativt dryg CF/SLI-løsning bør du også ha en prosessor som henger med i svingene.

Lenke til kommentar

Sier meg enig med hugo, Gigabyte GTX 560Ti Super Overclocked er en skikkelig råtass, som virkelig er super overklokket.

 

Jeg ville ikke gått for Saber hk'et derimot. Asus P8P67 Pro er over 100kr billigere, på dustin hvertfall, og har en ekstra pci x16 port. Personlig liker jeg ikke det dekselet oppå, men jeg kan og tenke meg at støv etc som samler seg under dekselet kan bli et irritasjonsmoment.

Lenke til kommentar

På den testen der Hugo, er det der 1 GTX560Ti Super overclocked kort?

Jeg tenkte å flashe 2x 6950 til 6970, for å så kjøre i crossfire, men hvis det der er 1 kort, burde jeg da heller kjøre 2x GTX560Ti Superover clocked i SLI?

-----

Beklager yrian90 for at jeg spurte om dette her

 

Den testen er med ett kort ja, men HW.no har også testet GTX560Ti i SLI.

 

Hvis du absolutt skal ha et oppsett med to skjermkort så er nok AMD hakket bedre enn Nvidia da CrossFire generelt skalerer bedre enn SLI. Ift. flashing av HD6950 til 6970 så har dog Komakino et par pra pointer.

 

Hvis budsjettet ditt tilsvarer GTX560Ti SLI eller HD6950 CrossFire hadde jeg nok heller vurdert et single-GPU oppsett med GTX580 eller HD6970. Da får du både et system som er mer oppgraderingsvennelig, mindre variabel ytelse (SLI og CF skalerer ulikt fra spill til spill), mindre varme/støy og lavere strømforbruk, og du slipper driverproblemene som gjerne følger med slike oppsett.

 

Ang. støv og HK. Jeg har aldri opplevd støvansamling på HK som et problem. Det lille som oppstår fjerner man lett med trykkluft på boks (fås på Biltema o.l.). Er det noe sted støvansamling er problematisk, så er det i stock-kjølerene på GPU.

Lenke til kommentar

Sabertooth hovedkortet er lagd for å overklokke på. Blandt det kjøligste du får ang luft kjøling.

 

Det du sier angående luftkjøling stemmer ikke helt med det de konkluderer i testen du linket til:

 

Admittedly I really had to get used to it and I still doubt its functionality. Rather than creating proper airflow I really think it could potentially trap heat coming from motherboards components. The results however show very little difference and if you have decent airflow in your PC, like anyone should have anno 2011, then I don't see a problem there. So the tactical shield is subject to your aesthetic preference and nothing more than that.

 

De ekstra 100+ kr du evt bruker på Sabertooth går for det meste til plastdekselet, som igjen er helt subjektivt.

P8P67 Pro klokker ufattelig bra det også.

 

har HAF 922, tror ikke det har noe filter som jeg vet (?)

 

HAF 922 har støvfiltre på hele fronten, så det kommer ikke noe støv inn der. Men det er negativt luftrykk i kabinettet, to vifter som blåser ut og en som trekker inn, det vil si at kabinettet vil suge inn luft i alle små åpninger. Desverre er det en vifteplass i bunn, ved siden av PSU som det ikke er støvfilter på. I mitt kabinett kommer det veldig mye støv inn der. Er ikke verre enn å bare ta en av mors strømper og teipe til under ;)

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Som sagt, mitt intrykk, med grunnlag i reviewed som ble lagt ut, så er det ikke store forskjellen på de to kortene. Velg det du syns ser kulest ut mhvis 100kr fra eller til ikke har noe og si.

 

Hvis du er en skikkelig entusiast så kanskje du får noen mhz ut av cpuen med saber, men jeg tror ærlig talt de klokker omtrent like bra.

 

Husk at Saber har kun 2 ex16 porter, Pro har 3.

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...