Gå til innhold

Ønsker kritikk på mediumwideshot.com


Anbefalte innlegg

Har jobbet endel med en nettside for meg og noen kompiser som et slags portfolie med diverse videoklipp og kortfilmer. Siden har vært oppe en stund, den har derfor litt innhold, selv om det ikke på noen måte er nok. Fremover kommer vi til å jobbe endel med å få inn flere artikler og fullføre diverse undersider.

 

Vær gjerne krass, vil jo gjerne lage siden så god som mulig.

 

MediumWideShot.com

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må begynne med å si at siden ser grei ut, men den blir kanskje litt kjedelig? Jeg tenker da på hele gjennomføringen;

 

- Oppsettet er ryddig, for all del, men blir veldig vanlig. Om dere vil profilere dere som kreative filmskapere, kan det være en idé å prøve noe nytt i forhold til tekstplassering, bilder osv. De fire bildene vi møtes med på forsiden liker jeg - her er vi litt utenfor boksen.

 

- Fargevalget er også litt kjedelig. Svart/hvitt er ok, og gjør kanskje at bildene og filmsnuttene kommer i fokus (det er jo bra), men da bør det være gjennomført. Likte ikke fargen på linkene og overskriftene, og synes den rosa hover-fargen på menyen underbygger det kjedelige fargevalget. Kunne vært spennende med en enda mørkere side. Da ville bilder og videoer skilt seg ut, og selve nettsiden ville komme i bakgrunnen (regner med dette vil være et greit fokus for denne type portfolio-side).

 

- Det siste jeg ville jobbet med (i første omgang) er typografien. Teksten er veldig tung å lese. Kanskje en sans-serif font, lysere farge og mer luft mellom linjene og paragrafene kunne hjelpe?

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Et av de bedre forslagene her på diskusjon. Begynner å bli lei av "min første html side" :p hehe.

 

Er enig med Grimsrud. Typografien må jobbes litt med. Litt mere luft mellom linjene og litt mer kosistens mellom sidene. Bloggen og forsiden har to vidt forskjellig vekt på typografien.

 

  • Prøv å ton ned bloggen til å bli litt mer lik forsiden.
  • Overksriftene og brødteksten på bloggen må minkes i størrelse, og få mere luft.
  • Det samme gjelder mellom innleggene - mer luft.

 

PS: Elsker å se at du bruker sprites. Er ikke ofte jeg ser det blant websidekritikk jungelen her på diskusjon. kudos :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takker så mye for svar. Bestemte meg egentlig for å bare lage en ganske ny layout på hele sida. Ble til at jeg brukte et grid system for å sette opp nyhetene. Ble litt mer tilfeldig oppsett på hele sida, litt sånn som agrimsrud mener kanskje?

Lenke til kommentar

1. Masse valideringsfeil; 86 Errors, 108 warning(s)

2. Linkene copyright og hosting er nesten ikke til å se før du hover

3. iso-8859-1 istedetfor utf-8

 

Enig at feilmeldinger bør fikses, men dette er ikke kritisk i utviklingsfasen. Men helt klart noe å tenke på til release. Lenkene i footer bør også gjøres mer synilg som du nevnte (fortrinnsvis samme farge som resten av footer). Det jeg lurer på er hvordan du har tenkt å backe uttallelsen om å skifte fra utf-8 til iso-8859-1?

 

@trådstarter

Mye, MYE bedre! Flotte farger og typografi. Liker måten du har lagt vekt på headlines i kolonnene :thumbup:

 

Prøv også å fjerne den svarte rammen på facebook-boksen (samt den hvite bakgrunnen på facebook logo-feltet) og ad-sense. De ødelegger for en ellers konsekvent layout. Bildene hadde jeg også foretrukket i noe høyere oppløsning. Det er jo promotering av film, og høyt komprimerte thumbnails vil ødelegge for dette. «Content is king».

 

Rammen for innholdet tror jeg også ville tjent på å tones ned. Den store kontrasten ødelegger litt i mine øyne. Jeg vet at det kan bli vanskelig med tanke på at den overlapper det svarte området, men jeg har tro på at du kan fikse dette ;)

 

Flotte greier! Keep up the good work :w00t:

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke iso-8859-1? fordi jeg ser på det som en unødvengig begrensning. Jeg er bare tilhenger av å alltid bruke unicode uansett. Sålenge han holder seg til kun engelske bokstaver skulle det gå bra, men om det kommer andre spesielle tegn inn som æ,ø,å, kan de fort bli til rare tegn på nettsiden eller om man kopierer teksten inn i en unicode-fil. Bruker man alltid unicode for alt, vil man aldri få noen tegnproblemer uansett hvilke rare og eksotiske tegn det skulle være.

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke iso-8859-1? fordi jeg ser på det som en unødvengig begrensning. Jeg er bare tilhenger av å alltid bruke unicode uansett. Sålenge han holder seg til kun engelske bokstaver skulle det gå bra, men om det kommer andre spesielle tegn inn som æ,ø,å, kan de fort bli til rare tegn på nettsiden eller om man kopierer teksten inn i en unicode-fil. Bruker man alltid unicode for alt, vil man aldri få noen tegnproblemer uansett hvilke rare og eksotiske tegn det skulle være.

 

Jeg beklager. Jeg misforstod.

 

Ut ifra det du skrev så trodde jeg at han skulle skifte FRA utf-8 TIL iso-8859-1. Jeg er helt enig med deg. Dumt av meg å ikke se på kildekoden.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Meget spesiell side. Mitt første inntrykk er at der er for mange farger og rektangler på sidene.

 

Vær gjerne krass, vil jo gjerne lage siden så god som mulig.

 

Minner om et lappeteppe (for mange og for tett pakkede bilder på hver side - det kan være en smaksak) for å være litt stygg. Spesielt den lille sosiale media taggen langs høyre side. Forstyrrende etter min mening. Burde holde med "Follow Us" lenkene i fotnoten. "DRY = Make it simple, as simple as possible, but no simpler." (Se ytterligere forklaring nedenfor). Dagene da man kunne imponere med kule animasjoner, popups og tagger er stort sett over. Nå kan man snarere imponere med kule webapplikasjoner, men det er et annet felt.

 

Enig i at

 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

 

bør endres til:

 

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

 

I tillegg bør følgende linje føyes til i header:

 

<link rel="Canonical" href="http://www.mediumwideshot.com/">

 

Les hvorfor her: http://www.mattcutts.com/blog/canonical-link-tag/

 

Matt Cutts er Googles "PR and Head of spam team".

 

DRY=Don't Repeat Yourself er et viktig design / programmeringsprinsipp. Det er minimalisme i praksis.

 

<div id="footer">
<div class="container_12">

<div class="grid_3">
	<h1>Navigate:</h1>
............................

I koden som starter som vist ovenfor ser jeg mye repitisjon.

 

Hvorfor unicoding er viktig. Les mer her:

 

http://www.web3logistics.com/#unicode-and-multilingual-sites

 

http://www.webproworld.com/webmaster-forum/threads/101430-Unicode-multilingual-sites-and-SEO.

 

Det sies om et godt kunstverk at man aldri blir lei av å se på det. Et enda bedre kunstverk blir man mer og mer glad i. Siden er ihvertfall ikke av den rosa blogg typen hvor pene (de må som oftest være det) norske jenter tjener hundre tusener og får drøssevis av gratis reklame fra vår statsdrevne Tv kanal. (Er man litt paranoid kunne man jo mistenke vår statsdrevene Tv kanal finansiert med vår Tv linsens og skattepenger (stemmer ikke FrP) til å fokusere på rosa sukkertøy som etter hvert dankes ut av deres egne nettsider som mange av oss konkurrerer med. I dragsuget håper man vel da på at andre private mer konkurrerende sider som man overser dras med.)

 

En kjent kunstners bilder: http://images.google.no/images?hl=no&rlz=1B3GGGL_enNO209NO211&q=Mark%20Rothko&ie=UTF-8&oe=UTF-8&um=1&sa=N&tab=wi&biw=1024&bih=602

 

Kasimir Malevitsj http://www.russland.no/hXGZznwtHW1o.42.idium inspirerte bilder skulle vel også passe på verdensveven:

 

http://www.google.com/images?q=Kasimir+Malevitsj&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nb-NO:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi&biw=1024&bih=602

 

Google images:

 

Kasimir Malevitsj white OR black square

 

Har sans for dem. Picasso sa: Ser jeg et godt motiv, "stjeler" jeg det og gjør det ugjenkjennelig. "Stjeler" man fra en kalles det plagiat. "Stjeler" man fra to eller flere kalles det ofte forskning.

 

Siden er nok i den kategorien man liker bedre jo mer man ser på den. Lykke til med prosjektet.

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar

Takker igjen for svar. Setter virkelig pris på dette.

 

Prøv også å fjerne den svarte rammen på facebook-boksen (samt den hvite bakgrunnen på facebook logo-feltet) og ad-sense. De ødelegger for en ellers konsekvent layout. Bildene hadde jeg også foretrukket i noe høyere oppløsning. Det er jo promotering av film' date=' og høyt komprimerte thumbnails vil ødelegge for dette. «Content is king».[/quote']

Jepp jeg er egentlig enig. Problemet mitt er at Facebook boksen har en utrolig stygg border rundt seg som default, jeg vet faktisk ikke om det er mulig å ta bort den. Jeg bruker iframe koden til Facebooks Like Box og jeg tror jeg har prøvd alt for å få bort den ramma. Noen ide?

Her er html koden min for facebook boksen:

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmediumwideshot&width=293&colorscheme=light&show_faces=true&stream=false&header=false&height=350" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:293px; height:350px;" allowTransparency="true"></iframe>

 

Jeg har også prøvd å bruke XFBML koden til Facebook, men da gjemmer boksen seg bak resten av innholdet til siden.

 

Når det gjelder oppløsningen på bildene er de faktisk som regel så store bilder som vi har. Tro det eller ei, men alt er faktisk ikke HD enda, hehe. Spessielt noen filmer som vi har skutt på 16mm, men hvor vi bare har valgt å få en DV-tape tilbake. Det er et par eldre artikler hvor jeg ikke har byttet ut bildene enda, derfor den lille oppløsningen. På forsiden burde det meste være i nogenlunde god kvalitet da. Jeg bruker et script for å croppe og resize bildene til riktig størrelse, kanskje det scriptet faktisk komprimerer bildene litt.

 

Og ja, jeg skal bytte til utf-8, har egentlig aldri satt meg noe serlig inn i forskjellen på utf-8 og iso-8859-1, men det vet jeg nå. Takker :)

 

Flesteparten av HTML feilene som dukker opp når jeg prøver å validere siden har med bildesystemet mitt å gjøre. Bruker en .php fil til å gjøre bildene på forsiden mindre etc. Bilde tagene blir da som følger:

<img title="Spinning Organism Part II" alt="Spinning Organism Part II" src="timthumb.php?src=upimages/subfolders/anders/spinning-organism2.jpg&h=370&w=293" width="293" height="370" />

 

Feilene jeg får med HTML validatoren har med &h=370&w=293 . Noen som har en ide om hvordan jeg kan fikse dette. Minnes at jeg kunne bytte ut &h med noen andre tegn eller noe sånt.

Endret av andgob
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9871234

Feilene jeg får med HTML validatoren har med &h=370&w=293 . Noen som har en ide om hvordan jeg kan fikse dette. Minnes at jeg kunne bytte ut &h med noen andre tegn eller noe sånt.

Kjenner du til html http://www.w3schools.com/html/html_entities.asp og xml entities http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_XML_and_HTML_character_entity_references

 

De kan oppføre seg ulikt under ulike DOC types: http://www.alistapart.com/articles/doctype/

 

Du bør først endre

 

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

 

til:

 

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

 

og prøve deg frem med validering under den typen. I motsatt fall må du høyst sannsynlig foreta en ny endring etter at du har endre content typen til utf-8.

 

Vanlgivis &->&

 

Merk at du kan få langt flere eller ferre valideringsfeil om du endrer content type.

 

Form kan også bety noe. Det er foretatt tester - uten at jeg husker kilde - om a rektangler formet etter golden ratio / section

 

Bilder her: http://www.google.com/images?q=the+golden+section&oe=utf-8&rls=org.mozilla:nb-NO:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=KdCBTa73NYqUOvnKpfAI&ved=0CEUQsAQ&biw=1024&bih=629

 

foretrekkes om man blir spurt. Det gyldne snittet ble mye brukt blant arkitekter i tidligere tide. Så kan det være lurt å bruke høyde og bredde på bilder som er formet etter golden section? Hvem vet, vår underbevissthet kjenner vi ikke.

 

Google: the golden section

 

for ytterligere informasjon.

 

P.S.

 

The golden section / ratio er også nært knyttet til den logaritmiske spiral: http://mathworld.wolfram.com/LogarithmicSpiral.html

 

Bilder her: http://www.google.com/images?hl=en&sugexp=ldymls&pq=doctype&xhr=t&q=the+logaritmic+spiral&cp=21&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nb-NO:official&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1024&bih=629

 

Nyttig verktøy: http://www.rexswain.com/httpview.html

Endret av Slettet+9871234
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...