Gå til innhold

Automatiske celleformler i Excel


Benjamin

Anbefalte innlegg

Jeg har nå sammen med en gruppe hatt et lite forskningsprosjekt, og har derfor en mengde data som det til slutt skal bli noen grafer av.

Det jeg nå sliter med er å automatisk endre riktig celle når jeg kopierer formlene. (Det er VELDIG tidkrevende å skrive alle formler for hånd.) post-152250-0-00262400-1298566237_thumb.png

Bildet viser bedre hva jeg prøver på. Jeg skrev ut formlene til noen av cellene for å gi et inntrykk av hva de viser.

Slik som jeg har tenkt det nå, så er hver persons (nr.#) data markert vertikalt i to kolonner, en som viser total våkentid, og en annen som viser resultatet etter så lang tid. Hver rad viser da tid og resultater for hver test (T#). Problemet er at de originale dataene viser hver person på bare en rad, det betyr at hvis jeg prøver å kopiere formlene for tid bortover, så vil kolonnen endre seg, mens raden vil være den samme. Jeg klarer å tvinge den til å beholde riktig kolonne med $, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få den til å endre rad automatisk, for sånn det er nå så må jeg manuelt endre radnr i hver formel, og det er mye jobb når det er to celler i alle formlene. Jeg prøvde å skrive feks =$B(B29+2), der B29=1, i håp om at det ville bli B3, men det funka ikke. Håper noen som er bedre kjent med Excel kan hjelpe med dette, det er veldig frustrerende.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke brukt makroer før, men jeg får kanskje prøve meg litt fram med de.

Makroer er VB-script, ikke bare å prøve seg frem litt, krever nok en del lesing...

 

Det er oftest noen VB-script folk innom her, regner med at de kan lage noe raskt og enkelt :)

 

Merka det, så ganske avansert ut, fant ut at det også var mulig å ta opp makroer, vet ikke helt om den klarer å plukke opp det jeg er interessert i, men prøver.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...