Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Remeron? Avhengihets skapende?


shozo

Anbefalte innlegg

hei!

 

jeg tar 30 mg remeron om kvelden, pga søvnproblemer, men har hørt noen har sagt at Remeron er avhengihetskapende, men fikk beskjed fra legen at disse va ikke avhengihetskapende, siden jeg har slitt med søvn etter traumatiske opplevelser og deppresjon.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Avhengighet består av flere ting.

 

1. Toleranseutvikling

Dette betyr at du må ta mer og mer av stoffet for at det skal ha samme virkningen. Hvis du begynner å ta mindre er det typisk at det originale problemet kommer tilbake med større styrke enn det hadde i utgangspunktet. Det gjelder de fleste sovetabletter (benzodiazepiner og z-hypnotica), narkotiske smertestillende, o.l. Det gjelder ikke for Remeron.

 

2. Seponeringssymptomer

Dette betyr at når du slutter på medisinen kan du oppleve forbigående ubehag. Styrken på ubehaget blir gjerne større og større ettersom hvor mye toleranse du har utviklet. For medisiner uten toleranseutvikling er gjerne ubehaget mindre og forsvinner raskere enn for medisiner med toleranseutvikling.

Remeron kan gi seponeringssymptomer.

 

3. Psykisk avhenginghet

Tanken på å ikke få medisinen gjør deg så nervøs at det forsterker det originale problemet. Det kan skje med alle medisiner, men er mest typisk for medisiner som man tar ved behov (ikke fast) og som har en raskt innsettende virkning (altså ikke Remeron, som du tar fast hver dag).

 

Edit: For å si det litt kortere: Remeron er ikke avhengighetsskapende.

Endret av tsg1zzn
Lenke til kommentar
jeg tar 30 mg remeron om kvelden, pga søvnproblemer...

 

Mirtazapin (Remeron) er som tsg1zzn sier ikke avhengighetsdannende. De vanligste bivirkningene til mirtazapin er munntørrhet, vektøkning og tretthet - og det er da den siste som gjør at mirtazapin kan ha en god effekt på søvnen. En interessant, men lite kjent fakta om mirtazapin er at bivirkningen tretthet av en eller annen grunn er større på lavere doser, hvilket kan være verdt å merke seg hvis man kun tar den for søvnproblemer.

 

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...