Gå til innhold

Midi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De fleste telefonene bruker såkalt sp-midi som egentlig er helt vanlige midi-filer men som kan inneholde en del ekstra informasjon. Midi kan lages med mange forskjellige musikkprogrammer f.eks. Cubase, Sonar etc, men dette er forholdsvis dyre programmer. Et gratis alternativ er modplug tracker. De første telefonene som var polyfoniske har bare 4 stemmer, dvs. at de kun kan spille 4 toner av gangen. (Eks. Nokia 3510, 7210, 6610) og de har et begrenset antall instrumenter man kan velge i. Her kommer det spesielle i sp-midi inn, i og med at man kan lagre i midi-fila hvilke stemmer som er de viktigste hvis man går over det antall stemmer telefonen kan spille av. Beatnik lager programmer som kan hjelpe når man lager ringetoner, men disse programmene er ikke gratis. En side med mye god informasjon om sp-midi er denne:

http://www.adamdawes.com/nokia/howto_ringt...ones_index.html

 

Den er mest for Nokia 3510, men det fungerer for alle Nokia telefoner og andre som bruker sp-midi.

 

En mp3-fil kan IKKE konverteres til midi, da midi ikke inneholder noe lyd, men kun informasjon om hvordan lydene som allerede er innebygget i telefonen skal spilles av.

Lenke til kommentar

*kverulere* : Det finnes vel software som prøver å hente ut note-informasjon fra bølgeformer (waw, mp3) og lagre dette til midi. PRoblemet er bare at de ikke er så veldig bra :-)

 

Det blir litt av det samme som å sammenligne .txt filer med en utskrift. Mye av den samme informasjonen ligger der, men det er et pes å konvertere (mye lettere med tekst enn musikk da)

Lenke til kommentar

Joda, det finnes programmer som prøver å konvertere lyd til midi-informasjon, men disse fungerer kun for lydfiler som bare inneholder 1 lyd. Et program har ikke muligheten til å skjønne at i en fil er det trommer, gitar, bass og vokal, mens i en annen er det et stort filharmonisk orkester...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...