Gå til innhold

Feil på kamera eller meg?


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg var ute i dag og knipset en del fine bilder av Holmenkollen og diverse av utsikten i området der med mitt nye EOS 60D. Jeg trodde det hadde gått bra hele veien, men når jeg kom hjem og skulle se igjennom bildene på kameraet viser det seg at ca 1/3 av bildene var blanke kun med en beskjed om at: "kan ikke vise bilde" og et stort spørsmålstegn. Jeg regnet med det bare var feil med visningen på kameraet, men da jeg koblet det til dataen for å laste de ned viser det seg at de samme bildene er blanke her.

 

Er det noe jeg har gjort feil (bortsett fra evt å kjøpe dette kameraet) eller er dette et problem med produktet som noen av dere kjenner til?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei jeg har ikke formattert kortet. Det var nytt for meg at man kan/bør gjøre det. Stusser på at de resterende 2/3 av bildene var problemfrie. Bildene ble tatt på samme måte og på samme plass.

 

Har tittet raskt gjennom håndboken, men har ikke sett noe info om formattering av kortet foreløpig. Hvordan gjør jeg det?

Lenke til kommentar

Det skulle ikke være nødvendig å formatere kortet i kameraet, men om og om igjen viser det seg å være lurt. Det blir helt tilfeldig hvilke bilder som overlever og hvilke som forsvinner når du først får problem med det. Gjør det til en vane å alltid formatere kortet når du setter det inn.

Lenke til kommentar

Har du minnekortleser på PCen som støtter korttypen? Prøv med denne for å overføre bildene til PC. Sjekk at bildene er ok overført. Derpå bør/må du formatere minnekortet i kameraet. Mange (ut fra dres egne erfaringer) anbefaler å aldri slette bilder i kameraet da dette kan ødelegge filstrukturen på minnekortet. Husk også at du ikke må slå av kameraet før du er sikker på at det bildet har tatt er ferdig lagret.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...