Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Hun jeg leier av ignorerer tilbakebetaling av depositum!


Fakeor

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg flyttet ut fra forrige leilighet midt i august i fjor, og har de første månedene godtatt at depositum ikke kom tilbake med en gang etter en diskusjon om hvordan hu gjorde ting. Men har siden november-desember forsøkt å fått depositumet tilbake! Det er snakk om 6000 kr, og er privat (utenom leiekontrakt og depositumskonto), men vi har hatt en muntlig avtale på dette.

 

Hun påstår hele tiden at vi som bodde der ikke hadde betalt full måned for sommeren (misforståelse om halv måned om sommeren), men dette betale vi tilbake før vi flyttet ut i august, altså resterende sum for sommeren. Vi har absolutt betalt den leia, og det er i arkivet på nettbanken min. Jeg har flere ganger henvendt til datoen det ble overført slik at hun selv kan sjekke, men dette har hun hele tia svart tilbake på med: "Skal sjekke regnskap etter hvert", og når jeg maser etter noen dager "Skal sjekke som sagt" er hva jeg får til svar. Den siste måneden har jeg sendt opptil flere meldinger og forsøkt å ringe uten hell. Hun tar ikke telefon og svarer ikke på meldinger. Dette gjør meg fryktelig frustrert. Vi har betalt det som skal betales, og alt var i orden i leiligheten før vi flytta ut. Men hun rett og slett nekter at vi betalte den summen og sier hun skal sjekke, noe hun aldri gjør eller vil innrømme at vi har gjort.

 

Hva skal jeg gjøre med det? Noen tips? Er vel litt for lite å snakke om for å ta det opp i noen som helst rettssak eller advokat. Er det likevel et triks å true med retten om hun ikke gjør opp? Eller hvilke metoder skal jeg ta i bruk? Har et print-screen bevis av transaksjonen fra nettbanken min som jeg har spurt om hun vil ha som bevis, men som har blitt ignorert med "Skal sjekke om sagt."

 

 

På forhånd takk for svar! :)

Har venta altfor lenge på disse penga!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan han ikke rett og slett sende en giro med påskriften "tilbakebetaling av depositum"? Så får det være opp til tidligere utleier å bestride dette kravet eventuelt? Med papirene og utskriftene i orden, samt meldingene (hvis du fremdeles har spart på dem) burde du jo ha dokumentasjonen i orden.

Det er samtidig opp til leitaker å legge fram dokumentasjon på kravet.

Lenke til kommentar

Vel som andre har sagt, det er vanskelig med muntlige avtaler, men dersom nå innbetalingen av depositum er gjort via bank, og er tydelig merket med depositum, så kommer du litt lenger.

 

Spesielt om du har dette også i tekstmeldinger, som du kan fremlegge. Sammen med kvitteringer for betalt leie hver måned.

 

Gjør følgende:

1. Send en regning til henne, bruk f.eks. www.sendregning.no

2. Send henne et brev, pr. vanlig post. Dette brevet er ferdig utfylt versjon av: TVL §5 - 2 brevet her: http://www.forliksradet.no/index.php?page_id=321

3. Om hun ikke betaler, fyller ut og sender du skjemaet som heter standard forliksklage på samme side. Dette brevet sender du til forliksrådet i den kommunen hvor _hun_ bor.

 

En forliksklage koster kr. 860,- men dersom du vinner saken, må hun dekke disse. Du trenger ingen advokat. Du beregner naturligvis renter hele tiden, bruk www.forsinkelsesrente.no

 

Hun betaler nok, når hun ser du mener alvor.. om hun taper i forliksrådet, har du en dom på henne evt. et rettsforlik. Dette er gyldig i ti år, og kan fungere som tvangsgrunnlag -du kan da sende det til namsmannen. Men jeg tipper hun betaler, om du bruker denne metoden :-)

 

Mellom steg 1 og 2 ovenfor, kan du også sende to purringer dersom du ønsker det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar folkens. Skal se hva jeg får gjort videre!

 

Hun jeg leier av driver med det her daglig. Hun leier ut over 20-30 leiligheter rundt omkring i området og søstera har tidligere leid samme leilighet før meg uten problemer. Hun skal altså ha penger, og jeg har hatt en grunn til å gå med på muntlig avtale og uten depositumskonto (ettersom det koster å opprette en slik konto, + bryet når vi bare bodde der 1 år, og hu var treig nok til at det tok 4-5 måneder å kreve inn depositumet).

 

Satser på å få det til etter hvert, og kommer til å ta til meg råda. Takk igjen!

 

Beklager for feilposting, Alastor.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...