Gå til innhold

Sinna katt


Anbefalte innlegg

Vi har 2 katter. Ei jente som er 9 måneder og en gutt som er 6 måneder. De har bodd sammen i harmoni siden august i år.

 

Igår ble hannkatten kastrert. Og etter det har hu vært aggresiv mot han. Jager han rundt og går til angrep.

 

Er dette vanlig etter en katt blir kastrert? Kjenner hu han ikke igjen? Jeg har aldri sett på han som dominerende over hu, så skulle ikke tro det var det :s

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvordan tror du dama di ville reagert, hvis du en dag kom hjem med avkappede baller? Kanskje de hadde planer om å leve et langt og lykkelig liv med mange små kattunger? :p

 

Jo, de hakker på det de kan :p

 

Nei, hu er rasekatt og skal heller ikke steriliseres.

Det minner meg om de første dagene vi fikk han, da var hun også sånn. Mest sannsynlig vil det vel gå over. Men er nysgjerrig!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

En annen mulighet kan kanskje være at hun "utnyttet" at han var bedøvet og nedopet, og benytter sjansen til å dominere over han? Aldri vært borti noe sånt før. Steriliserte nettopp en hunnkatt og de andre kattene gikk rundt henne og passet på henne og vasket og våket over henne. Enda hun pleier å ape på og plage dem ellers.

 

Det er sikkert noe som går seg til. Før eller siden så måtte de ha fått et slags rangsystem uansett.

Lenke til kommentar

Nå har de vel funnet ut at katter faktisk har rangsystemer. Hunn katter som har født kull, er over de som ikke har født, kastrerte han katter under de som ikke er kastrert osv.

 

Når han var hos dyrlegen fikk han også markkur, sånn man drypper i nakken. Tror det var denne lukten hun reagerte på. Hun spisset klør mot meg når jeg skulle dryppe hu!

Endret av Ziuuung
Lenke til kommentar

Nå har de vel funnet ut at katter faktisk har rangsystemer. Hunn katter som har født kull, er over de som ikke har født, kastrerte han katter under de som ikke er kastrert osv.

 

Det er ikke på grunn av at de har ett rangsystem, men på grunn av at den kastrerte hankatten har større grunn til å kjempe for terretorium, og det er større sannsynlighet for at den kastrerte katten ikke er like interessert i å kjempe for jentene og skade seg selv i en kamp.

 

Katter lever i flokk hvis de må, feks hvis de er hjemløse og må overleve. En rangstige er ikke det samme som når en kastrert hankatt går inn på terretoriet til en ukastrert hankatt og får bank.

Lenke til kommentar

Forresten vil jeg legge ved at det å gå rundt å si at en hunkatt som har hatt kattunger er høyere i ''rangstigen'' enn de som ikke har fått kattunger er direkte uansvarlig ovenfor alle kattungene som blir slengt etter en som ønsker å adoptere en kattunge.

Det er slike myter som har vært med på å øke bestanden så kraftig at man ikke kan snu seg på finn.no uten å finne 100vis av annonser om kattunger som trenger ett nytt hjem.

 

Det at en kastrert hankatt kan komme til å bli skadet av en ukastrert hankatt er heller ikke en grunn til å ikke kastrere katten din. Hvis han forblir ukasrert er det større sannsynlighet for at han sloss for terretorie og retten til å parre seg, og det øker sannsynligheten til dype sår som kan føre til dødelige infeksjoner.

En kastrert katt har ingen grunn til å sloss, så han vil ikke utsette seg selv for unødvendig fare = mindre sannsynlighet for dødelige sår, osv.

 

Kastrer katten din!

Lenke til kommentar

Men det er ikke en naturlig atferd. De må leve med hverandre på grunn av oss.

 

Selvfølgelig vil den eldre katten som har vært der lengst se de som små inntrengere, så da må de vike for henne.

 

Jeg fikk meg to katter først da de var kattunger, de lærte å leve med hverandre og elsket hverandre. Så tok jeg til meg en jente til på deres alder over ett halvt år senere, og det tok uker før hun ble ''godtatt'' på noen måte. Det tok også flere måneder før den ene jenta jeg hadde fra før av ble den samme gode mammadalten, som om hun endelig tilga meg for å ha tatt med en fremmed i huset.

 

Kattene fyller to år tidlig på sommeren, og jeg har aldri sett noen form for rangstige hos dem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...