Gå til innhold

Dårlig "usage" av GPU2 i spill og applikasjoner


Maniche

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Som tittelen sier blir GPU2 (kjører CrossFire med 2 stk. HD 6870) brukt særdeles lite i en rekke spill og applikasjoner. Vedlagt bilde viser problemet når jeg f.eks kjører Unigine samt en rekke andre spill og applikasjoner. Har leitet litt rundt på nettet uten å finne en nøyaktig svar eller løsning på dette. Kjører Catalyst 10.12, da 10.12a gjør PC'en ustabil og plutselige BSODs skjer.

 

I spill/applikasjoner;

GPU1 stresses til 99% samtlige ganger

GPU2 foholder seg alt fra 0 til og med 38%

 

I skrivebordet;

GPU1 "idler" på 0-3%

GPU2 "idler" på 99%

 

Har også Applications Profiles installert uten at dette hjalp meg noe.

 

Håper inderlig på svar!

 

Maniche

post-111218-0-30927700-1295436666_thumb.png

Endret av Maniche
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er crossfire aktivert???

 

"De nyeste driverne til AMD aktiverer Crossfire automatisk. Vi har derimot opplevd at dette ikke alltid skjer, men det er en smal sak å gjøre dette manuelt. Gå inn i Catalyst Control Center, som fulgte med driveren, velg fanen "CrossfireX" og huk av for "aktiver Corossfire". En omstart er kjekt, og du er i gang!"

 

:thumbup:

Lenke til kommentar

Yup, har både "Enable" og "Disable", restart etter restart, uten at dette spilte noen rolle. Ser heller ut som at skjermkorta i perioder heller vil kjøre 2 GPU'er og i andre tilfeller bare kjøre 1 GPU. Jaja, alt kan ikke være perfekt!

 

Takker for svar, Kent!

 

Maniche

Lenke til kommentar

Dumt spørsmål kanskje, men du klokket vel begge kortene likt?

 

Synes bare at det skjermbildet av Afterburner er litt rart, ser jo ut som at GPUene bytter om på belastning. En GPU freser avgårde ved tung belastning, f. eks. Unigine, mens den andre GPUen tar over det ikke er belastning. Men uansett, så mener jeg at så skal ikke en GPU kjøre på opptil 100% når det ikke kjøres 3D applikasjoner, som spill etc.

Lenke til kommentar

Takker for svar, men ja, begge kort er klokket likt. Enig i ditt siste utsagn at GPU ikke skal kjøre 100% når det ikke er noen tung belastning; varmeutviklingen er ikke noe å være redd for, da den ser ut til å ligge rundt idle-temperatur faktisk - kanskje en bug i MSI AfterBurner som rapporterer feil verdier? Uansett om dette skulle vært tilfelle, så er fortsatt ytelse lik 1 GPU bare - derfor er det så frustrerende!

 

Takk igjen for svar, noen andre som har noen forslag?

 

Maniche

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...