Gå til innhold

Enkel HTPC


Anbefalte innlegg

Eg har behov for sentral lagring i nettverket heime, og tenkjer difor å bygge ein rimelig PC som kan brukast som NAS, til dømes denne handlevogna.

 

Av praktiske hensyn vil PC-en bli plassert i stereobenken, og eg leikar difor med tanken på å bruke den også til avspeling av musikk og video. HD er ikkje strengt nødvendig, då eg har gammal TV, men det er kjekt å ha muligheten. Eg ser tre alternativ:

 

1. Gå for noko liknande handlevogna over, og bruke denne til musikk og SD-materiale. Den dagen TV-en vert bytta ut kan PC-en verte dedikert filserver og eg kan kjøpe medialink eller ny HTPC.

 

2. Gå for ei løysing basert på Atom + ION som støttar full HD.

 

3. Gå for ei meir kraftig løysing med AMD Athlon II X2 (evt. Intel i3).

 

Ønskjer mest mogleg for pengane, det vil seie helst ikkje over 2500-3000 kr inkl. kabinett, PSU, hovedkort, prosessor, minne og harddisk.

 

Er spesielt usikker på kva ein kan få til av alternativ 3 innan denne prisramma, og kva straumforbruk og støynivå ein må rekne med kontra Atom-baserte oppsett.

 

Alle innspel til dette vert motteke med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja noe begrenset budsjett her tenker jeg.

Selv er jeg helt imot støy fra en HTPC. Den må være helt tyst og fikse HD. Det er mine krav.

Da er det fort gjort å havne en lapp eller to over prisen din.

 

Uansett så er det jo flere alternativer her.

Et godt alternativ kan være å gå for en medieavspiller slik som Popcorn eller Syvio eller Boxee.

 

De gir deg muligheten til en stor disk og er fantastisk i forhold til formater.

Selv har jeg nå Syvio X9 etter at HTPC'n tok kvelden. Kostet vel en 800-900 kr. Er ikke noe fancy GUI men spiller av stort sett alt. Og du kan kjøre både lyd og bilde ut via HDMI slik at du ikke trenger bekymre deg om det når du får deg HD tv.

 

Popcorn gir deg flere muligheter mtp GUI og er virkelig brukervennlig. Du kan browse etter innhold i covermodus. Det er mange tester ute på nettet av begge disse. En av fordelene med Popcorn og andre medieplayers basert på NMT er at de har et stort aktivt community samt at det ofte kommer ny firmware med støtte for nye formater eller andre forbedringer. Dessuten kan du lage egne menyer, eller laste ned GUI som andre har laget.

 

Boxee har jeg aldri vært bort selv men har registrert at svært mange er kjempefornøyd med Boxee Box. Men den har ikke plass til intern disk, men tror du kan koble til esktern usb.

 

WD TV live er også verdt å titte på, samt Playon uten at jeg kjenner noe til disse to.

 

I forhold til ditt budsjett anbefaler jeg å gå for mediaplayer løsning. Og tror heller ikke du angrer deg om du velger en basert på NMT. Da får du det beste GUI. går du for en slik løsning får du det du trenger uten å sprenge budsjettet. Samt at når dagen kommer og du oppgraderer TV så er du allerede klar for den biten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...