Gå til innhold

32" LCD til spilling - 100hz?


Anbefalte innlegg

Hei. Har sett meg lei min gamle HD-ready 20" 4:3-TV, og har altså bestemt meg for å gå til innkjøp av ny. Da jeg var på elkjøp for en uke siden sa selgeren at ettersom jeg skulle bruke den til spilling (hovedsaklig PS3 gjennom HDMI, dersom det spiller noen rolle) ville jeg angre dersom jeg ikke kjøpte en med 100 hz oppdateringsfrekvens. Problemet er bare at alle TVene med 100 hz koster 4500kr+, så jeg lurer rett og slett på om det er verdt det?

 

Er det eventuelle andre ting jeg bør være obs på når jeg skal kjøpe TV til spilling? Skal forresten sitte cirka 1-2 meter unna TVen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det første du må være obs på er at spilling på CRT ikke kan sammenliknes med LCD.

Jeg gikk nylig fra en god gammel 28" 4:3 CRT til en ny 40" 16:9 LCD.

I starten lurte jeg rett og slett på om det var verdt investeringen.

 

Nå som jeg har vendt meg til endringene i oppdatering, må jeg si at jeg ikke forstår hvordan jeg gamet på min gamle CRT.

100 Hz er nok å foretrekke, velg LCD fremfor Plasma og med fordel en med Gamer Mode (eller tilsvarende) om den har filter som forbedrer bildet. På min er det merkbar lag (responstid) mellom input og bevegelse på skjerm når den står i normal/tv/film modus.

 

Til sist kan jeg nevne at du fort vil synes 32" er lite. Jeg så på 32-37" siden jeg ville ha en liten og nett TV som ikke dominerte rommet.

Etter mange tips om å velge noe større endte jeg på 40". Nå som jeg er vant med det, kunne jeg lett hatt en 46". Men, dette vil jo variere med hvor langt unna TV-en du sitter.

Lenke til kommentar

Hm. Blir litt forvirret av dette.

 

For å ta LG 42LD450N (http://www.lg.com/no/tv-audio-video/tv/LG-lcd-tv-42LD450N.jsp) som et eksempel. Det står at den har 24p Real Cinema-funksjon, altså 120hz. Vil dette da tilsvare de modellene jeg har sett med 100hz (for eksempel http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/lcd-led-og-plasma-tv/tv-40-tom/philips-40pfl5605h/128409.3113/, som har "100hz Clear LCD")?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...