Gå til innhold

Valg av linje og VGS - erfaringer?


SigneGR

  

3 stemmer

  1. 1. Hvilken skole er best?

    • Elvebakken VGS
      2
    • Foss VGS
      0
    • Katta (Oslo Katedralskole)
      1
    • Akademiet i Oslo
      0


Anbefalte innlegg

Hei! :)

 

Jeg går i åttende klasse, men har allerede begynt å lure på hvilken jobb, og i første omgang hvilken jeg skal søke. Tenkte jeg kunne få litt hjelp her.

 

Jeg er kreativ og har lett for å komme opp med nye ideér, men er ikke flink i generelt å gjøre ting med hendene, som formgiving og tegning. Hvis dette derimot blir gjort på data går det mye bedre.

Jeg har alltid vært utrolig glad i å skrive, fotografere og bruke bilderedigeringsprogrammer. (Nå skal det sies at jeg ikke er i overkant flink i photoshop, men jeg lærer raskt)

Kan tenke meg å bli journalist, regissør eller noe annet innen fotografi/film.

Snittet mitt ligger på 5,4

 

Jeg har sett mye på Medier og kommunikasjon, og det ser helt perfekt ut, fordi jeg er interresert i alt man driver med i denne linja. Mange sier at første året er morsomt og intensivt, men etterhvert blir det slækkere, og at man har bedre grunnlag for å bli journalist hvis man har gått studiespesialisering. Noen som har gått MK, og har litt erfaring med dette? Og er det gode muligheter for å studere videre hvis man har lyst etter MK? MK er jo et yrkesfag elns, og har oppfattet det som at man går rett ut i jobb etter det, noe jeg ikke har lyst til.

 

Det andre jeg har sett litt på er studiespesialisering. Dette er ikke like aktuelt for meg, fordi jeg er ganske lei av skolen og "typiske" skolefag. Samtidig er jeg ikke så lei at det gjør veldig mye. Fordelen med studiespesialisering er jo at veldig mange muligheter er åpne etter å ha gått det.

 

 

Også var det skoler. For tiden bor jeg hos faren min i Valdres, men jeg flytter nok til moren min i Oslo for å begynne på videregående der. Skolene jeg har sett på er Elvebakken, Foss, Katta og Akademiet i Oslo. Sistnevnte syns jeg virker kjempebra med unntak av at den er privat, men det er ikke verdens største sum det er snakk om. Er det noen som går/har gått på noen av disse skolene, og kan si noe om dem? (Miljø, innsats, lærere, karakter o.l.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger ikke tenke så mye på dette enda, men om du ikke har planer om å studere noe med inntakskrav utover generell studiekompetanse så kan du fint gå yrkesfag de to første årene på videregående og så gå ett-årig påbygg. Det tredje året på Medier og Kommunikasjon er i praksis påbygg med mediefag som programfag, så jeg vil tro at dette året vil være mer krevende enn de to første.

Lenke til kommentar

Har rett og slett ikke ord, så her er reaksjonen min når jeg leste kommentaren din:

 

 

307x251.jpg

 

Hehe, neida, men forstår jeg deg rett, så er det greit å gå medier og kommunikasjon, og tredje året er påbygg, sånn at jeg får litt valgmulighet innen jobber, men ikke alt for stor? Jeg har ikke planer om å bli noe sånt som lege, politi eller advokat, så det har jeg ingen bekymringer om. Vet at det er tidlig å tenke på dette, men syns det er utrolig spennende :p

 

Mine fantastiske talenter innen tegning trenger ikke å kommenteres, haha. Hadde bare et behov for å slenge sammen noe, og som tenkt, så gjort.

 

Har nesten bestemt meg for å gå MK nå, men så var det det med lærere og utstyr.

Men erfaringer med skolene/linjene? Anyone?

Lenke til kommentar

Min svært subjektive mening er at MK klasser ofte er veldig useriøse når det kommer til generelle fag. Det blir mye "lek" innen mediefagene som har en tendens til å ødelegge for instillingen til andre fag. Dette går ofte utover de mer seriøse og arbeidsomme elevene i klassen. Progresjonen i studiet er også ganske dårlig lagt opp, da spesielt i forhold til det tredje året som kan komme som et lite sjokk på mange.

 

Er du lei vanlig skole er det sikkert et godt alternativ.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Akkurat det gjelder nok de fleste klasser innen yrkesfag. De som går 3-årig allmenn er generelt mer seriøse. Da jeg gikk Elektro, hadde vi en som bokstavelig talt sov seg gjennom året. laugh.gif

Da jeg gikk elektro, hadde vi 3-4 som sov seg gjennom alle 3 årene. :p

 

Massiv bump ser jeg nå, men måtte bare.

Endret av TMB
Lenke til kommentar

Trenger vel ikke å tenke så mye på det nå.

 

I den første posten sier du at du vil bli noe alla journalist, og senere sier du lege, advokat..?

 

Vil du bli journalist, fotograf etc. så er nok det beste å gå Media, lege, advokat osv. er det nok bedre at du tar Studie.

Jeg har selv gått ett år studie, og begynner nå på 1. året Elektro.

 

Studie er virkelig ikke "hardt" men det er gjerne det hvis du vil ha bra karakterer. Når du kommer på vgs vil du bli stort sett overlatt til deg selv. Vil du ha bra karakterer så jobb for det, ellers kommer du deg nok igjennom årene uten å sitte inne å lese lekser 24/7. Spørs så klart på hvor lett du lærer osv. for det meste holder det å bare å følge med i timene, så er du godt over halveis til en 6'er ved en evt. prøve.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...