Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvilken motorolje er best?


bonkytonk

Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt meg en litt skranglete Toyota Starlet 90-mod og har lyst til å se hvor lenge jeg kan få den til å vare. Litt for å lære meg mer om mekking, men mest fordi jeg er blitt glad i den. Det er bensinmotor, gått ca. 170.000.

 

Når jeg skal skifte olje, trenger jeg å tenke på mer enn at den bør være syntetisk (det er best har jeg hørt)? Er det verd å bruke penger på råfancy olje som evt. gir lengre levetid?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei, takk for ditt spørsmål.

 

Jeg forstår du er meget glad i Toyotaen din sin du vil spandere det beste av det beste. Men du bruker ikke borelås + belte + seler for å sikre at buksen ikke faller ned. En av delene holder for de fleste.

 

Samme er det med motoren i bilen din.

 

Ut i fra en mer rasjonell vurdering, så kan du benytte nesten hvilken som helst olje på den motoren, bare viskositeten er riktig. Bytt olje og filter ofte nok, og du er på den sikre siden. Spar pengene heller på BSU.

 

OBS: Pass på å ikke blande ulike motorolje, og spesielt ikke syntetiske og mineralske oljer.

 

Her er en link fra machinerylubrication.com som forklarer dette med motoroljevalg. Machinerylubrication.com er siden for dere som tørster etter kunnskap om oljer.

Lenke til kommentar

Har en starlet 95mod stående her også. Det har blitt fylt litt av hvert av olje på den før, og ingen visste hva som har blitt fylt tidligere. Stakk og kjøpte oljefilter og 5l 5w-40 fullsyntetisk biltemaolje og bytta. Funker fjell enda, forsvant en ulyd eller to i samma slengen, så den andre olja var tydeligvis ikke helt god.

 

Lite vits å kaste bort flere laken på olje til en slik bil, 5-40 eller 10-40 olje på biltema holder lenge. Bytt olje + filter hver 10k km som nevnt over, så skal det holde lenge.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...