Gå til innhold

3 skjermer på HD6970 uten DP skjerm?


Bjotte

Anbefalte innlegg

jeg har lest litt rundt på nett at hvis men skal kjøre Eyefinity på 3 skjermer med 6970 så må den ene skjermen ha DP eller mini-DP, men ettersom at jeg ikke har lyst til å kjøpe meg en skjerm med DP pga prisen så lurer jeg på om det er njoen som vet om det fungerer å bruke en adapter som dette: http://www.whatacable.com/dp-display-port-displayport-male-to-hdmi-female-adapter-converter-adaptor.aspx eller lignende til DVI for å ungå å måtte kjøpe skjerm med DP. dette er jo da for å kunne kjøre Eyefinity på 3 skjermer men siden jeg er ute etter 24" skjermer blir det litt dyrt med DP skjermer fordi at jeg da må kjøpe 3 stykker og jeg er ikek villig il å betale 9000-10000 kr for skjermer. jeg kan gå ned på 23" men bare som et untak da jeg har sett billige 23" skjermer med DP,

 

spørsmålet er jo kan jeg bruke en adapter for å slippe DP så jeg bare kobler adapterets DP ende inn i Skjermkortet og HDMI derfra videre til skjerm eller vil ikek dette funke?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

den artikkelen sier jo så hvidt noe om noen ting men den sier hvertfall ikke noe om jeg kan få Eyefinity på 3 skjermer uten å måtte bruke skjermer med Display Port (DP). Jeg har nemelig ikke lyst til å betale så alt for mye for skjermene da det er andre punkter i en gaming rig jeg synest er viktigere men jeg har et krav om minimums oppløsning på 1920x1080 og et krav om minst 24" men kan gå ned til 23" jeg har sett noen brukbare 23" skjermer med DP men jeg lurer på om jeg kan klare meg uten DP.

Lenke til kommentar

Etter det jeg har lest, har AMD sluppet en ny driver for dette, så du kan bruke alle portene på en gang.

 

http://www.techpowerup.com/136521/AMD-Releases-Catalyst-10.12a-Hotfix-Update-Adds-Radeon-HD-6900-Series-Support.html

AMD today released the first hotfix update to the recently released Catalyst 10.12 driver suite. A hotfix is an interim update before the next driver release. The new hotfix introduces two important things: first, it adds official support for the newly-released AMD Radeon HD 6970 and AMD Radeon HD 6950 graphics cards; and second, it adds a new Eyefinity mode that lets you use all five display outputs on the HD 6000 series graphics cards (i.e. two DVI, two mini-DP, one HDMI) for a 5 x 1 Eyefinity configuration.

 

Jeg forstår det her slik at du også kan bruke 2xDVI + 1 HDMI

Lenke til kommentar

men tingen er det at når man da leser her at 1 av 3 må støtte DP for å kunne bruke Eyefinity så tror man jo på det. men hvor finner du så billige skermer med DP, de billigste skjermene jeg finner er 3-4000 kr og de har den stygge 1920X1200 oppløsnninga og jeg foretrekker 1920x1080. en om det er riktig at jeg ikke trenger DP er jo det greit men kunne du linka til hvilke skjermer det er snakkom?

Lenke til kommentar

DP-adapter trenger man på 5000 serien, ikke 6000 serien. De adaptere som selges billig funker på singel link DVI, hvor du kan ha maks 1920x1200 oppløsning. Om du kjøper skjermer uten DP med 6000 serien er det eneste du trenger er 2 DVI- og en hdmi-kabel

 

Jeg selv har bestilt 2 sånne skjermer siden jeg har en 1920x1200 skjerm fra før.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...