Gå til innhold

FreeBSD


Anbefalte innlegg

Ja nå skulle jeg starte min FreeBSD innstalasjon. Kan vel ta en ting før det. Dere skjønner at jeg ikke fulgte med fra starten og da pleier det komme opp sånn forespørsel om hva slags jeg skal ta. Det vil si vanlig BSD eller med noe annet osv. Jeg lot det gå og det ser ut som om at tiden gikk ut men vet dere om hvilken av innstalasjonene som starter da? Tror nok det er den vanlige men hadde vært fint med en sikker svar.

 

Ok la oss fortsette. Det vil si at jeg gikk gjennom boot greier og sånt, men så kommer det hva jeg skal velge. Jeg valgte all, men det ble ikke haket av de stedene for det. Skal den gjøre det eller ikke det det er det jeg spør om. Vet noe om det. For hvis de ikke skal bli det så er det jo greit, men hvis de skal bli det så har jeg et problem. Noen som vet om dette? Takker for alle svar.

 

Dette her er den enste spm jeg har hittil men hvis jeg kommer på flere så spør jeg her. Hvis dere ser noen skrive feil så ikke klag over det siden jeg sitter med et herpa tastaur.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gratulerer med et klokt valg!

 

Du kan starte installasjonprogrammet i ettertid med /stand/sysinstall.

 

Valgte du "all" skal X og en haug med andre ting være installert. Fikk du opp konfigurering av X? I såfall er alt valgt.

 

Jeg pleier å installere minst mulig, og ta resten via ports og buildworld.

 

pkg_info gir liste over installerte pakker.

Lenke til kommentar

forrige gang da jeg innstalerte FreeBSD 4.8, så slapp jeg det. Denne gangen har jeg innstalert 5.1 FreeBSD. Kanskje det kan være feilen. Men jeg har ikke prøvd å logge meg inn som bruker. Jeg logger meg alltid inn som root. kansje det kan være problemet? I så fall har jeg klart å miste passordet til brukeren min. Vet du hvor jeg kan finne den igjen? Og en ting til jeg har prøvd å innstalre begge desktopene fordi kde ikke funka. Har du noen ideer om hva jeg må gjøre?

Lenke til kommentar

Nei, du kan ikke finne tilbake til et passord, ikke via en normal måte iafall. Det du gjør er å lage et nytt passord med å kjøre 'passwd brukernavn' som root.

 

En en ting til, å logge seg inn som root er en uting, fy :)

La den vanlige brukeren din (og bare den) være medlem av gruppa wheel så kan du bruke 'su' for å skifte til root når du har behov for det.

 

 

lk

Lenke til kommentar
jeg lagde en ny bruker, men så funka fortsatt ikke, så jeg prøvde med startkde og det funka, men når den starter så kommer det opp at den ikek får conntectet til x server. Vet noen noe om dette?

 

Det virker ikke med startkde direkte, du må legge 'exec startkde' inn i .xinitrc i hjemmekatalogen til brukeren din. Oppretter du ny bruker, må du lage ny .xinitrc.

 

Prøv med dette som hvilkensomhelst bruker:

 

#echo 'exec startkde' > ~/.xinitrc && startx

Lenke til kommentar
forrige gang da jeg innstalerte FreeBSD 4.8, så slapp jeg det. Denne gangen har jeg innstalert 5.1 FreeBSD. Kanskje det kan være feilen.  

Ingenting er feil. Alt fungerer som det skal. Det er oppsettet som ikke er slik du vil ha det.

Men jeg har ikke prøvd å logge meg inn som bruker. Jeg logger meg alltid inn som root. kansje det kan være problemet? I så fall har jeg klart å miste passordet til brukeren min. Vet du hvor jeg kan finne den igjen?

passwd [brukernavn]

 

lar deg endre passord. Se 'man passwd'

Og en ting til jeg har prøvd å innstalre begge desktopene fordi kde ikke funka. Har du noen ideer om hva jeg må gjøre?

 

Du kan installere så mange vindusbehandlere du vil, men inntil du ber X starte dem opp via ei linje i .xinitrc eller setter opp xdm/kdm/gdm, kommer du ikke til å få starta dem opp.

 

Det kan være du må til med noe redigerig av XF86Config, jeg har ymse erfaringer med det automatiske oppsettet. Post i så fall alle feilmeldinger og hele XF86Config hit. For å lagre output av en kommando skriver du > filnavn til slutt på linja, og alt blir da lagra i fila 'filnavn'.

Lenke til kommentar

Dette:

 

Det kan være du må til med noe redigerig av XF86Config, jeg har ymse erfaringer med det automatiske oppsettet. Post i så fall alle feilmeldinger og hele XF86Config hit. For å lagre output av en kommando skriver du > filnavn til slutt på linja, og alt blir da lagra i fila 'filnavn'.

 

Ta med hvilket skjermkort og skjerm du har. XF86Config ligger i /usr/X11R6/lib/X11, tror jeg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...