Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Korrupt Windows Registry - hjelp


Anbefalte innlegg

Jajaja, har tydeligvis plukket opp et korrupt register på pc'en. Restoring funker ikke. For andre tråder: 3820TG, WIndows 7

 

Er denne siden å stole på? Tenker da på at en clean install av Windows og recovery av filene på harddisken vil fikse problemet. Likevel, programmet de viser til koster penger, og jeg stoler ikke på pirat-versjonen på nett. Andre brukbare programmer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som sagt, det lagres sikkerhetskopier av registeret innunder en mappe som heter System Volume Information. Har du en boot-cd kan du erstatte det korrupte registeret med disse sikkerhetskopiene.

 

Kan du poste eksakt feilmelding?

 

Dette er vertfall fremgangsmåten for å erstatte et korrupt systemregister:

 

Erstatt registerfilen med en gammel fra siste gjenopprettingspunkt. Disse finner du med å gå inn i Gjenopprettingskonsollen og gå til \System Volume Information og se etter en mappe som begynner med _restore. Deretter blar du frem til den mappen med det høyeste tallet etter RP. (Dette er da det nyeste Gjenopprettingspunktet) Se under Snapshot mappen her og kopier filen REGISTRY_MACHINE_SYSTEM over til der registret ligger (Altså: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG. Deretter kan du lagre en backup av dem gamle registerfilen (Feks SYSTEM.BAK) og rename REGISTYRE_MACHINE_SYSTEM til SYSTEM.

 

Dette gjelder naturligvis kun hvis du har aktivert systemgjennoppretting.

Endret av fenderebest
Lenke til kommentar

Vel du trenger programvare som støtter NTFS lesing og skriving som du brenner ut på en cd.

 

Et eksempel på dette er feks NTFS dos professional (som desverre ikke er gratis såvidt jeg vet) eller forskjellige Linux live'cder som støtter NTFS.

 

Vet ærlig ikke talt av noe god gratis programvare som fungerer for å boote fra cd, du får lete litt eller kanskje noen andre vet av en god programvare som fungerer til formålet.

Lenke til kommentar

(SÅ man skulle forstått at "3820TG" betyr at du har en bærbar PC? Du forventer kanskje litt mye?)

 

Du kan få tak i Windows 7 Recovery Disc her. Velg den versjonen (32-bit/64-bit) som passer deg. Når du booter fra denne vil du få muligheten til å åpne et "terminalvindu" der du kan kjøre kommandoer som bl.a. gir deg tilgang til harddisken, med muligheter for å kopiere filer til/fra eksterne disker.

 

Ettersom du ikke har DVD-drev må du på en eller annen måte få laget en bootbar minnepinne ut fra ISO-filen. Kanskje kan unetbootin brukes til det, men dette er ikke noe jeg har prøvd selv. (Det finnes andre verktøyer for å "brenne" ISO-filer til minnepinne også.)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...