Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Må bruke briller på oppkjøringa.


TMB

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, Nille selger billige minusbriller. Men de er ikke gode. Mye bedre å bruke en 500-lapp på optikertime og en til 500-lapp på noen billige briller som er tilpasset ditt syn. Det er slett ikke alltid man ser likt på begge øyne og hvis du går med samme styrke på ulike øyne vil du få hodepine, stiv nakke, og generelt ikke trives med brillene... Har du råd til å betale 20-30.000 for lappen, og sikkert en del for bil, forsikring, avgifter osv, så har du også råd til 1000 kroner for gode briller så du ikke mister lappen i kontroll, alternativt kommer ut for en ulykke hvor du får skylden pga uansvarlighet når du bevisst kjører uten briller og ender opp med regresskrav fra forsikringsselskapet... That would totally blow...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nå ser ikke jeg dårlig selv, men kan ikke fatte at noen ikke vil spandere på seg en tusenlapp eller to for en optikertime + briller. Jeg ville da mye heller ha et godt syn enn hva som helst annet i den prisklassen ;)

 

Og vær så snill og bruk briller etter du har fått lappen, ikke bare på oppkjøringen. Er nok av stabeist som "vet" at de ser bra selv om de ikke gjør det. Ikke bare kan du være en fare for andre og deg selv. Du kan også regne med å slite i en rettsak om du har droppa brillene.

Lenke til kommentar

Hvis du har -1, så klarer du selvsagt å kjøre uten briller.

 

Faen heller. En med -7 klarer sikkert å kjøre bil uten. Problemet er bare at sjansen for en ulykke er mye større fordi du ikke ser så godt som du burde.

En med -7 er omtrent blind, min mor har vel -8 på ene øyet og -6 på andre og vis hun ikke har briller på må hun føle seg fram med hendene. I mørket så er det i vært fall jævlig.

Lenke til kommentar

Har -6 og -7 på mine augne. Blir ikkje blind om man tar av brillene. Alt er berre ugjenkjenneleg, men du ser godt kva som er rundt deg sjølv om du ikkje kan lese noko (bortsett om teksten er 10 cm frå deg!) eller fokusere skikkeleg. Så du er ikkje blind om du ikkje bruke briller.

 

On topic: Du bør bruke briller!

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Dette vil de uansett sjekke opp mot førerkortregisteret om du skulle bli stoppet.

Der vil brillekoden stå og kjører du da uten, vil du måtte gå hjem den dagen, inkl. en pen liten bot.

 

Bedre å gå til Biltilsynet å få rettet opp i det først som sist da førerkortet ditt nå er ugyldig. (Du betaler ikke nytt gebyr siden det er de som har gjordt feil).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...