Gå til innhold

Hvilken Vaio er best? Eller bør jeg kjøpe annen PC?


Anbefalte innlegg

Hvilken Vaio-modell bør jeg velge? Er d sony vaio Z eller F som er best for meg? Og hva med E? Hvilken av de har fingeravtrykksleser? (Jeg logger meg inn og ut av 3 ulike siter daglig, med 1-3 timer mellom hver utlogging så fingeravtrykksleser har jeg blitt helt avhengig av å ha.)

 

Jeg ønsker i prioritert rekkefølge: fingeravtrykksleser, webcamera, min. 15 tommer, helst ikke kun sort chassis men farge, og en solid kvalitets-pc som tåler at pc’n står på nesten døgnet rundt med diverse kontorprogrammer oppe på en gang i tillegg til en Outlook stappfull av mail (ca 11 GB). Helst ikke slepbar (veldig tung) pc da jeg pendler Norge-Frankrike. Har før brukt pavillion-pc’ene til HP fordi jeg liker deres design (glossy og snertent), men de er rett og slett for dårlige – ryker omtrent etter ett år. Er også åpen for helt andre modeller men topp design er et must. Egentlig er mitt førstevalg en bærbar tablet-pc (vridbar trykkfølsom skjerm) men jeg har ikke funnet noen som har minst 15 tommer skjerm og som har gode nok spesifikasjoner.

 

Er altså ute etter en "kontor-pc" men med stilig design.... Prismessig regner jeg med å måtte bruke 10 000 - 12 000 kroner. Men alle prisklasser kan vurderes.

 

Veldig takkenmlig for hjelp!

 

Mvh Nina Dybedahl

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

var ikke et personangrep så ro ned litt i det minste.

 

det jeg mente er at å si at alt fra SONY er ikke kvalitet.

de kan foreksempel ingenting om forsterkere osv.

men nok om det, spørsmålet var rettet til TS og ikke deg.

 

for folk på farten viser det seg at ipad dekker mye av behovet i forhold til batterilevetid vekt osv.

 

har iphone selv og må si jeg hater alt som har med itunes osv å gjøre, men det er langt fra sikkert at hun prioriterer det samme som meg (musikk, filmer osv.)

 

Vaio er supert (lurer på hvorfor de brukte så lang tid på å komme til Norge), men det finnes vel rimeligere alternativer som yter mye av det samme.

Lenke til kommentar

Vaio er supert (lurer på hvorfor de brukte så lang tid på å komme til Norge), men det finnes vel rimeligere alternativer som yter mye av det samme.

Det gjør det, men en av fordelene med Vaio er skjermene. Toppmodellene fra F-serien har Vaio Premium Display som er 1920x1200 på 16", med flott kontrast, ripefri, anti reflect og 100% Adobe RGB color space.

 

Fungerer flott både til video/foto-redigering, men også om man skal sitte å jobbe lenge med tekst og tall, da god kontrast hjelper på øynene.

 

Personlig ville jeg gått for F-serien, men vær klar over at batteritiden er ganske så dårlig på de. S-serien er flott som en portabel arbeidsmaskin da de kommer med støtte for docking, windows 7 pro og 3G-modem. Z-serien er... dyr.

 

Her er en tallknuser med premium skjerm: http://www.sony.no/product/vn-f-series/vpcf13s0e-b

Ligger til 14000 hos lefdal.com

Endret av shabador
Lenke til kommentar

Hei dere

 

Jeg takker så mye for svar. Jeg måtte se og kjenne på Vaio'ene og igår var jeg innom Sony-butikken på Karl Johan. Det er visst kun E-serien som kommer i flere farger i Norge(?). Og femten-tommeren kommer kun i sort og hvit. Jaja. Men spesifikasjonene er for lave for mitt bruk? Jeg forklarte at jeg sitter ofte oppe med mange office-programmer, samt surfer på diverse nettsider, skriver litt på et word-dokument her, og et excel-dokument her. Har gjerne 10-15 dokumenter/vinduer oppe på en gang i tillegg til den stappfulle outlokken. Jeg fikk beskjed om at hertz var da meget viktig og ble selvfølgelig anbefalt dyrere modell enn E-serien. Men eneste de da hadde å by på som hadde minst 15 tommer var F-serien (så vidt jeg husker) og de har dårlig batterilevetid (hvilket jeg til nøds kunne leve med) men det verste var vekten: 3.2 kg med batteri. Min nåvørende HP veier 2.8 kg og jeg synes det blir i tyngste laget på reise. Normalt går utviklingen fremover slik at pc'ene man kjøper veier min og mindre. Jeg orker rett og slett ikke tanken på å kjøpe en tyngre pc enn jeg har idag selv om dette måtte være ekstremt mye bedre, særlig når den hadde det mest kjedelige designet av alle Vaio'ene (grå). Den kostet 13 000. Tror det er den som koster kr 14000 hos Lefdal.

Lenke til kommentar

Jeg har forøvrig oppdaget at HP har kommet med flere bærbare med touchskjerm/ pekeskjerm, f.eks en HP DV6T SE -men virker ikke som den kommet til Norge? Har de noen andre nye bærbære med pekeskjerm (minst 15 tommer) som finnes i Norge? Kanskje gi de en sjanse til? De har bl.a innebygget fingeravtrykksleser som standard -og den funksjonen har jeg nærmest blitt avhengig av. Nydelig tastatur har de også.

Lenke til kommentar

desverre kan man ikke få både i pose og sekk.

for å ha lengre batterilevetid må man nødvendigvis ha større og tyngre batterier.

 

nå er ikke jeg den som er mest ute og reiser, men har det ikke blitt vanlig med stikkontaker på fly osv for de som bruker bærbare maskiner?

 

hvis man skal ha full pakke nå til dags (design, batterilevetid, nogenlunde bra innmat) så må man vel fort ut med noen kroner mer en for standarmodellene.

Lenke til kommentar

Lang batterilevetid er ikke et must, ref. min opprinnelige liste: fingeravtrykksleser, webcamera, min. 15 tommer, helst ikke kun sort chassis men farge, og en solid kvalitets-pc som tåler at pc’n står på nesten døgnet rundt med diverse kontorprogrammer oppe på en gang i tillegg til en Outlook stappfull av mail (ca 11 GB). Helst ikke slepbar (veldig tung) pc da jeg pendler Norge-Frankrike.

Lenke til kommentar

Bare for å kort dele min erfaring med sonys pcer, vil jeg anbefale å styre unna E-serien. Hadde en selv i en uke og den ba på en del små problemer som ulyder/sterke høyfrekvens pipelyder samt at nettverkskortet kun klarte å utnytte 10% av nettkapasiteten. I tillegg ga den meg en dårlig magefølelse med en gang den var i hus. Uansett, det er jo godt mulig det kun var et enkelttilfelle med meg , men det er nå hvertfall min erfaring.

 

edit: glemte å nevne at jeg returnerte den på angrefrist, heldigvis :)

Endret av fjoera
Lenke til kommentar

det som er vanskeligst (etter et par raske søk) er dette med fingeravtrykkleser.

 

de maskinene med god prosessor som kan takle store tunge oppgaver mangler denne finessen.

 

nå sitter jeg endog på jobb (som selger er desverre fredag etter lunsj ikke noe slappavtid)

 

kan søke litt innimellom samtalene her, men kan ikke love deg svar innen en viss tid:/

Lenke til kommentar

Siden det er veldig vanskelig (umulig?) å finne bærbar pc på min. 15 tommer og gode spesifikasjoner på selve pc'n, som også har pekeskjerm/touchskjerm, så er planen min å kjøpe en ekstern touchskjerm, f.eks denne: Min lenkehttp://www.pixmania.com/no/no/5798737/art/dell/tft-skjerm-22-wide-multi.html?srcid=1951&Partenaire=kelkoo_no&CodePromo=oui. Men dersom jeg ikke får integrert fingeravtrykksleser i selve pc'n ville det jo vært snedig om jeg hadde klart å finne en ekstern touchskjerm med fingeravtrykksleser. Men det får bli en annen dag. Nå har jeg nok med å lete etter ny pc.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...