Gå til innhold

Hva kan jeg bruke "netbook" på 75Mhz, 16MB RAM til?


Anbefalte innlegg

Har fått en liten laptop på størrelse med en VHS. Den lille saken har imponerende nok nesten

komplett tastatur (mangler kun scroll-lock). Problemet er ytelsen og tilkoblinger. Har enda ikke testet om den fungerer fordi den mangler lader.

 

Har noen noe morsomt eller praktisk forslag til hva jeg kan bruke den til?

 

Min første idé er å bruke den som fjernkontroll til en HTPC siden IrDA-porten er plassert perfekt bak på pc-en, men er rekkevidden god nok? Hvis ja, er det noen egnede distroer til slikt på så gammel maskinvare?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en Toshiba Libretto 50CT med 820MB hdd (2,5'' PATA). Modellnummeret er PA1249E, link til specs

 

Har ikke dockingstasjon eller noe av det medfølgende tilbehøret, kun PC-en.

 

Edit: Siden PCMCIA, IrDA og lydutgangen er eneste tilkoblinger som ikke er på dockingstasjonen, så for jeg si hva jeg har av PCMCIA kort.

 

1. WLAN kort (Specs)

2. Firewire kort

3. Tror også jeg kanskje har et USB 2.0 kort

Endret av Kongeskipet
Lenke til kommentar

Seriøst folkens, hvis dere bare skal lage dårlige vitser på maskinvaren så kan dere drite i å poste.

Maskiner som dette er en sjelden mulighet for å utfordre seg selv.

 

Men ettersom at denne har så gammel bios og ikke cd eller floppy så kan du få deg en liten oppgave for å i det hele tatt klare å boote noe som helst.

Hvis du klarer å oppdrive en PCMCIA-floppystasjon så kan du være på god vei, men du må nok lete dypt for å finne noe du kan bruke.

 

Jeg hadde en floppydistro når jeg lekte meg for noen år tilbake, var noe med HAL97, men husker ikke helt (kan se om jeg finner noe i morra). Hvis du har et USB kort så kan du jo prøve å plugge i en USB cdrom, men ikke forvent for mye.

 

For distro så er det som sagt ganske lite i dag som kan kjøres uten å bygge det opp fra grunnen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke giddet å brukt til noe som krever noe særlig interaksjon. Men den skulle jo være kapabel som bildeframviser i bokhylla. Kanskje den kan automatisk hente bilder fra nettverket? Det burde den takle fint. Det er jo litt nostalgiske maskiner. Så brukte Libretto modeller var annonsert for relativt høy pris noen år siden, men det var lenge før netbooks til under 3000 kroner fantes. :p

Lenke til kommentar

En mulighet er vel å legge inn OS/installasjons-filene ved å flytte hdd-en over i en annen PC og flytte den tilbake etterpå. Men nå må dere ikke bruke for mye tid på dette da jeg enda ikke har fått testet om den faktisk fungerer.

 

Funker, har installert en Libretto med Debian på akkurat denne måten for ~5 år siden. Pass på at du kanskje må ha en i386-kernel for å boote!

Lenke til kommentar

satt opp en slik med debian woody for 10 år siden, det var håpløst tregt og utdatert allerede da, og vanskelig å finne fornuftige bruksområder. gikk greit uten gui, men selv veldig basic x ting var håpløst. mye pga lite minne (tror det var 24MB) og utrolig treg disk.

 

om du syns tweakingen i seg selv er morsomt, go for it, men om du håper å få noe nyttig ut av det, hent bedre hardware på skroten.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...