Gå til innhold

Vest til grå dress for lommeur


Axl91

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har tenkt å kjøpe meg vest til en mørk grå dress. Av den grunn at jeg arvet et lommeur etter oldefar. Har søkt litt rundt på nettet og kommet fram til at jeg enten vil ha en svart dress, eller i grå. Noen andre farger som passer bra til? Lurte på hvordan dette med like farge på vest og dress vil se ut. Ser for meg at det kanskje ser veldig dumt ut hvis fargen ikke er lik. Med mindre den er tydlig lysere tone av gråfargen? Når jeg skal kjøpe har jeg tenkt å ta med meg jakken for å se på fargene.

 

Det jeg egentlig lurer mest på er om hvordan dette med lommeur ivesten funker, skal man ha brystlomme på vesten eller bruker man disse på sidene? Og ser for meg at lenken festes i knappe hullet.

 

Uret er fra 1920 og i sølv hvis det har noe med saken og gjøre, fargen i såfall.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du skal ha en i samme farge som dressen ville jeg bare kjøpt om du finner en i nøyaktig samme farge og stoff. Blir det litt forskjell ser det ut som om du har lånt en vest fra pappas dress.

 

 

Skal du ha en i en annen farge enn dressen må du være forsiktig, for det ender som regel opp med å se idiotisk ut. Jeg syns dog f.eks. Salvatore i Mad Men klarer den looken ganske bra, så du kan jo hente litt inspirasjonfra ham:

 

 

 

bryan-batt-resized.jpg

 

sal_s2_517x307.jpg

 

250-x-250-mad-men-sal.jpg

 

 

 

Edit: La bilder i spoiler.

Endret av fkm
Lenke til kommentar

Du kan klare en annen farge, men det skal mye til for at det skal se bra ut.

Simon Baker (Patrick Jane i The Mentalist) klarer det iblant;

THE+MENTALIST.jpg

 

Den vesten er for kort ser du, skjorten skal ikke vises over linningen, og så skal nederste knapp være åpen. Litt på kanten med tre gråtoner, og imo. (Hvis det ikke er bildet som lurer meg, da.)

 

Vest kan være fint, men å blande farger synes jeg er for viderekommende. Det kan fort bli klovn.

 

Det fineste, og klassiske, er at vesten er i samme stoff som resten av dressen.

Lenke til kommentar

Nå tok jeg bare det første og beste bildet jeg fant, tenkte ikke så mye på hvordan alt satt.

Oppdaget forresten denne nå nettopp;

tumblr_lbw0g8LyE71qef77ro1_400.jpg

Her har han brukt en cardigan under, men det viser jo hvordan det går an å kombinere en vest i en annen farge.

Det er dog vanskelig å få det ordentlig til, og det vil sannsynligvis se feil ut.

 

Gå for dress og vest i samme farge du. :)

Lenke til kommentar

Her ser jeg folk legger ut bilde etter bilde med eksempler på dress og vest i annen farge og det ser ganske bra ut, men alle følger opp med at «det er vanskelig å få til». Hvordan da? Det ser da ikke så vanskelig ut?

 

En klok mann ( ;) ) sa en gang til meg at jeg gjorde ting for vanskelig og lagde meg regler som ikke var nødvendige – er ikke dette noe av det samme?

Lenke til kommentar

Takk for alle bidrag. Likte mange av de forslagene som er kommet. Er enig at hvis vesten skal ha samme farge, må det være samme stoff. Likte den fkm la ut, første bilde. Med den franske lilje. Men ser for meg at sånn blir ekstremt dyrt? At det koster litt gjør ikke noe, men har heller ingen ting imot H&M klær, så lenge det ser bra ut.

 

Men ingen som vet om dette med lommene, med tanke på lommeur?

 

@henrikwl , er enig med deg, men har sett folk i vester under dressen som ser ganske tullete ut når de har prøvd å få det likt, men tatt til takke med noe som er nesten likt. Så derfor lurte jeg på noen tips om hva som kunne være i en annerledes farge enn dressen. Men unasett så "må" det være i samme stoff? det har jeg faktisk ikke tenkt på før. Men skal se hva jeg syntes når jeg får testa litt ut.

 

@Christian B, enig, et bilde burde vært med. Her er et bilde av dressen jeg fant på nettet, men den skinner ikke så veldig i virkeligheten (pga blitsen, hvis noen lurte), ser ut som litt grovere ull. (100% ull).

 

 

5089c.jpg

 

 

Får heller være overflødig med info, enn for lite:P

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 5 uker senere...

Kaprer denne tråden litt. Satser på det går greit.

 

Lurer litt på tilbehør til grå dress, da spesielt det med vest. Er ikke lett å finne en vest i prikk lik farge, og jeg lurer på om jeg skal se etter en med en annen farge? Noen tips på hva jeg bør se etter? Navy? Mønstret? Er det nærmest umulig å få til?

 

Hvordan stiller det seg med cardigan og v-hals genser til dress? Karen over fikset det vel fint?

 

Synes det er litt kjedelig med bare skjorte og slips/sløyfe til dress hele tiden og kunne tenkt med å friske det opp litt.

 

Ellers noen fine skjorte/slips-kombinasjoner utenom den klassiske hvite skjorten?

Lenke til kommentar

Lurer litt på tilbehør til grå dress, da spesielt det med vest. Er ikke lett å finne en vest i prikk lik farge, og jeg lurer på om jeg skal se etter en med en annen farge? Noen tips på hva jeg bør se etter? Navy? Mønstret? Er det nærmest umulig å få til?

 

Det sies så, men så i neste åndedrag så får vi se eksempel etter eksempel på tilfeller der dette ser bra ut. Jeg ser ikke helt hvorfor det skal være vanskeligere å kombinere en dress med en vest i annen farge enn det er å velge skjorte, men det kan være hensyn her jeg ikke vet om. Jeg trodde de samme reglene gjaldt for farge- og mønstervalg samme hva slags plagg det var jeg. :ermm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...