Gå til innhold

Ny PC til gaming ++, Under 10k


Anbefalte innlegg

Jeg har lyst til å bygge meg en ny pc. Den skal brukes til spilling, skole/kontor arbeid, og litt videoredigering, konvertering og div. Har ikke lyst til å bruke mer enn 10.000 kr. Jeg er veldig åpen for kritikk, forslag og endringer. Jeg er spesielt usikker på grafikkort og strømforsyning.

 

Prosessor: AMD Phenom II x6 1055T

Hovedkort: ASUS Crosshair IV formula / Gigabyte GA-890GPA-UD3H

RAM: Corsair Corsair Dominator DDR3 1600MHz 4GB (CL8 Kit w/2x 2GB XMS3 modules, CL8-8-8-2)

Kabinett: Cooler Master HAF 922

Strømforsyning: Corsair HX 650W (PSU ATX 12V V2.2, 80 Plus Bronze, Modular, 4x 6+2-pin PCIe, 9x SATA)

Grafikkort: ASUS GeForce GTX 460 1GB / Sapphire Radeon HD 6870 1GB

 

Harddisk: WD Caviar® Black 1TB 3,5", SATA 6 Gb/s, 64MB Cache, Dual Processor, 7200RPM

SSD disk: Corsair SSD Force Series 2,5" 60GB SATA2, 285MB/275MB/s

 

Totalt ligger det på 8.874,00 kr, så har fortsatt litt gå på.

Med windows 7 lagt til og noe endring i komponenter ligger prisen nå på 9.874 kr.

 

 

Har satt opp en handeliste på mpx.no:

http://www.mpx.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=856908&su=5f1d1289-f262-4bcd-8bb3-6a1f9f87b55f

 

edit: Hva tror dere om ekstra vifter. Har også tenkt litt på ekstra kjøling til prosessoren (Fks. Corsair H50 Hydro Series frister), men mulig jeg drøyer med det et par måneder og ikke overklokker noe før det.

Endret av epqr
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skift til dette hovedkortet: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=585260

 

Ingen vits i å ha Asus IV hvis du ikke har tenkt å gjøre noe extreme OC, og 890 funker helt fint til basic OC også.

 

Så skifter du skjermkort til dette: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=613682

 

Dette er det beste kortet i forhold til prisen for tiden. Det går opp i mot 5870 i noen spill men koster 500-1000 kroner mindre. Er en del bedre enn GTX460 (Se reviews på kortet).

 

Da har du fått deler til omtrent den samme prisen du posta med, men med bedre ytelse.

 

Gratulerer med ny PC!

Lenke til kommentar

Takk for svar! De komponentene så veldig lovende ut.

 

Hva med PSU'en min, er den kratig 'solid' nok for denne PC'en? Tar også gjerne imot erfaringer og kommentarer på lagringsdiskene.

 

Btw er det noen som vet om 1055T sin standard kjøler kommer med termisk pad? Regner i grunn med det, men greit å vite om jeg trenger å kjøpe inn kjølepasta. Tror jeg oppgraderer kjøler'en om en stund, og heller venter med overklokking til den tid.

Lenke til kommentar

Takk for svar! De komponentene så veldig lovende ut.

 

Hva med PSU'en min, er den kratig 'solid' nok for denne PC'en? Tar også gjerne imot erfaringer og kommentarer på lagringsdiskene.

 

Btw er det noen som vet om 1055T sin standard kjøler kommer med termisk pad? Regner i grunn med det, men greit å vite om jeg trenger å kjøpe inn kjølepasta. Tror jeg oppgraderer kjøler'en om en stund, og heller venter med overklokking til den tid.

 

Mener at alle prosessorene kommer med termisk pasta på kjøler.

Det eneste jeg mener du kan gjøre er å ha Asus Crosshair IV og legge til ett Asus HD 6870, for å få ett Asus og Corsair preget pc:D

Lenke til kommentar

Da ville jeg ha gått for Asus sitt. Det har mange fordeler som er greie å ha når man skal overklokke, uannsett hvor mye. Hvis du kjøper deg Corsair's A70, eller noe lignende f.eks. vannkjøling, kan du overklokke til nærmere 4GHz. Da får du ca. 25% bedre ytelse. Det er ikke noe å si på det:P Lykke til med kjøp og bygging av pc:D

 

EDIT:

https://prisguiden.no/profil/lister/120077

her har du en liste over de komponentene jeg mener du bør gå for. Blir litt Asus/corsair stil. Ram er ikke inkludert i listen, så der kan du legge på 800kr for det og da havner totalprisen på 9800 hos MPX.no. Det er slett ikke ille, og du kan klokke prosessoren til 4GHz og kanskje over det og, men 4GHz skal holde lenge. Anbefaler å bestille alt fra MPX.no, siden det er billigst der.

 

Kan evt. gå for ett Corsair Obsidian 700D hos komplett for 1.479 kroner(tilbud) for enda litt mer ASUS/Corsair preget maskin. Er ikke nødvendig da, men er ett bedre kabinett en HAF'n.

 

Gratulerer med pc, og lykke til med byggingen:D

Endret av jonskja
Lenke til kommentar

Okei, begyner å nærme med veldig nå :new_woot: Går for standard kjølingen med det første, men kommer til å oppgradere om en stund, og corsait vannkjøling frister. Det som er kjipt nå er at jeg ikke finner noen minnemoduler som er mulig å få tak i før om 2 uker, veldig hypp på å begynne å bygge maskinen nå med en gang..

 

Jeg leste et sted at HAF 922 ikke hadde riktige skruehull for am3 baserte hovedkort. Vil det si at jeg må borre selv, eller hva gjør med med det ? :p

Endret av epqr
Lenke til kommentar

High end luftkjøling (aka Thermalright Silver Arrow & Noctua NH-D14) anser jeg som bedre løsninger enn low end vannkjølingsløsningene som er på markedet nå. En klar fordel med vannkjølingen er dog at man ikke har ett tungt best hengende etter hovedkortet, altså tåler maskinen litt mer g-kraft dersom man eks. skal på lan.
Ikke det argumentet som veier tungst for min del.


Hovedkort = ATX
Kabinett = ATX

Merkelig om dette ikke skulle passe. Å lage egne hull vil jeg ikke uten videre anbefale.
Google ga ikke noen tråder til at dette skulle bli problem.

Endret av Zeph
Lenke til kommentar

Hahaha, nå er det bare jeg som hadde misforstått grundig!

 

"Hull i hovedkortbrettet passer ikke nye AMD-sokler" sto det på hw.no sin test. Det betydde visst bare at det er litt problematisk å bytte kjøler. Eller litt mer vrient enn det kunne ha vært.

 

Takk for innspill om kjøling. Må lese en del mer på dette før jeg bestemmer meg.

Lenke til kommentar

Det som er kjipt nå er at jeg ikke finner noen minnemoduler som er mulig å få tak i før om 2 uker, veldig hypp på å begynne å bygge maskinen nå med en gang..

 

Hva med disse?

Jeg er klar over at det står at de er for i5/i7, men dette er så vidt jeg vet et markedsføringstriks. En kamerat av meg kjøpte Corsair Dominator i5/i7 brikker til sitt Crosshair IV Formula, og det fungerer helt fint. Fint om noen andre kan bekrefte dette.

 

Videre kan det være greit å gå for minnebrikker med normalt høy varmespreder (en del brikker har ekstra stor (høy) varmespreder), da man på den måten ikke utelukker kompatibilitet med diverse store cpu-kjølere i fremtiden. Jeg har en Noctua NH-D14 i min pc, og her er det svært lite klaring over minnebrikkene. Hadde de hatt en høy varmespreder hadde ikke kjøleren passet.

Lenke til kommentar

tok en titt på lista over minne som passer med hovedkortet laget av ASUS.

 

http://dlcdnet.asus....QVL20100726.pdf

CMG4GX3M2A1600C7(XMP)står der og jeg finner CMG4GX3M2A1600C7 på mpx.no

 

Navnet på den du satte opp stemte overens, men det var forskjellige "Timing Lable" satt opp på lista til ASUS, og i specen til mpx.no. Jeg aner ærlig talt ikke hva det betyr, men har det noe å si, er det fortsatt den samme ram'en og den burde fungere ?

Lenke til kommentar

Noen som har en formening angående minnet?

 

ASUS.com sier altså at jeg burde ha denne RAM'en:

CMG4GX3M2A1600C7(XMP) | 4GB(2 x 2GB)| DS | 7-7-7-20

 

Jeg finner en på mpx.no som heter CMX4GX3M2A1600C7, men der står ventetistiming oppført som:

 

CL7 ( 7-8-7-20 )

 

 

Hva er da forskjellen, og vil den på mpx.no fungere med oppsettet mitt ?

 

Tallene 7-8-7-20 angir ytelsen til minnet (google "memory timings"). Kort fortalt går det ut på hvor mange klokkesykler det går mellom hver minneoperasjon.

 

Alle timings vil fungere fint, men ytelsesmessig vil det være en fordel å velge et sett med lavest mulig verdier. Hvor mye du vil merke til dette i praksis er en annen sak, så hvis jeg var deg hadde jeg sett mest på pris, men samtidig forsøkt å holde seg unna minnesettene med værst timings.

 

7-8-7-20 er over gjennomsnittlig bra vil jeg si.

 

Det store spørsmålet var vel om i7/i5 ram kan brukes i ett amd oppsett, og der står jeg på mitt fortsatt. Det vil fungere uavhengig av plattform (så lenge det er et ddr3 hovedkort). Denne og mange andre lignende tråder sier det samme ;-)

Lenke til kommentar

Altså jeg fikk opp navnet "CMG4GX3M2A1600C7(XMP)" på lista til asus over hvilket minne som vil fungere med ASUS formula IV, så da skal jo det fungere. Eneste forskjellen er at på asus sin side står det (XMP) på slutten, men så vidt jeg forsto var det noe med enklere overklokking, og burde ikke ha noe å si for kompatibiliteten. Enig?

Lenke til kommentar

Nei nå har jeg surra igjen.. Den ram'en sto ikke på lista til ASUS i det hele tatt. Så vanskelig dette skulle være da :mad:

 

Kan den siste CL* ha noe å si på kompabiliteten da ? CMX4GX3M2A1600C9 står på lista til asus. MPX.no har CMX4GX3M2A1600C7

Endret av epqr
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...