Gå til innhold

Når man ikke aner hva man vil bli. Trenger tips.


Zubeldia

Anbefalte innlegg

Zap

 

Jeg er i en livssituasjon hvor jeg merker at jeg gjennomgår en form for identitetskrise. Jeg er 23 år gammel, og har allerede forsøkt meg på tre utdanninger. Først ingeniør, dernest medievitenskap og til slutt økonomi. Jeg har avsluttet alle tre, det lengste jeg kom var å fullføre ett år på medievitenskap. Per nå leter jeg etter en regulær jobb, eksempelvis butikk eller barnehage. Har også vurdert å prøve meg offshore.

 

Min utfordring er at jeg føler at jeg ikke brenner for noe. Det er ingen utdanningsmulighet som skiller seg ut som noe for meg. Er rimelig blank. Forstå meg ikke feil, jeg vet det aldri er for sent, men jeg vil ikke starte på en ny utdanning før jeg har bestemt meg for at dette er noe jeg vil fullføre. Sykt frustrerende å lese om andre på min alder som allerede er fullstendig på stell yrkesmessig og økonomisk. :p

 

På den ene siden ligger penger og stabil jobb - på den andre å arbeide med noe man virkelig trives og er flink med. Selv om betalingen kan være så som så.

 

Jeg spør ikke dere om hva jeg skal bli, men er det noen som vet om noen gode kurs- eller rådgivningsmuligheter for folk i min situasjon? Eller er det noen her som har vært i min situasjon og funnet et drømmeyrke?

 

 

PS: Noen som vet om det er vanskelig å få seg jobb offshore?

Endret av Zubeldia
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er litt i samme situasjon som deg. Har venner som nå er ferdig med bachelorgrader mens jeg ikke har noen ting. Gikk et par måneder på Informatikk før jeg fant ut at det ikke var noe for meg. Etter det så jobbet jeg i ca 1 år, før jeg fant ut at jeg hadde lyst til å studere i utlandet (dette var ca 1 år siden) - noe jeg trengte å ta opp Matte R2 for. Mye jobbing men tror jeg vet hva jeg har lyst til å jobbe med/som nå, til og med enkelte bedrifter jeg drømmer om å jobbe i. :)

 

Å finne ut hva man har lyst til å jobbe med er noe jeg tror kun kan falle naturlig og ikke bli fremtvunget.

 

Hvilket fag tenker du på når du sier offshore? Det er mange veier til Roma. :)

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

Føler at jeg er på samme hylle som TS her. Selv er jeg 22 år med fagbrev og utdanning som IKT Driftskonsulent. Kom inn på Forkurs med planer om å gå videre på informatikk eller lignende. Nå er jeg stuck på forkurs uten noen som helst mulighet til å bestå flere fag. Dette primært grunnet at jeg faktisk ikke ønsker å gå dette kurset lengre. Har egentlig landet på at jeg ønsker å studere Historie. Noe jeg egentlig har hatt et ønske om veldig lenge men ettersom jeg allerede hadde utdannelsen, så følte jeg at jeg måtte fortsette med den.

Enden på visa ser ut til å bli at jeg prøver å fullføre og få godkjent enkelte fag for deretter å søke påbygging neste høst for å få den generelle studiekompetansen som jeg mangler for å komme inn på Historie.

Lenke til kommentar

Her kan du komme deg ut på sjøen i hvert fall.

 

Nå var det mer offshore i oljeindustien jeg siktet til. Enkel vei til penger, mens jeg funderer over hvilken utdanning jeg vil ta.

 

Du vil "bare" jobbe offshore mens du tenker over hva du vil bli? Lykke til....

 

Søk på en to/tre skifts løsning via Orcus. Det er gode penger, hvis du kun vil jobbe over en periode.

Lenke til kommentar

Det jeg har inntrykk av er at det er bekjentskaper som har noe å si om du vil ut på rigg eller plattform.

 

Det skader selvfølgelig ikke å ha alle slags kurs. ROV sertifisering er et superpluss, men det er dyrt og i tillegg et vanskelig kurs.

 

Vaskejobbene er vel de mest ettertraktede om du ikke har teknisk interesse for det som skjer der ute. Godt betalt og følger de samme turnusordningene...

 

Jeg holder selv på med en bachelor i økonomi men det er jo f**n så kjedelig å sitte å høre på analyser og beregninger om hva man skal prise en boks mais til i en butikk :thumbdown:

 

Har stående tilbud om lærlingeplass på båt, men er ikke sikker på om jeg vil "kaste vekk" halve livet på havet. Har jobbet på havet før så vet hva jeg går til om jeg velger dette...

Lenke til kommentar

Er det noen som vet om noen kurs eller rådgivningsinstitusjoner jeg kan spørre/besøke?

 

Skulle det verte heilt håplaust for deg kan du henvende deg til NAV og be om samtale med ein "arbeidspsykolog". Eg trur dei har noko dei kallar ARK, det kan hende det kun gjeld for Bergen, som skal hjelpe folk med å finne ut kva dei vil gjere i arbeidslivet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg lurer på det samme hva angår rådgivning. Jeg leker med tanken på å bli lærer, men jeg aner virkelig ikke.

 

Du kan høyre om du kan få prøve deg som lærarvikar på ein skule først ei lita stund.. lærarutdanninga er på 4 år, så det kan vere lurt å vere sikker før ein sett i gong med skulen :) Er du i NAV systemet kan du kanskje finne ei ordning med arbeidspraksis, kor du får arbeide i lag med ein lærar. Kjenner du ein lærar kan du spørre han/ho direkte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...