Gå til innhold

Hva gjør du for å mottivere deg?


Hestekølle

Anbefalte innlegg

Hei! Gutt 16 her.

 

Går VG1 nå har har store drømmer om å bli helikopterpilot i forsvaret. Er såklart realistisk og vet at nåløyet er lite, men jeg aner virkelig ikke hva jeg skal gjøre utenom det.

 

Sliter forøvrig litt med motivasjonen på skolen for tiden. Er slapp i timen (av kjedsomhet, ikke mangel på søvn), sitter alt for mye på facebook (og spiller de teiteste flash-spill som tetris) og ser overhodet ingen grunn til å følge med.

Skjønner at jeg må følge med, men merker at jeg blir lett påvirket av hva de andre gjør. Dersom de andre gir faen, så gjør jeg det også.

 

Vil virkelig satse på skolen, men finner rett og slett ingen grunn til å jobbe. Tenker "jaja, jobber senere" eller lignende.

 

 

Så da spør jeg dere; hva gjør/gjorde dere for å holde fokuset? Er virkelig lei av å være så demotivert, men klarer ikke å motivere meg selv!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel det er ikke alltid like lett. Går selv vg3 påbygg og vet hvordan du føler det. Kjenner meg spesielt igjen i den dere "vis alle andre ikke bryr seg så er det ikke såååå farlig om jeg ikke gjør det selv". Vet ikke om jeg har noen veldig motiverende tips, men kan vel si hva jeg pleier å gjøre.

 

Først så bare lukk ned PCen vis læreren undervis og du ikke skal notere. Det er umulig å følge med vis du har PC skjermen foran deg, plutslig så skal du bare titte innom face eller sjekke vg fort. Vis du skal ha skjermen oppe så burde du bare ha et word dokument oppe og ta notater. Notater er veldig greit å ta i timen siden du for noe å "dille" med samtidig som du følger med. Personlig f.eks er jeg også sånn passe i å skrive raskt på PCen og jeg merker det hjelper på motivasjonen når jeg skriver i rasende fart. :roll:

 

Eller så tenker jeg også på at vis jeg klarer å følge med i timene så får jeg mer fritid. Du må også øve mindre til prøver osv. siden stoffet kommer inn i langtidshukommelsen din så du slipper å slite ræva av deg kvelden før en prøve.

 

Men ja alt i alt så er det hardt. Spesielt nå når vi begynner å gi inn i vintertider. Jeg drar til skolen i mørket og kommer hjem når det er mørkt, ikke akkurat kjempe chill:p men man må bare kjempe seg gjennom det.

Endret av Carlgutt
Lenke til kommentar

Takk for svar Carl og Runar.

 

Tror den hersens PC'en skal vekk heretter! MÅ bare kvitte meg med den jævla uvanen. Notater skal jeg også begynne å skrive, syns det var et godt tips. Spessielt om jeg tenker at jeg gjør det "bare for å pusle med noe". :)

 

EDIT: Runar, jeg tenker at uansett hvor dårlig jeg gjør det så havner jeg ikke der uansett. Så :whistle:

Endret av Hestekølle
Lenke til kommentar

ÅÅÅÅÅ! Gutta! Jeg sliter skikkelig nå. Føler meg fullstendig utbrent altså! Du skal ikke gjøre det i en alder av 16? Sliter med matten, det tynger spesielt på. Bare jeg titter i boka knekker jeg sammen fordi jeg ikke klarer det og demotivert såpass.

 

Skolen generelt er dårlig. Jeg er utslitt! Jeg trenger å hvile! :(

Lenke til kommentar

Jeg har vanskelig for å forstå hvorfor videregående opplæring skal være så mye verre for deg, enn for alle andre skoleleie 16-åringer … Alle blir skolelei, det er helt normalt etter 12-13 år på skolebenken. Selv skolelysene i klassen min på videregående, som studerer medisin i dag, var drittlei av skolen på slutten av videregående … Men de ville inn på medisin, og visste at det var verdt arbeidet.

 

Det er bare å ta seg sammen, og tenke at man havner i kassen på Rimi hvis man ikke gjør det.

Lenke til kommentar

Ja, kanskje jeg bare er en sutrete liten drittunge :(

 

Nei, det er du ikke - synes du det er slitsomt på skolen, så kan du da ikke kalles en sutrete drittunge. Det er verre for noen enn det er for andre å gå på skolen, sånn er det jo bare.

 

Motivasjon er vanskelig, det synes jeg også - og det har jeg slitt med siden jeg begynte på ungdomsskolen. Utsetter alt jeg kan, og finner stadig vekk unnskyldninger til å gjøre andre ting enn pensumlesing og oppgaveskriving.

 

Først og fremst tror jeg du bør la PC'en ligge hjemme, det er helt klart et uromoment som stjeler oppmerksomheten og tiden din. Synes det er en uting med lærere som tillater bruk av PC i klasserommet for andre enn de med særskilt grunn til å ha PC. Det er et uromoment for deg så vel som for medelever. Merker det spesielt mye på universitetet, under forelesninger, dersom en foran meg sitter på nettsider som aftenposten.no eller facebook.com, stjeler det oppmerksomheten og fokuset mitt. Tenker som så at jeg ikke helt ser hvorfor de velger å komme dersom de kun skal sitte på dataen, og ødelegge for andre som sitter rundt. Har opplevd folk som sitter på webcam under forelsning, og da lurer jeg virkelig på hvorfor i all verden de gidder å sitte der.

 

Et annet tips er nok å sette deg lengst mulig frem i klasserommet - der hvor læreren ser deg. Begynte å plassere meg strategisk på videregående, og gjør det samme fortsatt (universitetet). Sitter jeg sammen med folk jeg har lett for å snakke med, gjør jeg mye heller det enn å følge med. Hvis man luker ut en god del av "konsentrasjonstyvene", blir det selvsagt mye enklere å forbli fokusert.

 

Det er vel mer latskap enn mangel på motivasjon. Det å følge med er egentlig ikke så vanskelig, det er mer det ann man bare må gidde å gjøre det. Man kan utsette å lese til en heldagsprøve frem til dagen før, eller man kan tvinge seg selv til å sette seg ned med pensum en god stund før prøven. Sistnevnte gjør jo alt mye enklere for en selv, men det frister alltid å ta den enkleste og slappeste utveien. Nettopp fordi man i store deler av tiden vet at det ordner seg greit uansett.

 

Ser også den med at matematikk, eller fag man ikke forstår, kan være ekstremt demotiverende. Når man ikke har mestringsfølelse er det veldig lett å gi opp. Det er allikevel kun ditt ansvar å ta tak i de problemene du har. Snakk med læreren din, be om å få ting bedre forklart. Be om ekstraoppgaver som du tar med hjem og arbeider med. Hvis du ikke gir litt av deg selv, altså innsats, vil du jo heller ikke ha noen fremgang.

 

Lettere sagt og gjort. Men i bunn og grunn er det kun opp til en selv, og et sted må man jo starte.

 

Lykke til - det er tøft.

Lenke til kommentar

Sov nok, spis nok, les litt lekser så du vet hva faget/tema går ut på så er det lettere å motivere seg selv enn å sitte der slapp, mangel på energi og forvirret.

 

Og til slutt.. Lukk ned PCen. Så forbanna vanskelig er det ikke. Det handler bare om litt selvdisiplin :)

Endret av baBuShKa
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...