Gå til innhold

Canon ixus 70: vannskade, hvordan tørke?


Anbefalte innlegg

Jeg har vært idiot og puttet et ixuskamera i samme ransel som en vannflaske der korken ikke var godt nok på. Ergo, kameraet har blitt utsatt for en del vann.

 

Etter et halvt døgns tørking (der kameraet egentlig bare stod stille med batteridekselet åpent ved siden av en stråleovn som riktignok stråler oppover) og opplading av batteriet reagerte kameraet ikke da jeg skulle slå det på.

 

Her er det vel bare å prøve mer tørking, antar jeg. Hvordan bør jeg gjøre det? Tipper varme må til. Kunne jeg rett og slett sette det i stekovnen over natta på lavest mulig varme, eller bør jeg nøye meg med å sette den et sted over en varmovn?

 

Er det håp for at beinhard tørking kan få kameraet i live igjen, eller har jeg kortsluttet det ved å prøve å trykke on-knappen? Har definitivt ikke budsjett for noe nytt kamera nå, så innspill verdsettes.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Langtids stekeovn på lav varme er ofte en slager. Det kan være deter dødt, og det kan være det kan reddes. Det er en god idé å få det helt tørt før du slår det på.

 

Som du har gjort - åpne batterideksel og evt. deksel for minnekort. Føler du deg modig kan du også se om du kan skru av en bunnplate eller lignende.

Lenke til kommentar

Det er ikke nevnt,men man burde ta ut batteriet samt et eventuelt backup-batteri.

 

Sett stekeovnen på maks 50 grader og la luka stå litt på gløtt,sett kamera på rist mitt i ovnen.

 

Da du allerede har prøvd kameraet kan det hende du har fått oksidering på strøm-polene i kameraet/batteriet,rengjør disse med rødsprit eller en fille med meget varmt vann.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...