Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

'No Signal' under boot, artifacts og bsod (Radeon 4870?)


Anbefalte innlegg

PCen ble kjøpt av Netshop i juli 2008. Husker ikke helt når problemet oppsto, men tror det var i januar 2009, ikke så lenge etter at jeg hadde installert Windows 7. Har kontaktet Netshop, men jeg studere i Danmark, og de vil at jeg skal sende inn hele PCen i tillegg til skjermen, og det er Last Resort fort meg, da de vil bli svinedyrt, og ta laaang tid.

 

Problem:

Hvis tower står oppreist (sånn som det skal stå), er det ikke kontakt mellom skjermkort og skjerm og jeg får beskjeden 'No signal' på skjermen med det samme jeg starter PCen. Komponentene og viftene i PC'en kjører. Etter å ha restartet 2-3 ganger (jeg vet ikke hva som skjer i og med at skjermen er sort, men det høres ut som den restarter), får jeg signal på skjermen og PCen starter.

 

Ligger toweret ned derimot, starter den som regel med det samme. Det hender jeg får noen artifacts, men jeg kommer oftest inn i operativsystemet. Problemet nå er PCen ofte henger seg når jeg ser film, youtube videoer etc. Enten stopper bildet helt opp, eller så kommer det masse artifacts og streker før skjermen blir sort, og det blir en masse aktivitet inne i toweret. Noen ganger får jeg også en BSOD: "atikmdag.sys"

stopped responding.".

 

Informasjon om systemet

Motherboard type: FOX+ X38A Digital Life DDR2/DDR3 -S 775

3xPCIex16, 2X1394a, 6XSATA, 2XeSATA, 7.1

Display brand name and model: ASUS 22"W LCD VW222U 1680x1050, 2000:1, DVI-D+VGA

Powersupply brand name and model: MIST, 650W, avtagbare kabler,

Rev.3 - Ny versjon, ATX 2.2, med kabel kit Problem description:

System memory brand name and model:Mushkin DDR2 4096MB extreme

Performance XP2-8000 2x2048MB 1000MHz. (5.5.5.15)

CPU: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz Socket775 6MB, BOXED m/vifte 1333Mhz

Driver Version: ATI [uTF-8?]Catalyst™ 10.10 for Windows 7 (64 bit)

Operating System: Microsoft® Windows® 7 64-Bit

VGA: CLUB3d Ati Radeon 512mb 4870 DVI

 

I tillegg til denne informasjonen vil jeg ta med at jeg har prøvd stort sett alle andre versjoner som har kommet de siste årene av Catalyst driverne til ATI. BIOS er flashet til nyeste versjon. Jeg har prøvd med forskjellige operativsystemer, både 32-bit og 64-bit versjoner av XP, Vista, W7 og Ubuntu.

Har kjørt memtest, byttet slots for minne, skrudd viftehastigheten opp så temperaturen i PCen har ligget under 50 grader. Tatt ut alle delene, for så å putte dem inn igjen.

 

Har noen opplevd det samme som meg, og fått det til å virke? Finnes det noen genier der ute som kan hjelpe meg å løse et problem jeg har hatt siden høsten 2008?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om PCen ligger nede funker det bedre , enn når toweret er stående ?

Står toweret oppreist vil skjermkortet "henge" fritt inn mot pci-express slotten , selv om det er skrudd fast i enden er 4870 et langt og tungt kort og man vil uansett ikke ha avlasning hele veien.

Legger du PCen ned derimot er det ingen tyngdekraft som trekker grafikk kortet i feil retning i pci-ex slotens kontakter

 

Dette høres unektelig ut som et hardware/kontakt problem - slik som med at pci-express slottens interne kontakter f.eks er slakke på hovedkortet .

 

Hovedkortet ditt har to grafikk kort pci-ex slotter - har du prøvd å flytte 4870 kortet til den andre pci-ex slotten ?

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

@syar2003: Ja - PCen funker bedre om den ligger nede enn når det er stående. Jeg prøver å bytte PCI-slot nå. Update: Jeg byttet PCI-slot, men etter å ha gjort det ville ikke PCen starte i det hele tatt. Den prøvde, men slo seg av etter 3-5 sekunder, for deretter å restarte igjen. Hvorfor?

Endret av eivindhg
Lenke til kommentar

@syar2003: Ja - PCen funker bedre om den ligger nede enn når det er stående. Jeg prøver å bytte PCI-slot nå. Update: Jeg byttet PCI-slot, men etter å ha gjort det ville ikke PCen starte i det hele tatt. Den prøvde, men slo seg av etter 3-5 sekunder, for deretter å restarte igjen. Hvorfor?

 

Det der høres nesten ut som en kortslutning eller liknende i noe på selve grafikk kortet eller i hovedkortets slot.

Eller rett og slett som nevnt over - at cpu kjøleren har delvis mistet festet sitt til hovedkortet.

 

Kan du prøve samme en gang til.

Men gjør cmos reset i tillegg etter flyttingen til pci-ex slot 2.

Husk å slå av power supply med knappen bak på den føre du tar interne komponenter ut/inn på hovedkortet eller resetter cmos - dette fordi det er +5v standby strøm i systemet ved soft-off state.

 

Begynner å lure på om det 4870 grafikk kortet ditt er helt friskt.

 

Og som en over her nevner - dette med at ting funker bedre liggende enn stående har også innvirkning på prosessor kjøleren om denne ikke lengre er 100% forankret.

Har du standard intel cpu kjøler (Intel push-pin dritten) har denne særdeles lett for å miste forankringen i en eller flere av de 4 festene til hovedkortet - enten under montering eller senere. Så dobbeltsjekk cpu kjøleren din også.

Endret av syar2003
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...