Gå til innhold

trenger hjelp til videooverføring:)


Anbefalte innlegg

Hei jeg har flere hundre timer med gammel video fra DV og 8mm

Men jeg trenger seriøst hjelp til noen spm og håper at det er noen her som kan hjelpe meg:)

 

så her kommer spm:)

 

nr1,har kvaliteten på dataen noe å si på kvaliteten på filmen etterpå?

 

nr2. hvilket format blir det best kvalitet av når jeg overfører? jeg gjorde en prøve med windows moviemaker tror det ble wmw men jeg synes kvaliteten ble veldig mye dårligere.

Jeg er ikke optatt av plassen det tar,kun at kvaliteten blir best mulig på mine kjære familiefilmer.

 

nr3.Jeg har kjøpt et produkt som heter grab me til overføringen av di gamle 8mm filmene,er det noen som vet om dette er en god måte å diditalisere det på med tanke på kvalitet,feks kontra spille inn på en dvd rekorder?

 

Dere må mer enn gjerne komme med tips på hvordan jeg kan få best mulig kvalitet utenom dette,da dette er et område jeg er ganske grønn på:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

3) Det er ingen forskjell på kvalitet om man bruker et kort/boks til PC-en eller en DVD-opptaker. Så lenge utgangspunktet et analogt, noe jeg regner med det er snakk om her så må de analoge signalene digitaliseres.

 

Jeg kjenner ikke til løsning Grab Me, regner med at det er en ekstern "capture" boks (slik som denne), dvs du kobler kabel fra gammelt kamera inn i denne og så er den koblet til PC-en igjen. Personlig vil jeg tro at Pinnacle Studio Moviebox 14 HD er en brukbar løsning. Den har spesifikk DV inngang og kommer med OK programvare for selve "opptaket".

 

Kvaliteten vil uansett bli så som så, hverken Video8/Hi8 eller analog DV har særlig til oppløsning. 720x576 er vanlig i denne sammenhengen, det er relativt lav oppløsning og vil fort gi artifakter.

 

Når det gjelder kvalitet så spiller ikke formatet så veldig stor rolle, viktigst her er å lagre med høy nok bitrate og at oppsettet er rett. Dog velger mange å lagre slike "opptak" i MPEG-2. Det er samme formatet som brukes på DVD-er med en bitrate på 4 - 7 Mb/s. Man velger da oppsettet PAL DV for selve "opptaket" og DVD PAL for lagringen. Da endrer man nemlig ikke noe som helst på oppløsning noen steder - du har 720 x 576 tvers gjennom. Så fort du endrer oppløsning, dvs skalerer opp eller ned så påvirkes kvaliteten negativt.

 

Moviemaker er etter min mening ubrukelig, man har nemlig ikke god nok kontroll på oppsettet - f.eks oppløsning. Personlig anbefaler jeg Sony Vegas Movie Studio HD Platinium 10. Koster en 600 kr på nettet, 30-dagers gratis prøveversjon.

 

Uansett så vil dette ta tid. Men prøv "grab me" sammen med en prøveversjon av Vegas Movie Studio HD 10 med korrekt oppsett, så ser du hvordan det blir.

Endret av Bolson
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...