Gå til innhold

Tråd for klesmerker du synes gir god valuta for pengene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

fkm: Forsåvidt sant, men tviler på at det er så mange merker i prisklassen til f.eks FK som gir noe særlig mer valuta for pengene. I hvert fall av det man får kjøpt i Norge. Uansett kan jeg jo legge til merinoullgenserne fra h&m som har holdt seg veldig bra etter mange vask.

Lenke til kommentar

Ralph Lauren fra USA derimot, det gir greit mye for pengene. Jeg skal bestille 7 skjorter nå, ender på cirka 2750 totalt, og da er det bare et par av de som er på salg. Litt rabattkode her og der, et par til fullpris, og med frakt fra USA til Norge ender jeg vel på rett over 3000. Det vil jeg kalle et godt kjøp, men såklart, kjøper man til fullpris i Norge blir det fort litt mindre for pengene.

 

For å legge til noe mer -- sokker fra H&M. De har de fine sokkene som passer i loafers uten at man ser de, og til 20 kroner per par er det ikke en dårlig pris. Boksere fra Dressmann (de det står "man" på) sitter godt og har holdt seg bedre enn de jeg har fått fra Bjørn Borg, og de er vel en god del billigere også.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Det er ikke mange merker som gir god valuta for pengene i Norge, etter min mening. PRL ligger vel på rundt 1000-1300 for en vanlig v-hals, noe jeg aldri ville vurdert å betale. Jeg vil påstå at de er verdt rundt 600, maks. Om man derimot handler på nettet/fra USA, så vil jeg si at PRL gir veldig god valuta for pengene.

 

Da blir kanskje diskusjonen annerledes, men om man handler på nettet vil jeg si at Tommy Hilfiger og Ralph Lauren (Polo og Rugby) gir god valuta for pengene. I butikk er nærmest ingenting i Norge verdt pengene etter min mening. Filippa K ble jo nevnt tidligere, og kvaliteten på klærne jeg har derfra overgår kvaliteten på det jeg har fra bl.a. PRL, så om jeg måtte valgt mellom å betale 1200 for en ullgenser fra Filippa eller 1100 for en ullgenser fra PRL ville jeg valgt Filippa.

 

GANT er muligens verdt pengene, min erfaring tilsier i hvert fall bedre kvalitet enn PRL til billigere pris. Men om du handler på nettet er vel PRL halvparten så dyrt som GANT, så klsfglkgfsløkgs. Jeg gir opp.

Lenke til kommentar

Min erfaring. Nå har jeg ikke mye klær fra noen parter, dette er det jeg har:

Filippa K - én skjorte, én v-hals og én cardigan, begge i ull

Gant - én pique, én rugby, én t-skjorte og én v-hals i ull

PRL - tre gensere i ull og én 3/4-zip i bomull

 

På det jeg selv eier er mitt inntrykk er at kvaliteten på det fra Gant og Filippa K er høyere enn på PRL. Kvalitetsfølelsen er i hvert fall bedre. Som du ser er mitt grunnlag i hovedsak på ullgensere, og det er godt mulig at PRL har høyere kvalitet på andre ting, som for eksempel bukser, skjorter, t-skjorter og bomullsgensere.

 

EDIT: Nå skal jeg ikke være altfor påståelig, jeg synes at PRL har bedre kvalitet på skjortene sine enn Gant, men ikke bedre enn den jeg har fra Filippa. Nå er det heller ikke bare kvalitet det er snakk om, men valuta for pengene.

 

Nå påstår jeg ikke at det jeg sier er fakta, men diskuter det gjerne, jeg ser ingen grunn til hvorfor det skal være en latterlig påstand.

 

Jeg ser forøvrig ikke helt hva du sikter til når det gjelder Tommy Hilfiger, utdyp gjerne.

 

EDIT: Tommy Hilfiger har jo flere ulike linjer, jeg har fra Hilfiger Denim.

Endret av Jostein K.
Lenke til kommentar

Gant og Filippa er i stor grad billigmerker som utgir seg for å være i luksussegmentet (det gjelder Tommy Hilfiger i enda større grad). Produksjonsmetodene de bruker er på lik linje (kanskje et lite hakk over) med zara o.l. PRL produserer derimot store deler av klærne sine hos meget gode klesprodusenter (f.eks. ble flere av dressene forrige sesong produsert av Caruso). Selvfølgelig finnes det unntak i begge retninger, men jevnt over er det et markant nivåforskjell.

Lenke til kommentar

Hvor vanskelig er det? Gå inn på hjemmesiden til Filippa og ta en titt på hva jakkene deres er laget av (hint: mer enn 2/3 av jakkene er laget i en blend av ull og f.eks. polyester). Så går du inn på siden til PRL og sjekker hva jakkene deres er laget av (ull, silke, bomull, lin...).

 

Denne og denne jakken fra Gant er laget i Portugal. Det er et typisk sted for litt billigere merker som har et visst fokus på kvalitet, men som typisk er mer "motemerker" (Filippa K produserer f.eks. blazere i Portugal). Ikke det verste stedet, men langt fra det beste... Denne og denne jakken fra PRL er produsert av Corneliani. Har du et minimumsnivå av kunnskap om klær skjønner du forskjellen.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte noen PRL hvite t-shirts i USA for noen år siden - noen med logo på brystet, og noen med logo nede ved bukselinningen. Disse mistet fasongen i halsen etter 2 vask - greit nok at de var billig, men kvaliteten var elendig.

 

H&M sine hvite holder vanligvis 15-20 vask, og er et langt bedre kjøp der.

Lenke til kommentar

Nå har du valgt å fokusere på jakker.

 

Jeg tror ikke det nytter å ha denne diskusjonen, ettersom det innenfor merker også er store forskjeller mtp hva som gir valuta for pengene. Nå fant jeg frem et par gensere her, den fra PRL er "Made in Bangladesh of Italian yarn", 100% lambswool. Den fra Filippa er "Made in China", 100% lambswool. Den fra Gant er 100% lambswool, jeg klarer ikke å finne produksjonsinformasjon. Innenfor ulike land er det også forskjell på fabrikkene, så så lenge du ikke har innsideinformasjon fra de ulike fabrikkene så er det nærmest helt urelevant hvilket land de er produsert i.

 

Det vil selvfølgelig være enkelte produkter som er produsert hos for eksempel Corneliani, men det er enkeltprodukter.

 

Forøvrig koster jakkene fra PRL som du viser til henholdsvis 7460 og 5843 kroner, mens de fra Gant koster henholdsvis 3856 og 2867 kroner. Det skulle bare mangle at det er en kvalitetsforskjell. Diskusjonen handler om hva som gir mest valuta for pengene. Da er det relevant for oss å diskutere kvalitetsforskjell innenfor samme prissegment.

 

Jeg gidder ikke å måtte ta høyde for alle mulige scenarioer, så jeg bare sier at når det gjelder gensere av lammeull så vil jeg heller kjøpe Gant og Filippa K enn PRL, og jeg driter egentlig i hvor de er produsert, og om du er uenig i det så får det bare være.

Lenke til kommentar

Nå får du gi deg. Du kan ikke bare endre grunnlaget for diskusjonen sånn som du vil. Det du sa var:

........Filippa K ble jo nevnt tidligere, og kvaliteten på klærne jeg har derfra overgår kvaliteten på det jeg har fra bl.a. PRL....... GANT er muligens verdt pengene, min erfaring tilsier i hvert fall bedre kvalitet enn PRL til billigere pris......

Det var dette utsagnet diskusjonen var basert på. I den diskusjonen er pris totalt irrelevant, fordi det kun er kvaliteten det går på.

 

For å fortsette diskusjonen må du enten (a): si "jeg ordla meg feil, det jeg egentlig mente var at Gant og Filippa gir bedre valuta for pengene" eller så må du (b): presentere gode argumenter for hvorfor Gant og Filippa har bedre kvalitet på klærne sine uavhengig av pris. Her holder ikke "jeg har en genser som jeg syns virker bedre enn blablalbla og jeg tror at blablabla".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bare for å svare på posten din også, grunnen til at jeg valgte jakker er fordi det er et plagg som har en rekke lett målbare kvalitetstegn.

 

Hvilket land de er produsert i er meget relevant når det f.eks. er snakk om Portugal, fordi Portugal ikke har noen kultur for å produsere gode herreklær, bortsett fra Dielmar, som nok kan sies å være Portugals klart beste klesmerke når det kommer til dresser. PRL-dresser produseres som sagt ofte hos relativt gode f.eks. italienske merker (og nei, det er ikke bare en og annen dress, det er snakk om stort sett alt som selges fra PRL), som går for å være langt bedre enn Dielmar. Det er ganske trygt å anta at hverken Gant eller Filippa bruker portugals beste dressprodusent, og følgelig er det en ganske vanntett konklusjon at en dress produsert av f.eks. Corneliani eller Caruso for PRL er bedre enn alt fra både Gant og Filippa.

 

Uansett er dette en helt latterlig diskusjon. PRL produserer bedre klær enn Gant og Filippa. Punktum.

Endret av fkm
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Uansett er vi i tråden om valuta for pengene, og da er det lite poeng i ikke å ta med pris i en diskusjon. Du har jo lov til å lese mellom linjene, eller faktisk gjøre et forsøk på å forstå det som blir sagt og ikke tolke alt 100% bokstavelig.

 

Jeg regner med at de fleste her kjøper flere gensere, skjorter og piquéer enn dresser, og jeg er 99% sikker på at alt av det blir produsert i Kina/Taiwan/Bangladesh. Jeg har jo ikke noe grunnlag for å vurdere kvaliteten på annet enn de klærne jeg har, som jeg forøvrig listet opp, så jeg har ikke peiling på i kvaliteten på dressene er gode, og ærlig talt bryr jeg meg ikke heller, der får du heller komme med en konklusjon, men å avfeie Gant og Filippa fordi de lager dårlige dresser er usaklig. De andre klærne kan fremdeles være gode. Om Sennheiser hadde laget dårlige kjøkkenmaskiner hadde ikke hodetelefonene blitt dårligere av den grunn.

 

Om du har noe relevant informsjon om hvorfor genserne fra Gant og Filippa er dårligere enn de fra PRL kan du gjerne komme med den, det er nemlig disse klærne jeg snakker om.

Lenke til kommentar

Du gjør akkurat det samme som du kritiserer meg for, nemlig å basere argumentene dine på en type plagg. Forskjellen er at jeg baserer argumentene mine på dresser/jakker, som er det plagget som det er lettest å vurdere kvaliteten på, fordi det har en rekke lett identifiserbare kvalitetstegn. Du baserer argumentene dine på gensere, et plagg som har er ekstremt vanskelig å gjøre en kvalitetsvurdering av med mindre man er ekspert på stoff og søm, noe jeg går ut i fra at du ikke er.

 

Videre er det latterlig å kritisere meg for å velge kun en type plagg å gå ut i fra i en kvalitetsvurdering. De fleste merker har ganske jevn kvalitet på det de produserer, og å basere argumenter på ALLE plagg de produserer vil rett og slett være for tidkrevende hvis man skal gjøre en ordentlig vurdering. Når man først velger en type plagg er dresser/jakker det naturlige å velge, fordi det som regel er det produsenter legger mest arbeid i, i tillegg til den tidligere nevnte grunnen om at det er lett å vurdere kvaliteten. Hvis et merke har gode blazere er det nærliggende å tro at de andre klærne de produserer er av tilnærmet samme kvalitet. Det er så enkelt.

 

Jeg er meget interessert i hvor du har det fra at jeg avfeier Gant og Filippa, og jeg er også meget interessert i å høre hvor du finner at jeg har sagt at dressene de lager er dårlige. Det jeg har sagt er at PRL er bedre. Det betyr ikke at jeg mener at Gant og Filippa lager dårlige klær. Det blir komplett umulig å diskutere med deg om du skal tillegge meg meninger jeg ikke har, og endre grunnlaget for diskusjonen når det passer deg.

 

 

Slutt med stråmannsargumentasjonen og kom med noen argumenter som er basert på noe annet enn din personlige oppfatning av noen tilfeldige gensere. Hvis ikke er denne diskusjonen over for min del, for det er nyttesløst å diskutere med noen som benytter seg av så dårlig argumentasjonsteknikk som du gjør.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dette er kanskje et litt uvanlig merke å nevne, men føler at Le Chamaeu støvlene har gitt veldig mye igjen for pengene. Vi har vel et titalls støvler stående rundt, men kvalitetsfølelsen og prestasjon overall hos Le Chameau overgår dem alle. Til støvler å være utrolig komfortable og jeg regner nesten med at de holder lenger enn meg. Ingen vits i å kjøpe Hunter når man får mye bedre støvler til samme/lavere pris.

Lenke til kommentar

Nei, men da er utgangspunktet for denne diskusjonen fåfengt. Det blir håpløst å si at et merke gir god valuta for pengene, det blir da bedre å si at det og det plagget fra den og den produsenten gir god valuta for pengene. Dessuten er jeg ganske så sikker på at PRL fokuserer i langt større grad på dresser enn det både Gant og Filippa gjør.

 

Siden jeg digger tråden for oppskrytte merker som kilde til informasjon om hvilke merker man bør styre unna, tenkte jeg å lage dens motsvar: en tråd med informasjon om hvilke merker man bør kikke nærmere på, merker hvor pris og kvalitet står i stil.

 

Jeg ordla meg kanskje feil i første innlegget mitt, men det bør ikke være noe problem å skjønne hva jeg mener om man bare fortsetter å lese. Kan vi bare være enige om at det blir altfor omfattende og tidkrevende å vurdere hvilke merker som gir mest valuta for pengene, og heller anbefale enkeltprodukter?

Lenke til kommentar

Ville bare gitt meg nå, Jostein, med å krangle på hva som er meningen med tråden. Fakta er at fkm tydeligvis sitter på en god del mer kunnskaper enn deg utover personlige meninger, og hans argumenter i akkurat denne diskusjonen både er gode, kunnskapsrike og logiske. Tror mange setter pris på slike innlegg og de bør få en stjerne i boken (pluss).

 

Når det kommer til selve diskusjonen rundt om PRL er underlegen Filippa K og Gant når det kommer til pris/kvalitet, så vil jeg gjerne slenge meg på. De to sistnevnte har helt kurant kvalitet, så om man synes det rettferdiggjør prisen - kjør på. Har selv plagg fra Filippa K og kan ikke klage. Men likevel stiller PRL i en annen liga når det kommer til fremstillingsmetoder, stoffvalg og kvalitet selv sett fra et pris/kvalitet-perspektiv.

Endret av Winston Wolf
Lenke til kommentar

Nei, men da er utgangspunktet for denne diskusjonen fåfengt. Det blir håpløst å si at et merke gir god valuta for pengene, det blir da bedre å si at det og det plagget fra den og den produsenten gir god valuta for pengene. Dessuten er jeg ganske så sikker på at PRL fokuserer i langt større grad på dresser enn det både Gant og Filippa gjør.

 

Siden jeg digger tråden for oppskrytte merker som kilde til informasjon om hvilke merker man bør styre unna, tenkte jeg å lage dens motsvar: en tråd med informasjon om hvilke merker man bør kikke nærmere på, merker hvor pris og kvalitet står i stil.

 

Jeg ordla meg kanskje feil i første innlegget mitt, men det bør ikke være noe problem å skjønne hva jeg mener om man bare fortsetter å lese. Kan vi bare være enige om at det blir altfor omfattende og tidkrevende å vurdere hvilke merker som gir mest valuta for pengene, og heller anbefale enkeltprodukter?

 

Igjen, du benytter deg av stråmannsargumentasjon. Jeg har ikke sagt et ord om valuta for pengene.

 

Du har tydeligvis ikke den beste leseforståelsen, så jeg skal gjøre det veldig enkelt for deg:

 

-Du sa "Gant og Filippa er bedre enn PRL"

-Jeg sa: "Nei det er det ikke"

 

Det er det som er grunnlaget for diskusjonen. Det er det jeg forholder meg til. Hvorfor du fortsetter å prøve å endre det er for meg komplett uforståelig.

 

Du sa rett ut at Gant og Filippa er bedre enn PRL. Det er ikke akkurat åpent for tolkning, så hvordan jeg skulle tatt det som noe som helst annet enn akkurat det du skrev har jeg vanskelig for å skjønne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...