Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Carina -94 diesel, problemer


Hjelmn

Anbefalte innlegg

Hei. Har en carina 94-modell med diesel motor og har i det siste opplevd en del problemer med flatt batteri. Kjøpte et nytt batteri (fra biltema (a) ) for ca. 4 måneder siden og nå for et par dager siden var det plutselig helt dødt. Noen som har en anelse om hvorfor?

har målt og funnet ut at bilen lader, så dynamoen osv. fungerer. Har prøvd å lade opp batteriet igjen men da ville det ikke ta noe lading. Kan batteriet være defekt? hvorfor tok det da så lang tid før det gikk tomt?

 

- Hjelmn

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Batteriet kan være deffekt. Dersom du har kvittering, ville jeg prøvd å byttet det. Fadaren har et Biltema fritidsbatteri som tok kveld etter ca 4 mnd. Fritidsbatterier er litt mer robuste mot dype utladninger.

 

Dersom du benytter en batterilader og batteriet ikke tar til seg strøm, så er det deffekt. Avanserte ladere kan få liv i totalt utladede batterier. (Benytter høyere ladespenning. Ikke for amatører.)

 

For å løse problemet på din bil, så er det 2 ting som kan være galt.

 

1. Den ene feilen har du mest sansynlig eleminert når du sier at dynamoen fungerer. (DVS at batterispenning er mellom 13,6 V og 14,5 V ved ulike motorturtall.)

 

2. Noe lader ut batteriet når du står parkert. For å søke etter feilen trenger du elektrokunnskaper. En enkel metode er å koble fra -pol og kobl inn enn lyspære med lav wattstyrke. Mindre enn 5 W, og 12 V. 1W/12V er enda mer føslmom. (Lyspæren kobles inn mellom -pol og den løse -polskoen.

 

Dersom lyspæren lyser, så er det noe som trekker strøm.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...