Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Fylle igjen stort hull i tak


Anbefalte innlegg

Tidligere eier av leiligheten min har flyttet en lettvegg, og etter dette er det et "hull" på ca 150 cm x 5,5 cm x 1,3 cm i taket på soverommet langs en vegg. Jeg vil gjerne ha fyllt ut dette hullet. Taket er i betong og hele taket inklusiv dette hullet er malt. Jeg vet ikke hva slags maling som er brukt.

 

Jeg har tilgjengelig en boks medium Yunik lettsparkel som har et vedheft på betong på 1,0 N/mm2 og maks lagtykkelse er 4 mm. Vil festeevnen være god nok, og kan jeg bruke mange nok lag (minst 3-4) til å fylle igjen hullet som har en dybde på ca 1,3 cm.

 

Ett alternativ jeg har sett er husfix. Er det mer fornuftig å bruke noe slikt i stedet? Husfixen trenger spesiell malingstyper. Er det mulig å ha et tynt lag med lettsparkelen jeg har ytterst slik at jeg kan bruke andre mer miljøvennlige malingstyper? (uten at jeg vet om de som kreves for Husfix'en er miljøvennlige eller ikke)

 

Jeg kommer til å male ihvertfall området som sparkles, og må se på hvordan det ser ut eller om jeg må male hele taket etterpå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Godt tips, men jeg vet ikke om de passer ikke helt for meg. Måten det lille hullet fikses på med å tape over det hele og så sparke ser veldig enkelt og greit ut, men jeg kan ikke legge mesh tapen ikke over hele hullet siden hullet mitt er i overgangen fra ytterveggen i betong til taket som også er i betong. Det blir vanskelig å lage hjørnet med slik mesh tape regner jeg med.

 

I videoen fikses det store hullet med å legge en gipsplate inn. Det er i taket det er et insøkk. Da må jeg spikre, skru eller lime en gipsplate (eller en plate av annet matriale) opp i taket, og så kun fylle ut kantene og over selve platen med sparkel. Det kan være en mulighet, men dersom andre har gode ideer så si fra.

Lenke til kommentar

Da må jeg spikre, skru eller lime en gipsplate (eller en plate av annet matriale) opp i taket, og så kun fylle ut kantene og over selve platen med sparkel. Det kan være en mulighet, men dersom andre har gode ideer så si fra.

Vil tru dette er det greieste.

Problemet blir nok å finne rette strukturen på gipsen. Betong pleier å ha ganske ru overflate, mens gips er helt slett.

Du må nok sikkert male hele taket.

En måte du kanskje kan lage en struktur i gipsen er å "søle" med litt sagmugg på våt maling og male over igjen. Dette før du maler hele taket i en omgang etterpå.

Et mulig forslag?

 

EDIT: Finnes sikkert en del dyktige malere her inne, som besitter bedre kunnskap enn meg på dette.

Endret av ThOms-N
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...