Gå til innhold

Billån som 19 åring? Hjelp!:P


Nyani91

Anbefalte innlegg

Hei takk for at dere stakk innom:) Jeg har ett spørsmål til alle som har nokså lite erfaring med Billån igjennom bank. Det er klart mitt spørsmål varierer fra bank til bank osv, men tenker helhetlig. Uansett here we go:

 

Jeg er en gutt på 19 år, og har utrolig lyst på et billån, dette er et billån som går ut på og kjøpe en Volvo c30 og da trenger jeg ca 189 tusen i lån.

 

Jeg har en brutto intekt på 166tusen kr i året. Pluss jeg har null utgifter, jeg bor hjemme, har ikke noen faste utgifter- Mitt spørsmål er: vil banken la meg ta opp et slikt lån? (såklart har banken det endelige ordet og det kan variere fra bank til bank, men prøver og finne ut hva andre tenker) Jeg har nesten 3 års jobberfaring så de vet jeg jobber, jeg ville satt sikkertbillån på bilen, som vil si at betaler jeg ikke tar dem pant i bilen med engang. Osv osv, ofc satt full kasko ogsånt..

 

Så gjerne kom med svar om dere har litt peiling på dette:) tusen takk=D

Endret av Runar
Gjenopprettet slettet tråd.
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes kalkulatorer for å regne ut hvor store utgifter en bil vil gi.

F.eks så koster en nedbetalt bil med 10000km i årlig kjørelengde ca 2500kr pr mnd iberegnet alt.

Med et stort lån så havner man fort over 100000kr i årlige utgifter på en bil.

 

Sånn rent praktisk så er bil den desidert dårligste "investeringen" man kan gjøre da verditapet på biler er stort.

Lenke til kommentar

er det ingen andre muligheter for meg og ta opp lån på? uten kauksjonist? jeg har sjekka med Elcon og de virker veldig imøtekommende når det gjelder og ta opp lån, hvertfall på sidene dems- Trenger ikke noe særlig sikkerhet uten det som alt er i bilen- + de har en gunstig rente:) Kom gjerne med forslag! Forresten det er umulig for meg og skaffe kauksjonssetter ettersom at jeg ikke har noen som kan stille opp for meg..

Lenke til kommentar

Mulig dette er gammel praksis men før så holdt det med pant i bilen hvis den var under 1år gammel og man hadde en normal inntekt. Men nå faller vel ikke 166000kr inn under kategorien normal inntekt tror jeg.

 

Du kan jo høre med Elcon eller noen andre men jeg ville ikke håpet for hardt var jeg deg, med din økonomi har du strengt tatt ikke råd til en så dyr bil.

Lenke til kommentar

Nå skal det sies, med 166tusen i års intenkt med null utgifter som vil si ca 13800kr i Mnd. Som jeg får rett i min egen lomme, jeg var innepå elcon og bare sjekket på dems sine billåns kalkulatorer, om jeg hadde tatt opp lån på det kjøpe summen er på: 189 tusen, ville jeg betalt 2900kr(inklusivt renter) i Mnd- + så kommer da forsikringa ja( det endte opp med at jeg måtte betalt 19tusen i året, med 10tusen i egenkapital om noe skulle skje med bilen. da er vi oppe i 1583kr i forsikring i mnd totalt: 4483kr i Mnd (med billån og forsikring) Også kommer diesel ved siden av, ville ikke kjørt unødig og over alt, ville hat en kjøre grense på 12 tusen KM på forsikringa og virkelig begrenset kjøringa mi. Så tror jeg selv hadde klart og holde en slik bil:P

Lenke til kommentar

Det er sant, jeg burde spare penger til framtidlige ting, som studier, hus osv. men det som er greia er at det er for meg veldig viktig med bil akkurat nå, og ettersom at det er nå jeg på en måte burde ha det, ettersom at jeg faktisk har råd til det, selvom mye går i utgifter på bil så har jeg fremdeles råd til det og derfor vil jeg prøve og trå til:) men tusen takk for hjelpen;D

Lenke til kommentar

Mange finansinstitusjoner har cutoffs i sine vurderinger. Type 200k pr år, over 20 år, høy egenkapital osv. Det er jo bare å prøve. Skader ikke.

 

Om de skulle avslå vil bilforhandlers nettverk (Volvo Finans) og din faste bank være noe slakkere, om du sender mailforespørsel der du forklarer at du har jobb på tross av lav alder (Nytter ikke forklare noe for en nettsøknad. Den vurderes av en datamaskin)

Lenke til kommentar

Hvis du har jobbet i 3 år og tjent det samme som du kommer til å gjøre fremmover så tror jeg banken vil spørre deg om "Hvorfor har du ikke greid å spare 4500kr/mnd?". Det er jo minst så mye bil og lån vil koste deg, så du må greie deg med 4500kr mindre i måneden i fremtiden. Antagelig med service på bilen (som du må ha) så blir det nok over 5000kr/mnd.

 

Har du hatt andre store utgifter som du nå er kvitt så er jo det et bra argument, men om de bare har gått til forbruk så tror jeg du skal måtte jobbe hardt for å overtale banken til at du skal klare å kutte 4500-5000kr i månedsforbruket. Da ville jeg annbefale at du gjorde det i 3-4mnd og fikk deg 15-20000kr i egenanndel, både for at du da sparer lån, og at du viser banken at du klarer deg økonomisk med de utgiftene.

Lenke til kommentar

Også kommer diesel ved siden av, ville ikke kjørt unødig og over alt, ville hat en kjøre grense på 12 tusen KM på forsikringa og virkelig begrenset kjøringa mi. Så tror jeg selv hadde klart og holde en slik bil:P

Hva er da poenget med så dyr bil når du ikke skal bruke den til mer enn det mest nødvendige?

Lenke til kommentar

Ville også vurdert en billigere bil hadde jeg vært deg..

 

Har gjort meg mine erfaringer... ;-)

 

Du sier også at du bor hjemme. Har du planer om å fortsette med det lenge? I så fall er det jo ikke noe problem. Men har du planer om å finne deg et sted for deg selv så gjør du det litt enklere for deg selv ved å ikke ha et høyt billån hengende..

Husk også at bilen synker i verdi ganske fort. Det er ikke nødvendigvis "bare" til å selge den igjen, og tro at du får tilbake det du mener den er verdt.

 

Uansett har du veldig lyst på den bilen så tror jeg ikke du havner på luksusfellen selv om du skulle slå til.. :-)

Lenke til kommentar

For å havne på luksusfellen skal du nok kjøpe mange av disse bilene, men så er da ikke dette en målestandard heller eller et mål å sikte seg inn på. Bor du hjemme, 19 år, med 166k i årslønn ville jeg tenkt meg godt om før jeg gikk til investering av bil tilsvarende over 1 årslønn for deg. Bil er en- om ikke den dårligste investeringen man kan gjøre, for man er garantert tap med mindre den er et samleobjekt (Audi A1 går ikke under denne kategorien, dessverre)

 

Spør deg selv, hva har jeg tenkt å gjøre de neste 1, 5, 10 år(ene) og se om du fortsatt synes denne bilen er en god investering.

 

Viss du ser deg selv som 29 årig ungkar, som bor hjemme og får kjøttkaker av mor, er bilen helt sikkert grei og ha.

 

Har du tenkt og studere, flytte ut, stifte familie osv. tror jeg at jeg ville spart de pengene til studielån, huslån og viktigere ting.

 

Det handler om prioriteringer og interesser, men jeg vil fraråde deg på det sterkeste å kjøpe bilen. Dog er dette noe du virkelig har lyst på, besøk Santander eller GE Money, der får du helt sikker pengene kastet etter deg.

 

EDIT, la til et par ","

Endret av kreppsen
Lenke til kommentar

Vil ikke anbefale elcon da de tar rundt 6% rente, som er mye mer enn hva du kan slippe unna med.

Kjøpte selv en helt ny ford fiesta i juni og betaler 1,75% eller 1,95% i renter via fordcredit (pga tilbud de hadde da, nå er renta der 2.95% tror jeg).

Også andre som toyota og kanskje volvo har slike billige finansieringstilbud for tiden så ville hørt med dem.

Tror uansett hva du gjør må få litt hjelp av foreldre for å få lån, deres signatur fikser det meste :p

Og jo høyere egenkapital du har jo lettere vil det bli å få lån, så start å spar!

 

Ikke dumt å kjøre rundt i en liten fis til 10 000 en stund til du har spart opp litt penger! Bare tenk forskjellen på å få en ny ripe i volvoen du vil ha, og en bil til 10000! Du skal leke deg litt med bilen når du er 19, ikke kjøre som en gammel dame! ;p

Lenke til kommentar

Hei Alle sammen! Tusen takk for svar med masse rikelig informasjon, for og svare på litt av deres kommentarer:

 

Jeg bor hjemme nå, og har planer om og gjøre det ut dette skole året og neste. Også skal jeg ut på BI(mest antaklig) I Oslo. Det blir nok dårlig med 29 år og få kjøttkaker av mor :p Jeg vet med meg selv at for meg er det nå det er greit med en ny og fin bil, til ja f.eks 200tusen. Jeg kommer ikke til og syntes det er like gøy når jeg er la oss si 25år. Ja bil er alltid morro men ting forandrer seg med tiden, altså det er ikke like morro som det da var, og siden jeg ikke har noen utgifter er det nå jeg føler jeg burde trått til.

Og jeg hadde begrenset kjøringa mi sånn at det var nok og greit til og faktisk ha bil, og lite nok til 5tusen i måneds utgifter på diesel:P

 

Men det er blitt en liten forandring i alt.

Det er snakk om at jeg kanskje skal kjøpe meg en Golf 5 til en mye rimligere pris(ca 140/150 tusen) Eller lease en volvo c30.

 

Jeg har bare behov for bil nå dette året, og neste og etter det trenger jeg ikke bilen lenger. Derfor er det mest sparsomme og lease tror jeg. Men kan hende jeg og invisterer litt i den Golfen - Samt som min far begynner smått og gå seg enig i og stå som kauksjonist for meg:)

 

Og Er ikke 6% rente egentlig ganske bra som 19åring? altså jeg har utrolig lite erfaring med lån og renter, men jeg trodde det var bra- vet finansiering igjennom bilforhandleren funker, men trodde det igjen ble mye dyrere

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...