Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

"Feil på avgassystemet"


Zatuke

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Kjøpte "ny" bil for to uker siden. VW golf. 2009 model. Kjørt 36k KM :) Fornøyd med bilen.

Men her om dagen fikk jeg opp et lys på dashbordet. Den som ifølge betjenings heftet sa "feil på avgassystemet". Har ordnet time så jeg får fikset det. Og det går på garantien så alt er egentlig i orden. Bilforhandleren sa at jeg fortsatt kunne kjøre med den. Men at det kunne være lurt å kjøre ekstra forsiktig.

 

Det jeg egentlig lurer på er; hva betyr det egentli at det er "feil på avgassystemet"?

Hva gjør det? Hva skjer? Hva er det?

Hvor langt vil jeg kunne kjøre? Hva kan skje når jeg kjører?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det er partikkelfilteret vil du gjøre det verre av å "kjøre forsiktig". Har verkstedet lest av feilkoder? Dersom de har gjort det vil de kunne se hva det er, og dersom det er partikkelfilteret burde de si det isåfall. Partikkelfilteret er generelt sett veldig enkelt å rengjøre ved å bare kjøre på høyt turtall over et par mil med varm motor. Det skal vistnok også komme hvit røyk ut fra eksosen dersom filteret rengjører seg. Jeg har dog aldri sett dette på min bil, så vet ikke om det stemmer.

 

Dieselbiler med partikkelfilter av den typen som skal brennes ren uten noen form for additiver i drivstoffet (blandes da automatisk i fra en beholder) vil aldri klare å holde seg ren ved "normal bruk" i bytrafikk. Dersom en dieselbil skal brukes i bytrafikk bør man kjøre den kontinuerlig på høyere turtall enn man ville gjort ellers.

 

Det er ikke nødvendigvis slik at den vil tette seg helt slik at den gir feilmelding, men man vil merke at bilen blir tregere da mottrykket i eksosen blir høyere med et tett filter.

 

 

Inntil det er kommet en skikkelig løsning på dette problemet vil jeg aldri anbefale noen å kjøpe en dieselbil med partikkelfilter kun til bruk i bytrafikk.

Endret av gxi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...