Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Rengjøring av PC? Støv etc..


Anbefalte innlegg

Hei, har akkurat samme problem som trådstarter HER

 

Datamaskinen skrudde seg plutselig av, og det er ingen respons på av/på-knappen.. Det som er litt rart er at når jeg prøver å slå den på der den står nå, skjer det ingen ting.. men for hver gang jeg skifter støpsel(kontakt) starter den opp 1/2 sekund, og skrur seg deretter av igjen..

 

Den har tidligere vært på "reparasjon" hos acer, hvor de brukte 5 uker på å "blåse den ren med trykkluft", fant ingen andre feil, og sendte den tilbake.. Den har virket nå noen uker, men i dag ble det stopp..

 

Regner med det er støv igjen (siden det var det eneste de fant galt med den på acers verksted i Oslo), men synes det er litt rart at kun støv skal NEKTE PC'en å skru seg på.. Men jeg tror de hadde funnet det ut hvis det var noe galt med PSU..?

 

Anyway, hvor skal man isåfall blåse for å bli kvitt støvet da? Bør man bruke egnet trykkluft på boks eller kan man bruke kompressor?

 

_____________________________________

Takker på forhånt for alle gode svar:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok ok:)

Men, hvor skal man blåse?? :o

 

Og hvordan fikk du plass til en datamaskin i kjøleskapet?:p

 

Oh, misforstod. Da "acer" tenkte jeg laptop.

 

Vil heller bruke støvsuger i stasjonær. Fjern alt støv du kan. Hold i viftene da du blåser, så de ikke spinner og kan bli skadet.

 

CPU-vifte burde være viktigst, men fjern mest mulig. Ikke kom nær hovedkort. Plastikken på støvsuger KAN skade komponenter med statisk-elektrisitet (såvidt jeg husker, så kan være lust å holde rundt avløpet, eller kanskje teipe. Er ikke sikker. Selv bare støvsuger jeg, og har funka fint til nå.

Lenke til kommentar

Er det samme feil du opplever nå, som var grunnen til at maskinen var på 5 ukers rep?

 

Isåfall hadde jeg vurdert å sende den tilbake til verkstedet, i det minste ta det opp med dem på mail, sånn at du kan få en skriftlig indikasjon på hva og hvordan du skal prøve å rense, eller om du skal sende den tilbake til dem. Hvis du har hatt maskinen tilbake i noen uker, har du reklamasjon på 'reparasjonen', om selve maskinen skulle være utenfor reklamasjonsrett (5 år).

Lenke til kommentar

Synes det høres rart ut vist den går tett igjen kun noen uker etter at de renset den. Med mindre du driver oppdrett av kaniner (type hybel) er det nok noe annet som er feil også.

 

Kan være dårlig montert kjøling eller annet, men ville uansett klaget til produsenten igjen.

 

Bruker selv trykkluft til rens av stasjonere maskiner. Tør ikke bruke støvsuger, da jeg er redd for statisk elektrisitet. (Støv som fyker langs en plastslange må jo være en utmerket måte å lade opp lit spenning.) Ikke hatt problemer med maskiner som går tett, men tar normalt en rens ca. en gang i halvåret til året.

Lenke til kommentar

IKKE bruk støvsuger. Det kan gå bra, men det kan også gjøre vondt værre. Trykkluft på boks er tildels ok. Jeg benytter det selv når jeg tar "vårrengjøringen". Støv kan ha kortsluttet PSUen, men det er lite sannsynlig og fjerning av støv vil trolig ikke gjøre noen ting bedre. Det løser mer støy- og temperaturproblemer.

 

Når det gjelder problemet du egentlig opplever så har jeg lite tro på at rengjøring vil løse det. Hvis pcen ikke reagerer ved forsøk på oppstart så skyldes dette logisk nok at den ikke får strøm. Opplevde identisk problem som deg en gang med en selvbygd pc. Det som hadde skjedd var at hovedkortet hadde blitt montert feil. Når hovedkortet monteres til kabinettet monteres det med noen slik metalduppeditter som gir ca en centimeters avstand til kabinettet. En av disse hadde jeg ikke truffet med skruen og den kom dermed i direkte kontakt med en krets på hovedkortet. Dette kortsluttet min PSU og måtte dermed anskaffe ny.

 

Er dette en selvbygd pc?

Hvis nei, send den inn til reparasjon (garanti osv).

Hvis ja, remonter hovedkortet ditt til kabinettet og forsøk eventuelt med en lånt PSU for å feilsøke. Du trenger kun hovedkortet, PSU, CPU og RAM tilkoblet for å teste oppstart. Fungerer det med annen PSU, er din PSU defekt. Anbefaler å teste med låne en annen istedenfor å gå rett til innkjøp av ny.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...