Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Sliter med å stå opp om morgningen!


Pherol

Anbefalte innlegg

Heihei og godmorgen! Nå er klokken halv ti og jeg skulle vært på skolen for... 1 time siden.

 

Jeg sliter veldig med å klare å komme meg opp om morgenen, og jeg har 3 vekkeklokker(+ iPhone sin supervekkeklokke som liksom skal registrere søvnen din), jeg legger meg 23.00 hver kveld.

 

Kan noen hver så snill å gi meg noen råd?! Blir gal av det her, jeg bare MÅ fullføre skolen, ellers har jeg et stipend jeg nåding vil ha som lån istedefor.

 

-Mvh Ola.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har egentlig samme problem, men jeg bruker en radio som står på en halv time før telefonen min setter i klokken kvart over sju med en helt forferdelig tone, som får meg til å stå opp. Nå vet ikke jeg om du sover ekstremt tungt, men det hjelper for meg.

 

Må bare nevne at jeg har en stebror som sover så tungt at vekkeklokka hans faktisk vekker meg av og til mens han fortsatt ligger i drømmer ;P

Endret av macdour
Lenke til kommentar

Jeg tror jeg er en ganske tungt sovende fyr, hender engang iblandt at jeg våkner i 10 tiden og aldri har hørt klokkene engang:p. Altså, jeg har 1 mobilalarm, 1 iPod touch (koblet til noen pc høytalere for høyere volum) med sånn oldschool vekkeklokke lyd, og 1 alarm på pcen koblet til anlegget.

 

Uff, jeg bare må finne ut en måte å komme meg opp på.

Lenke til kommentar

Dette handler KUN om vilje. Det hjelper ikke å sette på tre vekkerklokker så lenge du ikke er innstilt på å stå opp. Mitt råd er å se på og tenke klokkeslettet når du skal stå opp inni deg flere ganger før du legger deg. Slik registreres det i sansene når du skal opp. Det fungerer hos meg. Det er en grunn til at jeg ofte vokner 30 sekunder før vekkerklokken ringer. Jeg VET innerst inne i sansene når jeg skal opp.

Lenke til kommentar

Det var et godt råd, det skal jeg begynne å prøve på! Det gikk helt fint før sommeren, men nå er det helt på trynet å stå opp ^^. (Sånn før noen sier noe på det, så har jeg en fin døgnrytme:))

 

Kom tilbake her om noen dager/uker for å dele resultatet med oss. Vil gjerne høre om rådet mitt virker på andre.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432

Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å ikke våkne av 3 vekkerkokker. Og siden du sovner ganske tidlig så får du jo nok søvn, så jeg ville kansje ttatt med en tur til legen først for å sjekke at det ikke er noe galt med helsa.

 

Så kan du jo lage et eller annet apperat som vekker deg fysisk. Koble til noe greier så det spruter litt vann på deg eller noe. Akkurat hvordan veit jeg ikke, men er sikkert noen nerder her inne som kan komme med noen ideer hvis du oppretter en tråd :p

Lenke til kommentar

For meg virker det veldig fint om jeg kaster dyna av meg, reiser meg opp og står ganske raskt. Det skal nevnes at jeg våkner som regel - i alle fall virker det slik - like før klokken ringer. Deretter finne klær, og kle på meg.

 

Det som kanskje er aller viktigst, er at du ikke under noen omstendigheter setter deg ned i senga igjen. Og for å ikke snakke om å faktisk legge seg ned igjen. :tease:

 

Alternativt åpne vinduet og puste inn kald luft, eller skylle ansiktet i kaldt vann. Siste får en vekkende effekt i det det kalde vannet renner nedover halsen, brystkassa og magen. Brrr. :cry:

Lenke til kommentar

Du kan jo investere i en vekkerklokke med vibrator.

 

Neida, det er ikke en *sånn* vibrator, men en dings man legger under madrassen/puta som er koblet til vekkerklokka og vibrerer kraftig når alarmen går.

 

Døve og tunghørte bruker ofte sånne siden de (naturlig nok) ikke hører vanlige vekkerklokker.

 

Men denne typen funker selvfølgelig like dårlig som alle andre vekkerklokker hvis du er av typen som bare snur deg rundt for å sove 'fem minutter til' istedet for å stå opp med en gang.

Endret av satchman
Lenke til kommentar

Stikk på helsekost å kjøp Tart Cherry. Den har samme effekt som melatoninpillene, hvis du ikke får nye via registreringsfritaksordningen hos lege. Egentlig burde du bare bruke dette hvis du absolut må, fordi du vil forstyrre den egenproduksjonen kroppen har og derfor blir det ofte værre om du slutter brått siden det tar tid for kroppen å justere seg inn.

 

Ellers bør du prøve å stå opp noen timer tidligere enn du vanligvis må. Du vi sannsynligvis bli så sliten og trett av det etterhvert at du vil sovne tidligere.

 

Hvis du fremdeles sliter så kan du f.eks lese litt om binyresvikt, stoffskiftesykdommer og kronisk utmattelse og se om du kjenner deg igjen symptomene. Kosthold er også meget viktig, og er noe av det enkleste du kan prøve ut selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...