Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Store problemer om morgenen.


Elwani

Anbefalte innlegg

Jeg er en gutt på 18 som akkurat har startet på skolen igjen.

Eneste problemer er det å komme seg på skolen til riktig tid !

Jeg har ekstremt store problemer med å stå opp om morgenen, uansett når jeg legger meg så sliter jeg med å våkne, det virker som kroppen min har et mye større søvn behov en normalt..

Sånn her har jeg hatt det siden barneskolen og det blir jo så klart et problem på videregående der det er viktig for resten av livet å faktisk møte opp..

 

Noen som har en ide om hvordan dette kan bli bedre ? (Å legge seg tidligere hjelper ikke, jeg er like trøtt om jeg legger meg klokka 8 som om jeg legger meg klokka 2)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sliter med det samme, men jeg har viljestyrke til å våkne, fordi jeg må opp.

 

Men som et lite tips, så har jeg hørt at søvnstyrke vekkerklokker skal fungere, i alle fall til en viss grad, i følge tilbakemeldingene. Jeg har ikke prøvd det, men vurderer det selv.

 

Ellers kan du skaffe deg søvnfremkallende tabeletter. Dette har ikke hatt noen effekt på meg (kanskje jeg trenger mer, da jeg er litt overvektig), men skal fungere. Disse kan du få kjøpt i vitamin/helse-delen i en dagligvare butikk, som feks ICA (hvor jeg kjøpte de). Men husker ikke helt navnet på disse. Men det står på at det er søvnfremkallende.

 

Ellers kan du høre på tvv, som er det aller beste :)

Endret av Tiugama Kaa
Lenke til kommentar

Hvis det ikke hjelper å legge deg tidlig, til samme tid på rad, i kaldt soverom, kan det være vitaminmangel/jernmangel/mangel på andre mineraler. Prøv deg noen uker hvor du legger deg til samme tid alle ukens dager (også helgen), og prøver å komme deg opp med én gang klokken ringer. Hvis det ikke fungerer: dra til lege, slapphet kan ødelegge for skolegangen din.

Lenke til kommentar

- Får du i deg nok mat? Og spiser du regelmessig, som hver 3. time?

- Ikke spis etter klokka 7-8 på kvelden. Mat i magen når man sover = sover tyngre, og det kan føre til at det blir vanskeligere å stå opp.

 

- Trener du? Er du mye ute og er i aktivitet?

- Spiser du er variert kosthold med karbohydrater, alle typer fett, grønnsaker, proteiner osv.?

Lenke til kommentar

Spiser regelmessig, untatt i skole tiden.

Spiser ganske ofte middag klokka 7 - 8 :/

 

Joda trener styrke trening, og litt kondisjon, men det er til varierte tider og ikke hele tiden, kommer ann på hvor slapp og sliten jeg er etter å ha prøvd å stå opp tidlig til skolen

 

Spiser ikke variert kosthold nei, jeg er faktisk ganske sløv, og maten går mest i taco og hamburger.

 

Men som sagt, jeg har vært sånn i alle år jeg kan huske, og det har alltid vært et problem for skole gangen, i fjord fikk jeg 180 timer fravær på skole semesteret..

Lenke til kommentar

Man kan vel kansje det. Legen tror jeg har forsinket søvnfase syndrom noe som går under Døgnrytmeforstyrrelse, men jeg kjenner meg ikke igjen i den sykdommen lengere, jeg gjorde det før. Nå kan jeg glatt sovne klokka 23:00 og stå opp 11:00 i helgene.

Har faktisk stått opp seinest klokka 12 nesten hele sommerferien og i helgene av meg selv, uansett når jeg har gått i sengs.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...