Gå til innhold

Tråden om vekteryrket.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis du skal være politigodkjent ordensvakt må du et kurs som politidistriktet ditt har godkjent.

 

Det kommer helt an på arrangementet, men jeg har aldri vært borti at man trenger å være ordensvakt for å ha vakthold på sånt. Har gjort en del ymse ordensvakthold selv, uten å ha kurs. Jeg er usikker på hva slags administrativt juks de gjør for å komme utenom regelen, men det er tydeligvis ikke vanskelig.

 

Kanskje Thomas^ har mer innsikt på akkurat det?

Lenke til kommentar

Luraguttn:

Det er så absolutt bra å ha vekterkurs 1-3 ved siden av Ordensvakt/dørvakt. Det som er normal policy hos de fleste utesteder( Nesten alle) er at du skal ha godkjent ordensvakt / dørvakt kurs. Dette fordi vekterkursene ikke tar med alt av aspekter du må tenke konkret på som dørvakt. En viktig ting du lærer på ordensvakt kursene er spesielt sjekking av leg, og hvordan du lettere kjenner igjen en synlig beruset pers. osv.

 

Vil regne med at du må ha dørvaktkurset før du får jobb i døra.

 

iKent.

Lenke til kommentar

ja, men siden jeg skal ta vekter kursene, er det noe poeng da og ta ordensvakt?

 

Og på hvilket trinn kan jeg da lovligt holde vakt på arrangement osv?

 

Minimum trinn 1 om du skal jobbe som vekter på arrangement med lønn. Jeg vet det har vært flere arrangementer, blant annet konserter hvor man kan gå frivillig vakt uten vekterkurs/erfaring uten lønn, gjerne som en gratis inngangsbillett for å være der. Dette jobber regjeringen med å få fjernet, etter det jeg har hørt.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

@Kaktuz

 

Burde lese før du svarer kanskje?

 

Og om jeg kommer med juss-spørsmål i samme sak, noe som virker som ett problem for deg, er kun kverulerende fra din side.

 

 

Sorry, men du skriver som en gjøk. Det er ikke lett å tyde det andre avsnittet i innlegget ditt.

 

Når det gjelder de juridiske spørsmålene er det ikke et problem for meg, men folk som diskuterer her er ikke jurister, men vektere. Hvorfor skulle vi vite hvorfor du er dømt og hva du har krav på her og der?

Det hører ikke hjemme her bare fordi du har fagbrev i sikkerhetsfaget og ikke får jobb som vekter.

Endret av Kaktuz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tror jeg har skrevet i denne tråden en gang før, men spør allikevel videre. :)

 

Kunne tenkt meg å bytte fra en butikkjobb jeg blir mer og mer lei av til vekteryrket før jeg begynner å studere. Da regner jeg med å kunne ha jobben i ca. 5 år, før jeg er ferdig med utdannelsen og naturligvis vil begynne innenfor det fagfeltet. Har sett litt på ulike arbeidsområder, og kunne godt tenkt med å jobbe på kjøpesenter. Uansett er det viktig at det er en noenlunde fleksibel jobb som lar seg kombinere med studier. Tenkte da f.eks. 1 vakt i ukedagene etter 16-17, og kanskje annenhver helg. Lønn ift. butikkjobb er ikke så viktig, det viktigste for meg er å trives på jobb, både faglig og sosialt.

 

Men så har jeg sett litt på nettsidene til Securitas, og det ser jo utelukkende ut som at man selv må betale for vekterkurset, alle trinnnene. Er ikke det sjans for at man får dette betalt? Blir dessverre uaktuelt for meg å betale 20.000 for ubetalt kursing. Ikke er man garantert jobb heller.

Lenke til kommentar

Et et generelt inntrykk av at det er svært sjeldent at vaktselskapene spanderer vekterkurs, spesielt på nye ansatte. NAV kan spandere vekterkurs mot at et vaktselskap kan garantere mot dette, men skal vaktselskapet betale vekterkurs for nye ansatte må det være få søkere med vekterkurs.

Lenke til kommentar

Jeg ser den, da jeg regner med dette er et yrke med flere ansatte som har dette som en lengre karriere, og ikke så mange studenter som er innom i kortere perioder. Men som sagt er jeg gjerne interessert i å ha denne jobben til jeg er ferdig utdannet, og da blir det minst 5 år.

 

Jeg ser forøvrig at Securitas lyser ut en del stillinger som sommervikarer med "mulighet for fast ansettelse" nå, hvor det ikke står noe om at man må ha vekterkurs. Det står også at personlige egenskaper o.l. legges vekt på. Tror dere som gjerne har en fot innenfor at det er mulig å komme på intervju og gjerne forklare at man er ute etter en jobb over flere år, og at man da kan få betalt vekterkurset?

 

Føler på en side at jeg godt kunne søkt og bare tatt det derfra, men praktisk sett er jobben jeg har nå ganske grei, og det må litt trygghet til for at jeg kan si opp den og "hive" meg ut i noe annet. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...