Gå til innhold

hjelp ! vinen gjærer ikke.


Anbefalte innlegg

hei hallo.

 

tenkte jeg skulle prøve en " 7-10 dagers vin" fra europris.

jeg kjøpten " piesporter" pakke. og en gjære lås.

vin ballong hadde jeg etter bestefar.

 

så jeg gikk igang.

kokte vann.sukker, og de riktige posene ( dette er jeg sikker på )

satte det til gjæring.

 

jeg har surret et elektrisk varme teppe rundt ballongen for og holde varmen ( det er ikke mye varme. kansje 20 grader i teppet )

 

nå har det ståt på et tv bor med teppe rundt seg i 5 timer.

ikke et eneste plupp enda :(..

 

burde jeg røre på det eller noe ?

 

takker for svar !

Endret av livingman
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du burde hatt kontakt med en "Europrisvinlager" med erfaring med settet noe jeg ikke har.

Hvis du har fulgt oppskriften til punkt og prikke så kan det være flere feil.

Gammel gjær.

For lav temperatur.

Dårlig vannkvalitet.

 

Hvis du har rett temperatur på satsen nu tror jeg at jeg hadde tømt noe sats over i en beholder og tilsatt frisk gjær som en starter for deretter å tømme tilbake på balongen.

 

Du kan røre rundt i satsen for å få den i gang over det hele. Når dette har skjedd bør balongen få fred ( og ingen prøvesmaking første uka) :dribble:

Endret av reor
Lenke til kommentar

Tviler på at det har noe å si så lenge låsen er intakt, men hvis det er stor gjæringsaktivitet forsvinner lett noe vann så jeg hadde fylt opp gjæringslåsen for å være på sikker side.

 

Hvor sterkt forventer du at mjødet skal bli? :innocent: unskyld, vinen? :ph34r:

Endret av reor
Lenke til kommentar
  • 9 år senere...

 

Jeg har brukt Europris sin vin.

Jeg fylte først i 17 liter med veske kl 15 så fylte jeg resten dvs 5 liter om  kvelden kl 2130 det ble riktig mengde dvs 22 l  så sluttet det å proppe etter at jeg hadde fylt på riktig vann / sevje er det no j kan gjøre.?

Event Kjøpe noe fers gjær å fylke oppi. ?

Kan j også bruke tørgjær?

Event hvor mye ?

??

Lenke til kommentar

??? Altså først ta det med ro - det tar ofte minst 1 døgn før gjæringer setter igang - plubb - plubb - plubb.

Og så må du ikke fylle på gjær/næring om vanntemperaturen i karret er over 30-35 grader - for da kan du drepe gjæret.

Følger jo med bruksanvisning hvor det står step by step.  

Har ikke peiling på tørrgjær - vet at man bruker det til julebrygg, men vingjær får du vel kjøpt på Europris.

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...