Gå til innhold

Videokamera til bruk i mørke


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg er ute etter et håndholdt videokamera, eller fotoapparat med videofunksjon om dette skulle vise seg bedre for mine formål, som er bra for å ta opp video om natten eller i mørke rom/områder.

 

Jeg er ikke interessert i infrarød modus/'nattkikkert' - jeg vil ha et kamera som gir god gjengivelse av det øyet ser i dårlig opplyste områder. Jeg tok nettopp opp en video med mitt 720p kompaktkamera og ble meget skuffet over hvor lite resultatet lignet det jeg selv så.

 

Det går jo ikke an å få en helt korrekt gjengivelse av det øyet ser men jeg vil gjerne komme under 10.000kr. (helst et godt stykke under 10000 men det koster vel å få noe skikkelig..) Det skal helst være full HD-mulighet men om jeg må ned til 720p for å oppfylle mine krav så er det greit. Jeg ser for meg at et kamera med en god sensor også har 1080p uansett, men det må vel nevnes.

 

edit - glemte å nevne, jeg vil også ha mulighet til å montere stativ.

Endret av joffeloff
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På speilrefleksfronten (bortsett fra 5D MK-II) kan Pentax K-x være en kandidat pga veldig god ytelse på høy ISO (lite lys). Ulempen blir da 720p og dårligere autofokus i forhold til et dedikert videokamera.

 

På tuben finnes det mange klipp du kan se på

 

Ser også at enkelte bruker Avidemux for å konvertere/fjerne støy før videre redigering.

http://www.youtube.com/watch?v=ZVobLrjyTms

Endret av Freeload
Lenke til kommentar

Overvåkingskamera har crap kvalitet i forhold til HD-kameraer. Dessuten er de ikke akkurat håndholdte. SLR eller speilløse kameraer er et godt alternativ. Ulempen er bare at de oppnår den gode lysfølsomheten vanligvis med et lyssterk fastobjektiv på ca. 30-50 mm. I praksis betyr et at hvis du vil filme i et rom så får du et veldig begrenset bildeutsnitt. Med vanlige zoom-objektiv får du samme lysfølsomhet som videokameraer.

 

Skal du ha et kamera du kan leve med både i mørket og om dagen, så sats på denne:

http://www.japanphoto.no/product/videokamera/panasonic/panasonic-hdc-sd700-hd/

 

Den koster 8500 kr.

Lenke til kommentar

Hey genius, han nevner å sette den på stativ, så det er tydelig hen er IKKE ute etter noe håndholdt.

 

Uansett, når du filmer natt så har det lite å si om 1080 HD, eller vanlig. De registrer ikke alle linjer uansett. Så å be om et HD kamera som filmer om natten tror jeg ikke fins, eller ivertfall ikke innenfor 10k budget.

 

Her har du en med 0 LUX.

http://www.overvakningsbutikken.no/kraftfull_nattkamera_sony_ccd_vanntett_50m_irsikt/P_66

 

Demo bilder/film: Som du ser på den mørk filmen, er kvaliteten bra.

http://www.overvakningsbutikken.no/extra_info_pages.php/pages_id/3

 

Uansett, de har et bra utvalg her: http://www.overvakningsbutikken.no/utekamera/C_22

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

AvidGamer: Who's the genius? Les første post en gang til:

«Jeg er ute etter et håndholdt videokamera»

 

Hvis du har litt peiling på foto og video, så vet du at nesten *alle* kameraer har standard feste for stativ.

 

Videre skriver TS at han ønsker et kamera som klarer å gjengi det øyet ser. Et overvåkingskamera med IR og nattmodus gjengir IKKE det øyet ser. Videoen blir oftest sort-hvitt. TS skriver forresten svart på hvitt at han ikke ønsker IR-modus.

 

Det finnes mange kameraer under 10 000 kr som fint klarer å filme i dempet belysning. Å filme i tussmørket klarer ingen kameraer, med mindre de har ekstra lys. Og da ødelegger du med en gang den originale lyssettingen.

 

Kameraet du linker til har følgende spesifikasjon:

Tilkobling: BNC | RCA

 

Du er vel klar over at dette har kun analog output og at man selv må supplere med et eget opptaksmedium? Jeg tror ikke det er noe slikt TS er ute etter.

Lenke til kommentar

Dette Panasonic-kameraet så meget lovende ut. Jeg sjekket ut noen videoer på YouTube og det virker som meget gode greier.

 

Det ble jo flott video fra Pentaxen også men jeg tror ikke jeg er 'entusiast' nok til å hoppe i dypenden med systemkamera, objektiv, linser, manuell fokus og den slags..

 

AvidGamer, bb79 har nok rett i det han sier - det kan hende jeg ikke var klar nok. Jeg har lyst til å filme i dårlig lys, ikke fullstendig mørke. Det er klart at om man filmer i fullstendig mørke blir det jo bare sort suppe uansett hvilket kamera man har. :p

Lenke til kommentar

Jeg er ute etter et håndholdt videokamera, eller fotoapparat med videofunksjon om dette skulle vise seg bedre for mine formål, som er bra for å ta opp video om natten eller i mørke rom/områder.

hvis du kan gå oppunder 10000 ville jeg sett hardt på eos 550d og kjøpt et godt, lyssterkt vidvinkelobjektiv. dslr har langt større sensor og muligheter på objektivfronten. du vil ikke finne noe forbrukervideokamera som kan matche disse mht dårlig lys. dersom du feks sammenlinker

http://www.camcorderinfo.com/content/Panasonic-HDC-TM700-Camcorder-Review-37681/Low-Light-Performance.htm

med

http://www.camcorderinfo.com/content/Canon-Rebel-T2i-DSLR-Camera-Review-37784.htm

ser du at 550d'en er on par med tm300 (muligens det beste tadisjonelle videokamera rundt 10k) mht dårlig lys. med et lyssterkt objektiv vil dette endre seg radikalt i 550d's favør.

 

det er massevis av eksempler rundt på nettet for filming i dårlig lys med dslr som canon 5dmark2, 7d og 550d. fullformat vinner selfølgelig, men ligger nok godt over 10000kr med mindre du er griseheldig og finner et brukt. egenskapene i lite lys er en av årsakene til at lavbudsjett filmskapere nå flokker seg mot dslr. kommer sikkert mye spennende dslr fremover nå når konkurrentene oppdager at canon grisebanker de på salg av 7d, 550d etc.

 

når det er sagt vil et tradisjonelt videokamera gruse speilrefleks håndteringsmessig og på mange andre områder, feks bildestabillisering og autofokus mens du filmer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...