Gå til innhold

Hvor mye koster nødvendig software på pc pr år?


reor

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Driver på¨å setter opp ny pc. Vet at det finnes mange gratisprogrammer som er ok hvis de er "gode nok", men er de det når betalsoftware havner høyere på vurderingslisten?

 

Sikter på virusprogram / antispyware / brannmur / oppryddingsprogram / optimaliseringsprogram samt endel programmer som man bare "må ha" installert.

 

Forslag motas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal du kjøre Windows? I så fall har Microsoft et meget godt antivirus på deres nettsider (Microsoft Security Essentials). Du må bare ha "en genuin windows-kopi". Dvs. ingen ulovlige varianter av Windows.

 

Selv bruker jeg Windows egen firewall fra Vista og oppover. Det er ikke alle som er enig med meg i det valget.

 

Jeg er litt mer usikker på hva du mener med

 

Opprydnings- og optimaliseringsprogram.

 

Når det gjelder Spyware-greier bruker jeg en kombinasjon av

 

AD-Aware og Spybot Search and Destroy. Tidligere brukte jeg også xcleaner, men jeg vet ikke om det programmet finnes fremdeles...

Lenke til kommentar

Jeg er enige med Onkel Kompost angående Microsoft Security Essentials, windows brannmur og AD-Aware og Spybot Search and Destroy, gratis og mer en bra nok for de vanlige bruker.

 

( har selv brukt Eset Smart Security i årevis men prøvde microsoft sin løsning og er mer enn fornøyd )

 

som optimeringsprogram bruker jeg TuneUp Utilities - Version 2010 (http://www.tune-up.com/products/tuneup-utilities/

 

og PC Matic ( http://www.pcpitstop.com/store/pcmatic.asp )

disse er betalings software ( som også rydder opp ) som CCleaner ( gratis ): ( http://www.filehippo.com/download_ccleaner/ )

 

lykke til

Lenke til kommentar

Jeg takker for svarene.

 

I forbindelse med verkstedsopphold av laptopen ble det installert Norton 360 som skal inneholde det meste med hensyn til sikkerhetsprogramvare.

 

http://www.norton360online.com/norton-360-norge/index.html?mv1=bNO05

 

Kopiert fra Norton:

 

" Norton 360 Versjon 4.0

Alt-i-ett sikkerhet

Norton 360 tilbyr bransjens mest omfattende alt-i-ett-beskyttelse mot digitale farer. Den nye omdømmetjenesten tilbyr trusseloppdagelse i sanntid for å verne mot virus, ormer, spionprogrammer, boter, trojanske hester, rootkiter, identitetstyver og andre digitale farer. Så du kan surfe, handle og bruke nettbank uten bekymring.

Med automatisert lokal og sikker sikkerhetskopiering via Internett, som du setter opp én gang og siden ikke behøver å tenke på, kan du raskt og enkelt sikkerhetskopiere og gjenopprette digitale bilder, nedlastet musikk, økonomiske dokumenter og andre viktige filer i tilfelle tap eller skade.

Det justerer også PCen automatisk for at den skal yte maksimalt. I tillegg hjelper det deg å holde PC-en i toppform ved å gi lettfattelig informasjon om filer og programmer som kan innvirke på ytelsen.

 

Norton 360 - Nøkkelteknologier

Antivirus

Antispionprogram

Nettverksovervåkning

Rootkit-beskyttelse

PC-optimalisering

Antispam med profesjonell styrke

Sårbarhetsbeskyttelse

Oppstartsadministrator

Norton nettleserbeskyttelse

Bot-beskyttelse

Identitetsbeskyttelse

Norton Safe Web

Smart brannmur

Nedlastingsbeskyttelse

Omdømmetjeneste

Norton Insight

Norton Download Insight

Internett-basert tilgang til sikkerhetskopierte filer

SONAR 2 atferdsbeskyttelse

Automatisk sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Norton System Insight

Norton File Insight

Beskyttelse mot nettfisking

Foreldrestyring

Stadige oppdateringer

 

Norton 360 - Sentrale funksjoner

Gir uovertruffen trusseloppdagelse Gir et ekstra beskyttelseslag mot virus, trojanske hester, spionprogrammer og andre trusler. Norton-teknologi som undersøker filers og programmers omdømme i sanntid for å finne ut om de er trygge.

Analyserer nye filer og programmer for trusler Varsler deg aktivt om potensielle farer i filer og programmer du nylig har lastet ned, før du installerer eller kjører dem på PC-en.

Bruker intelligent teknologi for å gi raske og nøyaktige søk Gjennomsøker PC-en raskt og enkelt for trusler med et bransjeledende, Internett-basert informasjonsinnhentingssystem.

Finner utrygge nettsteder og mistenkelige selgere Forhindrer at informasjonen havner hos nettkriminelle når du surfer og handler på Internett.

Antispam-beskyttelse Hindrer spammere, nettfiskere og uønsket e-post i å oversvømme innboksen din.

Gir sikker ettklikksinnlogging på nettsteder Beskytter mot identitetstyveri ved å hindre tasteloggere i å stjele informasjon. Det gjør også innloggingen raskere og handlingen mer praktisk.

Beskytter identiteten din når du handler, bruker nettbank og surfer på Internett Identifiserer falske nettsteder og bekrefter ekte nettsteder slik at du kan surfe, handle og bruke nettbank på Internett uten bekymringer.

Blokkerer identifiserte virus, spionprogrammer, trojanske hester, ormer, boter og rootkiter Verner PC-en mot alle slags nettrusler med omfattende og prisbelønt beskyttelse.

Hindrer hackere i å ta kontroll over PC-en Blokkerer tilgang til din private informasjon og hindrer hackere i å bruke PC-en til å sette i gang nettangrep mot andre PC-er.

Sørger for at PC-en yter optimalt Renser og reparerer registeret, fjerner unødvendig skrot fra Internett, defragmenterer harddisken og optimaliserer PC-en slik at den yter best mulig.

Automatisert sikkerhetskopiering av viktige filer med Internett-basert tilgang Filene kan raskt gjenopprettes når som helst og hvor som helst i tilfelle tap. Inkluderer 2 GB sikret lagringsplass på Internett (med mulighet for å kjøpe mer).

Stadige oppdateringer ser etter nye virusdefinisjoner hvert 5. til 15. minutt.

Overvåker det trådløse nettverket ditt Oppdager ubudne gjester som snylter på nettverket og stjeler båndbredde.

Omfatter GRATIS døgnkontinuerlig teknisk støtte Få hjelpen du trenger på den måten du vil ha den via telefon, direktechat eller via vår omfattende kunnskapsbase på Internett."

 

Jeg tror ikke abonnementet blir forlenget etter første året og noe av "morroa" blir å finne erstatninger hvis de finnes.

 

Når det gjelder optimalisering / rengjøring hadde jeg tidligere god erfaring med programvare fra Ashampoo og / eller uniblue, men foreløbig vet jeg ikke om det er behov for dem.

Endret av reor
Lenke til kommentar

Jeg har brukt Norton før, aldri mer. ( brukte alt for mye ressurser )

 

Uniblue også, aldri mer, maste for mye og ble oppfattet som spyware. ( Mange nettsider adwarer mot Uniblue )

 

Ashampoo kjøpte jeg alt av software ( har yiggles-status " Gold " ) bruker det neste ikke, fant ut at de tidligere nevnte software har alt.

 

jeg synest det beste er at du bør bruke de meste gratisprogrammene du har brukt for.

 

lykke til

Lenke til kommentar

Nå skrev jeg et lengre innlegg, men det forsvant idet det skulle postes *banne*.

 

Uansett; Avira AntiVir Personal jeg jeg god erfaring med og kan anbefale. Jeg antar et de mer komplette løsningene til Avira også er gode :)

 

Når det gjelder optimaliseringsprogrammer jeg et inntrykk av at de selger mye "selvfølgelig-går-pcen-fortere-den-er-jo-optimalisert" uten at jeg har satt meg noe særlig inn i hva disse programmene bedriver. CCleaner har vært fast følgesvenn på minnepenn ganske mange år nå. Rydder effektivt opp i midlertidige filer og annet grums som fester seg i tillegg til å ha register-rens jeg faktisk stoler på, en tillitt ingen andre programmer så langt har oppnådd hos meg. Piriform, som står bak CCleaner, har også et hendig defragmenteringsprogram som gjør en god jobb. Sammen er de alt jeg har brukt av optimaliseringsprogramvare.

 

Som brannmur benyttet jeg Comodo, med litt blandede følelser. Tror kanskje feilen lå mest hos meg da jeg ikke satte meg noe særlig inn i det. Har hørt mye pent om programmet andre steder så det er nok absolutt et godt alternativ og verdt å sjekke ut.

 

Vet ikke hva slags andre programmer du er på jakt etter, men min erfaring er at det finnes minst like gode gratisalternativer til det aller meste :)

Lenke til kommentar

Norton sliter fortsatt med et fortjent dårlig rykte fra for et par år siden, men nå leverer de faktisk et godt produkt, hvertfall når det kommer til ren antivirus/spyware og brannmur. Vet ikke helt når det kommer til alt det andre i 360-pakken. Det kjører to andre maskiner i huset med Norton Antivirus. Det er maskinene der alt det bare skal være så enkelt som mulig og ingen egentlig bryr seg :)

Lenke til kommentar

Jeg fikk etterhvert trent den opp med varierende hell og følte kanskje at jeg ikke hadde den kontrollen jeg ønsket, hvertfall ikke på en så enkel måte som jeg ville. Dessuten var det noen funksjoner som ikke hadde ønsket effekt, men det tror jeg hadde noe med ruteren min å gjøre også ;)

Lenke til kommentar

Det lønner seg å sette den i Traing Mode de første ukene.

Hvis ikke, kommer den med en nærmest uendelig rekke med pop up meldinger.

 

Jeg brukte Training Mode i både "Firewall Security Level" og "Defence + Security Level"

 

21ch2sy.jpg

 

Etter 2-3 uker kan man sette den i "Safe Mode" (jeg bruker det nå).

Lenke til kommentar

Hei.

 

Driver på¨å setter opp ny pc. Vet at det finnes mange gratisprogrammer som er ok hvis de er "gode nok", men er de det når betalsoftware havner høyere på vurderingslisten?

 

Sikter på virusprogram / antispyware / brannmur / oppryddingsprogram / optimaliseringsprogram samt endel programmer som man bare "må ha" installert.

 

Forslag motas med takk.

Linux kommer med alt du trenger av kontorstøtte, media, nettlesere, mailprogrammer osv, og alt er gratis.

 

Risikoen for virus og annen malware faller også betydelig. (Men om en går inn for det klarer man sikkert å finne noe søppel som lar seg installere..)

 

Last ned en cd fra ubuntu.com og prøv den en stund. Kjører direkte fra cd'en, selv om det selvsagt funker bedre å installere på disk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...