Gå til innhold

Noen som har erfaring med bryting?


Anbefalte innlegg

Har lyst til å begynne med noe i tillegg til styrketrening, og lurer litt på om jeg har lyst til å sjekke ut bryting. Man er vel ikke for gammel selv om man er 21, sånn på hobbybasis? :innocent:

 

Det er vel en fordel med eksplosiv styrke og at man er generelt sterk antar jeg? Gikk på bryting da jeg var 7 år men føler ikke helt at det teller lenger, hehe..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde vel passet bedre i kampsportforumet :)

 

Som et supplement til styrketrening er nok bryting et godt alternativ, ettersom eksplosiv styrke er en fordel, som du sier. Imidlertid har du andre kampsportformer som judo, brasiliansk jiu-jitsu og sambo (sistnevnte vet jeg ikke om praktiseres her i landet), hvor teknikk og smidighet er langt viktigere - slik jeg har forstått.

 

Vanlig bryting og judo er igjen vinklet som en sport, og du skal trenger nok endel trening før du lærer noe som kan være nyttig i reelle situasjoner. Sambo og BJJ fokuserer meg bekjent på effektive, realistiske teknikker fra starten av. Tar gjerne imot korreksjoner på dette.

Lenke til kommentar

Både og. Det er vanskelig for en utrent person å få en bryter/judoka i bakken, og det å holde seg på føttene er absolutt nyttig i en selvforsvarssituasjon. Når det er sagt, er BJJ kjempegøy, og det ville ikke overraske meg om det er lettere å finne en klubb som har nybegynnerkurs for voksne enn det er med bryting.

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Hei.

 

Jeg vet ikke om du har begynt på bryting allerede eller en annen sport, men i allefall. Jeg går selv på bryting (gjort i mange år) samt litt BJJ(brasiliansk jiu jitsu) hvis det er styrke generelt eller eksplosiv styrke du er ute etter å trene vil jeg anbefale bryting på det sterkeste. Der er det veldig viktig og blir fokusert på, samtidig får du trent hele kroppen din veldig bra. Og hvis du begynner med bryting vil du lære mange løfte teknikker i forhold til styrkeløft, det er også en viktig del for å bli mer eksplosiv å trene på løfteteknikker samt å trene ren styrke.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...