Gå til innhold

minneproblemer i windows 7 - explorer som lekker minne?


Anbefalte innlegg

til morran i dag når jeg skrudde på skjermen fungerte ingen av programmene som bruker mest minne. derblandt opera remotedesktop og no anna greier. og windows hadde produsert en hau a advarsler om at jeg begynte å få veldig lite ledig minne. har googla problemet littegranne. og det virker til å være fler minneproblemer med 4core systemer. for å sjekke hva som lakk minne prøvde jeg å drepe en og en prosess fra task-manager.

når jeg drepte explorer fikk jeg BSOD. noe man normalt ikke skal få om man dreper explorer (som kun er vindu og oppgavelinje manager) jeg har fått de problemene før også. men da har jeg bare prøvd å logge av og på for å prøve å fikse problemet. eneste som derimot hjelper er total restart. problemet oppstår somregel etter ca 3 døgn

 

system:

phennom II 945 am2+

ga-790gp-ud4h eller no.

2x1gb kingston sli redy greier som kjøres på 2v og 800mhz på slakke timings

powercolor 5770 1gb

seasonic 370w psu

en eller annen hardisk.

2 dvd brennere

 

kjører ikke noen eksta branmurer og virusprogram. og har ingen ukjente prosesser når jeg kikker igjennom og googler de jeg er usikker på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

takker for svar. greia er at det ikke en noen "prosess" som ser ut til å faktisk bruke minnet. men borte blir det. som sakt fikk jeg besod etter at jeg begynte å frigjøre minnet fra forsellige prosesser for å finne syndern som bruker litt over 1gb minne på ikkeno. og når jeg drepte explorer hadde jeg ca 400mb ledig i minnet. explorer var også den første windows prosessen jeg prøvde meg på. siden den lett kan restartes. det resulterte somsakt i en bsod.

 

edit: er vell noen dager til jeg får samme problem. så det tar tid før jeg gidder å finne frem prosess explorer.

Endret av kjeLL//
Lenke til kommentar

Minne blir ikke brukt opp av seg selv, det er bestandig noe som forbruker minnet om man ikke har minne ledig. Process Explorer gir generelt sett en bedre oversikt enn oppgavebehandleren i Windows. Om explorer.exe bruker mye minne vil det også stå hvor mye minne den bruker. En rimelig forklaring er at det er en driver som bruker for mye minne og depleterer kjerneminneområdet. Er det ikke ledig kjerneminne vil dette kunne resultere i en blåskjerm. Du bør derfor sjekke at maskinen har rikelig med ledig kjerneminne både på non-paged og paged-pool siden. Denne informasjonen finnes innunder system information i Process Explorer.

 

Om det er et lekasje i kjerneminneområdet kan du aktivere pool-tagging via gflags og dermed overvåke minnebruken med poolmon. Det pool tagging gjør er å tagge hver eneste minne-allokasjon med en unik tag for hver modul i kjernen. Du kan også finne denne informasjonen igjen ved å bruke en kjernedebugger til å åpne en kjerneminnedump når systemet krasjet.

Lenke til kommentar

Windows bruker alltid av sideveklingsfilen selv om det er nok med fysisk minne.

 

Nå var det ikke BSODen jeg svarte på. Det kan komme av mange andre grunner. Uansett burde OP sjekke minnet sitt for feil. F.eks. med Memtest.

Endret av TCi
Lenke til kommentar

regner med det er en 2gb sidevekslingsfil. siden det står commit(MB) xxxx/4092.

det er når pc'n står helt idle at minne blir spist. så jeg måtte restarte maskina igjen i dag.

 

merker jeg blir litt lei av windows ver gang jeg må restarte. har alt av updates osv.

 

hadde det ikke vært for at dette faktisk er spill pc'n. og jeg ikke orker! å gjøre alt jeg må gjøre etter en fresh install så skulle jeg prøvd det.

Lenke til kommentar

At minnet blir spist av en prosess tviler jeg sterkt på at det har noe med selve Windows å gjøre. Vil heller tro at det er et program du har installert. Jeg vet at Opera har hatt en bug i det siste som førte til minnelekasjer. Det du bør gjøre er å avinstallere programmer og etter hvert finne feilen, om du da ikke ønsker å gå dypere i det som å bruke ProcessExplorer fra Sysinternals(Microsoft).

 

At du må restarte etter oppdateringer i Windows er noe du bare får leve med. Slik er det. Nå er det heller ingen som tvinger deg å legge inn oppdateringer, eller å starte maskinen din på nytt. Dette er også en av grunnene til at Windows nå også gir deg muligheten til å gjøre det når du slår av maskinen. Tror heller du bør stille inn Windows Update etter dine behov, istedet for å klage på noe du selv kan påvirke.

 

Å formatere er alltid den siste utvei, uansett. Altfor installerer på nytt og glemme problemene. Selv om det kan komme opp igjen. Og da er du komme like langt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...