Gå til innhold

Ønsker å begynne med klatring/buldring


Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

For å buldre innandørs treng du berre klatresko og ein kalkpose med kalk. Skal du buldre ute vil du som oftest trenge ein crashpad i tillegg. Det er ei samanbrettbar madrass.

 

For klatring treng du av utstyr i tillegg ein klatresele, tau og ein klatrepartner. Det er sikkert mogeleg å leige tau mange stader med klatreveggar, so de kan vente med å kjøpe det. Skal de klatre utandørs må de i tillegg ha hurtigslynger for å klatre ferdig bolta ruter.

 

Av kurs trur eg det er krav dei fleste stader med brattkort. (Ikkje eit krav for buldring, berre for klatring med tau.)

 

Ta kontakt med din lokale klatreklubb[1][2], so får du informasjon om kurs, og klatremogelegheiter i området. Det kan òg vere at klatreklubben har faste dagar der ein berre kan møte opp, og so kan du finne nokon å klatre med, om du ikkje har ein klatrepartner. BSI i Bergen har til dømes fast tysdagsklatring, inne/ute etter sesong.

 

[1] http://www.brv.no/

[2] http://osloklatreklubb.no/

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for meget bra svar. :)

 

Jeg tenker å begynne utpå høsten, og da bor jeg hovedsaklig i Oslo, så jeg skal ta kontakt med Oslo klatreklubb. Blir vel kanskje mest innendørs i begynnelsen, men hadde vært kult å klatret utendørs etterhvert.

Lenke til kommentar

Du burde klatre innendørs til du blir vant til det og begynner å få til. Utendørs er SINNSYKT artig og helt annerledes en innendørs. Selv hadde jeg bare klatret i tre-fire måneder før jeg begynte ute, det er vegger som både er lettere og vanskeligere en veggen inne.

Lenke til kommentar

Hvis du skal til Oslo for å studere så er det egen klatregruppe for studenter. Da får du leie utstyr gratis og billig tilgang på vegg.

 

Det gjør det også lettere å finne en klatrepartner, noe du vil trenge :) De har også klatrekurs slik at du kan få deg brattkort.

 

Personlig startet jeg rett i utevegg. Det er så mye bedre enn plast inne, men er litt vanskeligere kanskje. Veldig mange fine steder å klatre ute rundt Oslo. Bare få med deg noen med erfaring så er det ingen problemer å starte rett på.

 

Av utstyr trenger du sko, kalkpose og sele til å begynne med, kanskje også en taubrems. Dette får du billig på Oslo Sportslager. De kjører en del pakketilbud.

 

Blir du ivrig går veien videre til tau, ekspressett, binere osv.

 

Av trening kan jeg anbefale crossfit. Ellers vil du som nybegynner bruke mye armene, selv om det ikke er nødvendig når teknikken sitter. Kjøp enkle grips fra en sportbutikk med litt god mostand, ellers kan du trenge med powerball. Pullups og kjernemuskulatur er også viktig. Du blir ikke stor, men du blir sterk.

 

Ta en tur i buldreveggen, så kjenner du raskt hvilke muskelgrupper du bør trene. Du kommer garantert til å kjenne det i hendene, både gripp og underhåndsmuskulatur.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Er du i gang no?

 

Klatring er ein super aktivitet, og som folk seier, utandørsklatring er fantastisk. Når det er sagt, er det greit å byrje innandørs, og lære det grunnleggjande. Når du etterkvart går ut, vil det følest som om du skal lære å klatre heilt på nytt.

 

Når det gjeld styrketrening, så er klatring i seg sjølv den beste treninga du får. Eg har aldri trent noko, men dei musklane du treng, får du av klatinga (og det er utruleg kva musklar du bruker / får òg).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...