Gå til innhold

Studerer du i utlandet?


Anbefalte innlegg

I såfall, kunne du vært så grei å besvart et par enkle spørsmål for meg?

 

* Hvorfor bestemte du deg for å studere i utlandet?

* Hvilken skole studerer du ved, hvilke fag er det du har valgt?

* Vil studiene i utlandet åpne for noen jobber i fremtiden, her i Norge eller eventuelt i utlandet?

* Til slutt, hvis du har studert ferdig eller nærmer deg slutten på studiene; var det verdt det?

 

Jeg vil komme meg vekk etter militæret. Jeg vil flytte ut av landet, jeg vil studere noe i en annen del av verden. Nå har jeg blitt trukket opp i muntlig eksamen i faget internasjonal engelsk, hvor jeg har mye å forsvare karaktermessig.

 

Problemstillingen min er om studier i utlandet kan åpne dører i Norge ved fullførte studier, eller om det ikke er så lett å få jobb her hjemme som de sier det skal være. Gir en uvurderlig utdanning utenfor landets grenser fordeler her hjemme? Det er det jeg lurer på.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I teories så vil NOKUT godkjenne det meste av jobber hvor man ikke er ansvar for menneskeliv eller spesielt innenfor helsetjenesten, vet ikke hvordan dette funker (med leger osv), men noen skoler vil være tillat for leger. Selv i land som er veldig lik Norge i utdanning og arbeidsliv (island f.eks.) så må man fortsatt ta ny utdannelse når man kommer hit fordi NOKUT ikke vil godkjenne det. Man kan fortsatt få jobb i Norge om NOKUT ikke godkjenner det, men sånn jeg har forstått det er hvilken utdanning man tar i utlandet viktigst om du vil studere videre.

 

De fleste jeg kjenner som holder på å avslutte sine mastere i England har allerede jobbtilbud hjemme eller vil ikke ha store problemer med å få seg jobb. Et par er også sponset fra Norge, de jeg kjenner er dette gjennom det maritime miljøet da man kan ha spesielle utdannelser i utlandet som man ikke kan få i Norge.

Lenke til kommentar

* Hvorfor bestemte du deg for å studere i utlandet?

Fordi det gir meg en god mulighet til å oppleve noe nytt, men også fordi jeg ønsket å forlate Norge og dra til et land jeg hører mer hjemme.

 

* Hvilken skole studerer du ved, hvilke fag er det du har valgt?

Jeg studerer ved University of Auckland og tar ingeniørfag.

 

* Vil studiene i utlandet åpne for noen jobber i fremtiden, her i Norge eller eventuelt i utlandet?

Tviler. Har hørt at norske arbeidsgivere foretrekker ofte folk som har tatt graden sin i Norge, men har dratt på utveksling. Hvis man ønsker å få jobb bør man nok sørge for at man har kontakter i Norge og gjerne dra til et land som er nærmere og mer kjent som England. Hvis ikke vil det bli vanskelig å få seg en jobb.

 

Uansett jeg har ikke noe problem. Jeg planlegger å jobbe her i New Zealand og å ta studiene her vil hjelpe meg å få en jobb her.

Endret av Camlon
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...