Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Muntlig eksamen - Historie (Europa i endring).


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Trenger litt tips til muntlig eksamen. Ble trekt til historie i dag. Temaet mitt lyder følgende: Europa i endring. Ta utgangspunkt i tida 1860 til 1940.

Trenger virkelig hjelp da historie ikke er mitt sterkeste fag. Kom gjerne med hendelser, begivenheter, politikk osvosv.

 

Håper på fornuftige svar og god hjelp :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Oi, stor, men spennende oppgave. Når det heter Europa i endring så tenker jeg dette kan handle om særlig to ting: Endringen av sammensetningen av stater og den industrielle revolusjonen.

 

I den aktuelle perioden så man bla. at grunnlaget for europakartet slik det ser ut i dag ble lagt. Europa gikk i denne perioden fra å være en heksegryte bestående av en rekke småstater med innbyrdes konflikter og trefninger over til å bli de store, mer "stabile" landene vi ser i dag. Eksempelvis ble Tyskland dannet i denne perioden, et land som har preget nyere europeisk historie på vondt og godt (i den rekkefølgen ja). Ser du på europakartet etter 1. verdenskrig ser du at dette er ganske så likt det Europa vi ser i dag.

 

I den samme perioden hadde man den 2. industrielle revolusjonen (den 1. gjalt i stor grad kun Storbritania), som sammen med det høye spenningsnivået utløste det store våpenkappløpet som igjen var en medvirkende faktor til 1. verdenskrig (som igjen var en medvirkende faktor til 2. verdenskrig). Men den samme revolusjonen la grunnlaget for den velstanden vi ser i Europa i dag både pga. en overgang fra jordbruk til industri som primærnæringen i de ulike landene, samt at man i større grad kunne gjøre nytte av, og holde på, koloniene man hadde i Afrika og Asia. De fleste av disse koloniene ble jo først selvstendige i tiden etter 2. verdenskrig.

 

Ellers bør du jo kanskje få med at Norge ble selvstendig i 1905, selv om dette var en prosess som startet allerede tidlig på 1800-tallet ;)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...