Gå til innhold

hvordan ta best portrettbilder?


Anbefalte innlegg

hei :)

 

jeg skal ta bilde av en familie. de er ikke akkurat kresne, men har lyst på noen bilder av familien som de kan henge på veggen. derfor spurte de meg om jeg kunne ta noen bilder.

jeg har canon eos 50D og har kan en del om foto men har ikke så mye erfaring om porttrettbilder. hvordan ta jeg best slike bilder? hva slags blender? noen spesielle ting jeg burde stille inn kameraet på?

jeg ser mange som for så fine bilder men jeg er usikker på hvordan jeg skal gjør edet.

noen tips?

takker for svar : )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette er fra en halvstudert røver som ikke tar så veldig mye portrettbilder ...

 

Det er ikke så veldig vanskelig, så lenge du forbereder deg litt. Det viktigste er å få fornuftig lys, og bruke en passende blender til den dybdeskarpheten du ønsker.

 

Er det enkeltprotretter eller hele gjengen samlet? Idet første tilfellet bør du sikte på en brennvidde på rundt 50-85mm; til gruppebilder er en brennvidde rundt 20mm bedre egnet.

 

Har du tenkt på hvor du vil ta bildene? Inne? Ute?

Lenke til kommentar

takk for raskt svar :)

jeg tror nok det blir litt begge deler, både enkelt og grupper :)

tror det blir inne, men skal ikke se bort i fra at de vil ta noen ut også.

jeg vil gjerne få litt spesielle bilder, men vet ikke helt hvordan. man må vel kanskje redigere de i ettertid for å få spesielle bilder?, men jeg har dessverre ikke råd til photoshop.

:)

Lenke til kommentar

Har du kun kitobjektivet 18-55 IS,har du blits og/eller stativ ?

 

Vil du ta portrettbilder hvor bakgrunnen er uskarp.

 

Anbefaler og bruke raw-format på kamera for å lette etterarbeidet og du kan gjør relativt mye i Canon sitt egent redigerings-program DPP,bare oppgrader til nyeste utgave hvis du ikke har det.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

jeg har kitobjektiv, 55-250, 35-80, 80-200, ingen blits forløpig.

jeg vil vel helst at bakgrunne skal være uskarp.

jeg tror nok jeg tar bildene i raw, men har desverre ikke så mye erfaring med redigering på pc i ettertid. tips om hva jeg burde justere på/ hvordan jeg gjør det?

 

:)

Lenke til kommentar

Det aller viktigste er å få blits av kamera. Blendervalg styres av avstand og brennvidde (lukker styrer ambient light, blender styrer i tillegg effekten av blits - så tune blits/filllight i henhold til blender). Kvalitet på objektiv og kamera betyr svært lite i portrettverden; da man vanligvis holder seg på blenderområde de fleste objektiv leverer mer enn godt nok.

 

For portrett ute; ofte fordel med sol skrått bakfra og reflektor for å lyse opp ansikt (da trenger man ikke blits overhode).

 

Lykke til :-)

Lenke til kommentar

Objektivene dine burde holde lenge,er en fordel og ha kort avstand til motivet og lang avstand til bakgrunnen.

 

Som TGB sier så er en blits fornuftig og bruke,På solfylte dager kan du bruke den innebygde blitsen som en fyll inn blits,det gjør du for og fjerne skarpe skygger,ikke en optimal løsning men fungerer.

 

Inne er det fornuftig og sette motivet i nærheten av et vindu for og få nok lys.Ville anbefale deg og skaffe en ekstern blits og en kabel*,du får så mange mer muligheter angående lyssetting både ute og inne.

 

* Ebay.

Lenke til kommentar

Det viktisgte og absolutt vanskeligste på familiebilder er ikke lyset eller kamera-ting. Det er mennesker og poseringen.

 

Fin greie jeg gjør på familie fotos er å bygge opp gruppen med en trekant komposisjon. Mao ganske klassisk tankegang, men det funker relativt bra.

 

Er frekk nok til å linke til mine egne bilder også, og siden dette er akam må jeg sikkert legge til at det ikke er noe fasit osv, det er bare mitt lille tips på gruppefotografering poseringer, og det er en vel prøvd måte å posere grupper på. Her er ihvertfall ett par eksempler.

http://www.cruelphotography.com/blogg/wp-content/gallery/familie-amp-grupper/u1c2606-edit.jpg

http://www.cruelphotography.com/blogg/wp-content/gallery/familie-amp-grupper/mg_2257-edit.jpg

http://www.cruelphotography.com/blogg/wp-content/gallery/familie-amp-grupper/mg_0867.jpg

 

Vanskeligshetgraden øker såklart med antall familiemedlemmer :p Enkelt å lage en trekant av 3 stk. Vanskelig å lage en av 7 uten at noen blir stående utenfor. Men det er ihvertfall en gjenganger til meg da jeg gjør slike ting.

 

Viktig å få folk til å tilte hodene inn mot hverandre også, så ikke ett feil tiltet hode ødelegger flyten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...